החלפת מפרק הברך לאחר חבלה- יעוץ.

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

09/01/2019 | 10:53 | מאת: יעל

שלום, יש לי אחות עם אוטיזם בת 44. כשהיתה צעירה היא נחבלה בהוסטל ונקרעה לה הרצועה הצולבת.היא לא עברה ניתוח ולא ממש הוסברו ההשלכות.גם לא הומלץ על ניתוח לתיקון הרצועה. היא רק קיבלה מכשיר לברך. כיום יש שחיקה של סחוס, כאבים וכל השוק מאזור המפרק יוצא מהציר הצידה. האם היית ממליץ על ניתוח להחלפת מפרק? בהתחשב בהיותה אוטיסטית, כאבים, סיכוי החלמה? מה אפשר עוד לעשות כדי למנוע את הדרדרות מצבה?- האם אפשר לעשות רק ניתוח להחלפת רצועות? תודה

שלום לך, אי אפשר לקבוע מהו הטיפול המומלץ מבלי לבדוק את הגברת ולעיין בצילומים. הטיפולים יכולים להיות מגוונים ושונים אחד מהשני. בברכה, דר׳ גרייב

21/01/2019 | 16:57 | מאת: יעל

היי, אני אסביר את עצמי שוב כי אולי לא עשיתי כן. הומלץ כבר עי כמה רופאים ניתוח. יש ניוון קשה. אבל אנחנו לא אלו שעוברים את הניתוח. ולכן רציתי לשאול אותך מהניסיון: אם לא עושים ניתוח המצב של הזוית של שוק הרגל ידרדר? למשל כשנקרעה הרצועה לא אמרו לנו שאם לא נבצע ניתוח הרגל תהיה בזוית והסחוס ישחק. אז לא ניתחונו שוב כי היא אוטיסטית. האם אי ניתוח יכול לאדם להגיע למצב של כסא גלגלים? שחיקה של מפרק הירך? ולגבי הניתוח: האם ידוע לך על אנשים עם פגיעה קוגנטיבית שעברו ניתוח שכזה? מה קורה אם לא תעשה ממש פיזיותרפיה? האם כדאי לאשפזה בשיקום בבית לוינשטין או שבבתי חולים רגילים יש תמיכה זהה לאחר הניתוח?

קשה לי להאמין שקרע ברצועה גרם לשחיקה והסטים של הברך. אם הגברת כאובה מאוד אז היא צריכה להיבדק ע״י מומחה בתחום לצורך בדיקתה, עיון בצילומים והערכת כאביה לפני קבלת כזאת החלטה

מנהל פורום החלפות מפרקים