המוגלובין נמוך וברזל ופריטין תקין בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/01/2020 | 07:59 | מאת: נטלי

יש לי תלסמיה, וההמגלובין שלי יורד בקצב קבוע של 0.2 לשבוע כרגע, התחלתי את ההריון עם המוגלובין של 11.4 וכרגע בשבוע 21 אני על 9.1 אני במעקב אצל המוטולוג שאומר שכרגע אין מה לעשות ואני עושה בדיקות דם כל שבוע ושותה חומצה פולית ופרנטאל. ההמוטולוג הזכיר בעבר שירידה לרמה של 8 מצריכה עירוי דם, האם זה נהוג במהלך הריון? האם מוכרים לכם מצבים כאלה בהריון? מה בדרך כלל עושים? והאם המוגלובין נמוך בעוד הברזל והפריטין תקינים עלולים להזיק לעובר? אודה לתשובתכם . נטלי.

בוודאי שיש מצבים כאלו בהריון. איזו טלסמיה יש לך? לגבי מנות הדם - זה מצריך שיקול דעת כי הדם לא מחזיק מעמד. ורצוי להמנע מעירויים חוזרים. תלוי כמה המוגלובין יש לך.

16/01/2020 | 17:01 | מאת: נטלי

תלסמיה מינור והמוגלובין 9.1 כרגע באיזה שלב עושים עירוי ולמה רצוי להימנע מעירויים חוזרים? תודה מראש על המענה

בדרכ מתחת ל 8 אבל לאו דווקא. אם אין לך קליניקה ואת מקבלת מספקי ברזל (שווה לוודא זאת ) אפשר גם להמתין. נמנעים מעיריים חוזרים כדי למנוע תגובה לדם וכן למנוע היווצרות נוגדנים שעלולים בהמשך להגיב עם כדוריות הדם של עוברייך בעתיד.

16/01/2020 | 17:10 | מאת: נטלי

סליחה על הבורות שאלה אחרונה- מספקי ברזל את מתכוונת לתוספים כמו פרנטאל? תודה שוב ומה הכוונה לקליניקה

בפרנטל יש מעט ברזל , בד"כ עדיף לקחת כדור ברזל בנוסף. קליניקה הכוונה לעייפות סחרחורת חיוורון דופק מהיר וכד. סמני אנמיה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה