מחפשת טיפול טבעי לבעיות חרדה ודיכאון-צמחים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/11/2009 | 09:43 | מאת: רינה

אני סובלת שנים מחרדה ודיכאון. כבר נטלתי תרופות כמו פרוזאק וסרוקסט ורסיטל. אמנם זה עזר, אבל אני רוצה משהו טבעי. האם אפשר להמליץ לי על צמחים, כמו סוגי תה, או תבלינים, או כל אחר, שעוזר כמו תרופות רק לא בעל הרכב כימי? תודה

רינה שלום רב, כמובן שישנם פתרונות טבעיים לטיפול ומניעת דיכאון וחרדה. קודם כל, ניתן ומומלץ לפנות ליעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא באופן אישי. הטיפול התזונתי כולל: הורדת מזונות ממרצים הגורמים להפרשה מוגברת של הורמונים כגון אדרנלין ונוראדרנלין. • מניעת היפוגליקמיה – שמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם. • הנחיה ללקיחת תוספי מזון התומכים במערכת העצבים המרכזית כגון: ויטמיני B – מחסור בויטמיני B יכול לתרום לדכאון (מחסור בויטמין B1 גורם לחמצת מטאבולית ולכימיית מח שונה, מחסור בויטמין B3 גורם לירידה משמעותית בחילוף החומרים של אנרגיה במח, ויטמין B6 נחות ליצירת מונואמינים כמו סרוטונין, דופאמין, אדרנלין ונוראדרנלין). חומצה פולית – מחסור בחומצה פולית גורם לירידה ביצירת BH4 שנחוץ ליצירת מעבירים כימיים בין-עצביים. חומצה פולית עם ויטמין B12 קשורים לחילוף החומרים של מתיונין, המהווה גורם אנטידכאוני משמעותי. ויטמין C – מחסור בויטמין C יכול לגרום ל דיכאון והיסטריה. ישנם צמחי מרפא מצויינים לטיפול בדיכאון: כדי לקבל את המינון הנכון ושילוב הצמחים הנכון, הנטורופת בונה פורמולה ייחודית למטופל לפי הסימפטומים הקיימים. אחד הצמחים המוכרים והנחקרים ביותר בטיפול ב דיכאון הוא ההיפרקום(HYPERICUM) זהו צמח הבחירה במקרה של דיכאון, בעיקר של דיכאון חזק. הצמח עובד על מערכת העצבים המרכזית, במנגנון הדומה לפרוזק ובאירופה משתמשים בו בבתי חולים. הצמח מונע ספיגה חוזרת של דופאמין ונוראדרנלין, מעכב MAO מתון. הצמח עובד על הסינפסה בה יש ספיגה חוזרת של הנוירוטרנסמיטורים, הוא מונע חזרה שלהם ומקטין את רמות הקורטיזון וע"י כך מקטין רמת סטרס. צמח זה, כמו רוב הצמחים נוגדי דיכאון, אסור לשימוש יחד עם תרופות כמו רטלין ותרופות נוגדות דיכאון. ניתן לשלב גם תה צמחים המכיל: פסיפלורה,מליסה,סקוטלריה,הומולוס לופולוס. יש לחלוט כפית פעמיים ביום בכוס מים חמים, לסנן ולשתות, שבת נהדרת, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

13/11/2009 | 11:02 | מאת: רינה

לאילן-תודה על מענך המפורט. האם ל ההיפרקום- יש תופעות לואי כל שהן? רמת ה-B 12 שלי תקינה. רק יש לי פריטין קצת נמוך -(14). שאר הערכים בספירת הדם דקינות לחלוטין. ושוב תודה רינה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה