שילוב תרופתי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/11/2009 | 13:26 | מאת: שלום רב!

אילן, שלום רב! יש לי מס' שאלות בטרם אני נוטלת לראשונה רדוקטיל ,בסיוע לטיפול בהשמנת יתר. אני נוטלת תמצית שורש רודיולה, ויטמין B6 ואומגה 3. כל אלה מאוד עוזרים לי להתמודד עם הלימודים (סטודנטית לחוצה) ומצבי הרוח. מצוין בעלון שהשימוש יכול להזיק בשילוב תרופות , גם צמחוניות המשפיעות על מערכת העצבים, זה חד משמעית לא? האם אכן לא ניתן לשלב בין כולם,גם עם גלולות למניעת היריון ואלכוהול לעיתים רחוקות? תודה על כל המידע

שלום רב, הרדוקטיל(סיבוטראמין), עובד באמצעות עיכוב ספיגתם החוזרת של מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטורים) במוח. עיכוב זה מביא להעלאת רמת המעבירים העצביים במוח: סרוטונין, נוראפינפרין, ודופאמין. ההשערה היא כי הגברת רמת הסרוטונין תורמת להגברת תחושת השובע מאכילה, וכך גורמת למטופל לאכול פחות, ואילו הגברת רמת הנוראפינפרין מגבירה את קצב חילוף החומרים בגוף. אנשים הנוטלים סיבוטראמין יכולים להשיג 5 עד 10 אחוזים של ירידה ממשקלם ההתחלתי. חשוב לדעת שלתרופה יש תופעות לוואי אפשריות: סיבוטראמין נסבלת היטב בדרך-כלל. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר שדווחו הן: עצירות, קשיי שינה, כאבי ראש, יובש בפה. מבין תופעות הלוואי הפחות נפוצות שדווחו: חוסר מנוחה, ערפול ראייה, דלקת פרקים, דלקת הסימפונות, דלקת במערכת העיכול, הפרעה במחזור, בעיות דנטליות, אקנה, הפרעות בקרישת הדם, יתר לחץ דם, קצב לב לא תקין. יש לשים לב לא להשתמש ברדוקטיל בשילוב עם התרופות הכאות: מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים. תרופות אחרות לדיכוי התיאבון : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום לעלייה מסוכנת בלחץ הדם ובקצב הלב. יש להימנע משילוב זה. תרופות נגד הצטננות, שיעול ואלרגיה : מומלץ להימנע משילוב עם סיבוטראמין. יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש. תרופות להורדת לחץ הדם : סיבוטראמין עלול להעלות את לחץ הדם, על-כן מומלץ לנטר בקפידה את לחץ הדם בזמן השימוש בסיבוטראמין. תרופות המעלות רמות סרוטונין, כגון נוגדי דיכאון ממשפחת ה SSRI, SNRI, נוגדי דיכאון טריציקליים וטטראציקליים, אגוניסטים לקולטן לסרוטונין, אלקלואידים של ארגוט, ליתיום, היפריקום, דקסטרומתורפאן : שילוב עם סיבוטראמין עלול לגרום לתסמינים כגון: אי-שקט, חרדה, בלבול, עלייה בחום הגוף, הזעת יתר. מומלץ להמנע משילוב עם סיבוטראמין. קטוקונאזול, סימטידין, אריתרומיצין : השילוב עם תרופות אלו עלול לגרום לעלייה ברמות סיבוטראמין בדם. יש להשתמש בזהירות. תרופות המשפיעות על קרישת הדם, כגון אספירין : בשילוב עם סיבוטראמין יש סיכון לדימומים לא תקינים, כולל דימומים מהקיבה. יש להשתמש בזהירות בשילוב זה. לגבי שילוב הרדוקטיל עם צמחי מרפא, אין כל מניעה לעשות זאת אך כמובן שמומלץ להיוועץ בנטורופט שיתאים לך גם תזונה נכונה, פעילות גופנית ופורמולה צמחית שתסייע לך לעשות זאת בהצלחה, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה