מודאג עקב עליה קצת חריגה בערכי PSA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/03/2019 | 20:42 | מאת: יעקב

שלום רב בן 61, בבדיקת אולטרסאונד לפני שנה נמצאה ערמונית מוגדלת 60 סמ"ק. נמצא במעקב אורולוגי. בדיקה רקטאלית של הערמונית תקינה ואין בעיה בהתרוקנות. במעקב שנמשך כבר מספר שנים יש בדרך כלל עליה מתונה של 0.2 - 0.4 לשנה בערכי ה PSA. אני נוטל קסרלטו לדילול דם,ליפיטור, אמדוליפין, אלטרוקסין וסיאליס יומי. בשנה האחרונה נוספו גם - ציפרלקס ומירו. בחודש יוני האחרון נמדדה רמה של 2.02 ב PSA ובבדיקה שבוצעה עתה - קרוב ל 9 חודשים לאחר מכן - נמדדה רמה של 2.91 הבנתי כי העליה גבוהה באופן יחסי למרות שהערכים האבסולוטיים נמצאים בתחום הנורמה. התבקשתי על ידי האורולוג לחזור על בדיקת ה PSA בעוד 3 חודשים וזאת כדי להבין האם מדובר בעליה חד פעמית או מגמה שתדרוש בירורים נוספים. אבקש לדעת האם יש סיבה לדאגה והאם עלי לבצע בשלב זה בדיקות אחרות או אולי ליטול אנטיביוטיקה - למרות שאין לי סיבה הנראית לעין. בתודה מראש

פרט להמשך מעקב כפי שהוצע לך לא הייתי עושה דבר. יש סיכוי טוב שלא ימצא דבר וגם אם כן, לא תהיה בעיה לטפל אם אתה מאובחן בשלב מוקדם מקומי של המחלה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית