שן בינה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

08/05/2015 | 16:37 | מאת: נועה

רציתי מה כדאי לעשות אם יש חור בשן בינה האם כדאי לעקור או לעשות טיפול שורש וכתר? והאם אם עושים עקירה ואני כבר בגיל יותר מבוגר ממה שזה בדרך כלל כואב , האם יש לזה השפעה על הפעילות העקירה או שלהשפעת הגיל אין השפעה?

שלום,נועה, הרופא המטפל צריך לשקול את הענין.אם השן בעמדה תקינה,ויש חור קטן,וכן אפשרות לשמור על היגיינה טובה של השן,אפשר לבצע סתימה.טיפול שורש וכתר כמעט תמיד לא מוצדקים,מאחר ולשן הבינה חשיבות שולית.לעיתים מבצעים רק טיפול שורש ומבנה,בלי כתר,אם יש בעיתיות באופציית העקירה. לגיל יש משמעות בהקשר של עקירה-היא דורשת זהירות גבוהה יותר מצד הרופא,משום שהעצם העוטפת את השן פחות גמישה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית