היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/04/2000 | 21:44 | מאת: גלית

שלום רב! אני בת 23, בריאה בד"כ שלאחרונה התגלתה אצלי הסיבה להתעלפויות ותחושות עלפון שליוו אותי זמן רב. נאמר לי כי יש לי נטיה להיפוגליקמיה (לאחר 2 המסות סוכר, של 3 ושל 5 שעות) לאחר שנשללו סיבות אפשריות אחרות להתעלפויות. רמות הסוכר שלי בצום היו נמוכות מאד, ואילו רמות האינסולין גבוהות. אכן הרגשתי כי כל תחושה כזו היתה מקושרת בצורה זו או אחרת למזון. (לדוגמה, תחושת בחילה עצבנות ורעידות תוך תחושת הצפה של רעב) (ואני לא אנורקטית או משהו דומה!) נאמר לי כי אינני חולת סוכרת. א. כיצד מתייחסים למחלה/נטייה/תופעה זו? ב. ניתנה לי דיאטה ללא פחמימות פשוטות (ללא סוכר כלל, בהגבלה של לחם וכו'). האם לדעתך זוהי דיאטה ניסיונית או שמא נגזר עלי להמנע מסוכר למרות שאיני חולת סכרת?! ג. האם ישנה סכנה כלשהיא מההיפו? בברכה ותודה מראש, גלית.

24/04/2000 | 14:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גלית. אני איני רופא ואת אינך סוכרתית, אבל אני סוכרתי ומה שאספר לך - אצלך זה הפוך. במהרה יצטרף אלינו רופא שיוכל אולי לענות מנקודת ראות "רפואית" יותר, אבל על כל פנים סוכרת הינה מחלה המחייבת טיפול, והסוכרת ההפוכה שאת מתארת גם היא מחייבת טיפול והשגחה כך שאני מקווה שאת במעקב רפואי. הסוכרת היא מחלה של מחסור באינסולין עקב חוסר בתפוקת הלבלב. אצלך המצב הפוך - ריכוזי האינסולין גבוהים עקב לבלב נמרץ או אינסולין פעיל במיוחד. האינסולין מעביר את הפחמימות מהדם אל התאים. עקב כך יורדת רמת הסוכר (פחמימות) בדם. אם רמת סוכר הדם יורדת יותר מידי-מתרחש היפו. אין פחמימות בדם - אין אנרגיה, המוח רעב לאנרגיה, אחרת הוא מגיב בסחרחורת, חולשה, בילבול, רעד, זיעה - מה אומר לך, דיכאון. לנו הסוכרתיים מתרחש ההיפו כי אנו מזריקים את האינסולין וטועים במשהו - או מזריקים יותר מידי, או שוכחים לאכול מספיק, או מבזבזים פחמימות על ספונג'ה ולסחוב את הסלים. אצלך יש אינסולין, והרבה. אז זה מה שהוא יודע לעשות - להוריד את סוכר הדם ולייצר היפוהים. אין מחלות מסוכנות. יש חיים שצריך לגלגל עם המחלה. ההיפו מסוכן בכך שהוא מביא לעירפול ההכרה, בילבול והתעלפות, ונסי לתאר לך איך נראית נהיגה בהיפו. ובנוסף, וזה חשוב, יש לדאוג שרמת הסוכר לא תמשיך לרדת. כי האינסולין לא יודע לעשות דבר אחר יותר טוב - הוא דוחק בסוכר הדם לרדת. ולכן צריך להיות בטיפול ומעקב כי צריך ללמוד כיצד לנהוג. ובכל מצב - בנהיגה, בשחייה, בכל מצב שנמצאים לבד ורחוק מאנשים - ממתק רציני הולך איתך כדי שאם יתרחש חלילה היפו - זה הממתק הוא האמצעי היחיד שיודע להקל על ההיפו. מאחל לך הצלחה, מאיר

מנהל פורום סוכרת