דנטופוביה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

25/06/2012 | 09:32 | מאת: יעל לוי

שלום, אחרי שנים של הזנחה בגלל חרדה,ואחרי אינספור כאבים שטשטשתי עם משככי כאבים הגיע הזמן ללכת למרפאת שיניים,בבדיקה שנערכה מצאו צ'יסטה בלסת התחתונה..ועוד כל מיני בעיות,הרופאה במרפאה אמרה שאני צריכה להגיע למרפאת פה ולסת,אז אתמול הגעתי,ונעשה ראשית ניקוי אבן,וכך נאמר...ניתוח בהרדמה מלאה בה יוציאו את הצ'יסטה,יעקרו בערך 7 שיניים,יטפלו בשיניים עם בעיות שורש ויעשו סתימות,כל זה בהרדמה מלאה,ואני פוחדת פחד מוות מההרדמה עצמה,האם יכול לתת לי המלצה על מרפאת פה ולסת בביה"ח קפלן ברחובות,האם יש סיכוני תמותה מההרדמה?ומדוע כל כך הרבה טיפולים יחד? מפחיד בעיניי,אולי זה באמת רק נשמע מפחיד?האם ישנם דרכי טיפול אחרות? אולי רק טשטוש? אוףףף,אני פוחדת מאוד מאוד..תודה לתשובתך.

שלום,יעל לוי, אני מבין את חששותייך... הדרך המועדפת לטפל במצבים כאלה היא על ידי קבלת עזרה על מנת להתגבר על החשש ולעבור טיפול בשלבים.רופא שיניים העוסק במקרים כאלה יכול ללכת איתך צעד-צעד,בטכניקה הנכונה,כדי להביאך ליכולת התמודדות עם הטיפול.הטיפול יהיה איכותי יותר,קל יותר,וניתן יהיה בעתיד לבצע טיפולים נוספים שיתעורר בהם צורך. לגבי האופציה שהוצעה לך-זוהי פשרה עבור מי שלא מעונין לנסות להתמודד.מאחר ולא רוצים לבצע הרדמה כללית או טשטוש כמה וכמה פעמים,מרכזים את כל הטיפולים בפעם אחת.לא תמיד זה מומלץ מבחינה מקצועית,ההתאוששות עלולה להיות קשה,וכן קיים סיכון בעצם ההרדמה,סיכון שקיים גם בטישטוש. מקווה שעזרתי. תרגישי בנוח לפנות שוב אם יעלו עוד שאלות ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית