תלסמיה והמוליזה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/11/2015 | 22:06 | מאת: גילה

האם אנמיה כתוצאה מתלסמיה מינור מסוכנת בהריון? רמות ברזל בי 12 חומצה פולית פריטין וטרנספרין תקינות. המוגלובין נמוך- לפני ההריון היה 11 ובאמצע ההריון עומד על 8 מרגישה טוב ללא חולשה או בעיות ובסקירת מערכות שניה הכל נראה תקין אצל העובר האם המצב נשמע כמסוכן? כמו כן, ישנו תהליך המוליזה שמתרחש( עליה ברטיקולציטים ובאנזמי כבד) תודה גילה

16/11/2015 | 22:52 | מאת: ד"ר דנה אירגה

חסר ברזל בהריון ואנמיה קשה עלולים לפגוע בתינוקך ולסכן את ההריון באם רמות תקינות ואת חשה בטוב סביר שאין בעיה או צורך בטיפול יש לפנות למרפאת הריון בסיכון ליעוץ ועל מנת לוודא רמות ברזל ופריטין ומחסנים, לעקוב אחר המוגלובין וכן לשקול צורך בקבלת עירוי דם בהריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה