VSD מוסקולריים (שנסגרו) ודיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/08/2015 | 22:33 | מאת: דנה

שלום רב! בשבוע 24 להריוני ביצעתי בדיקת אקו-לב עוברי. בבדיקה היה ממצא חריג של שני VSD מוסקולריים קטנים. מעבר לכך, כל הבדיקות שעשינו תקינות - שקיפות עורפית, גודל ומשקל תינוק, סקירה מוקדמת ומורחבת, ואף עשינו בדיקת דם (Verifi) שחזרה תקינה. בעקבות ממצא ה-VSD נשלחנו לייעוץ גנטי שם הומלץ לנו על ביצוע דיקור וצ'יפ. הוסבר לנו כי אף על פי שמדובר ב-VSD מוסקולרי קטן, יתכן כי הדבר הינו ביטוי בודד למחלה כלשהי, כגון תסמונת "די-ג'ורג'" או מחלות אחרות (שלא צוינו בפנינו). בשבוע שעבר (שבוע 27) הגענו לביקורת באקו-לב, אז התברר (לשמחתנו הרבה) ששני החורים המוסקולריים נסגרו. לטענת הייעוץ הגנטי, עצם זה שהחורים נסגרו אינה שוללת את האפשרות כי מדובר בביטוי למחלה אחרת ולכן הם עדיין ממליצים כי נבצע דיקור וצ'יפ. אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין. האם נכון לבצע דיקור מי שפיר לאור הסיטואציה הנ"ל? האם ישנן מחלות קשות נוספות ש-VSD מוסקולרי יכול להיות הביטוי היחיד להן וניתן לגלותן בדיקור? אם כן, מה הן? (אילו מחלות גנטיות קשות הביטוי היחיד שלהם בהריון הוא VSD?) כאמור - כל שאר הבדיקות - תקינות. קצת חוששת לעשות דיקור שלא לצורך. תודה רבה!

20/08/2015 | 09:24 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, ממצא של VSD גם אם נסגר מצריך ייעוץ ובדיקה גנטית אמנם ביצעת קריוטיפ בבדיקת הדם אך בירור מעמיק יותר בצ'יפ גנטי מצריך ביצוע דיקור מי שפיר ההמלצה הרפואית היא לבצע מכיוון שיש עליה בסיכון (אם כי קטנה), ההחלטה תלויה בך כיוון שלכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה