חרדות, שיני בינה ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

06/09/2009 | 00:48 | מאת: ג'ולי

ד"ר שלום! אני בת 20, מפחדת מאוד מטיפולי שיניים. לפני שנה פניתי לרופא שיניים עקב כאבים איומים בלסת עליונה שנגרמו משיני בינה כלואות.הרופא הסביר שהן דוחפות את שאר השיניים ולכן נגרם הכאב. שהבנתי שצריך לעוקרן בעקירה כירוגית-ברחתי(עברתי עקירה כזו בעבר...) פניתי לרופאה אחרת לפני כמה ימים והיא אמרה שלא צריך לעוקרן ושהיא לא מבינה למה רופאי שיניים ממהרים לעקור כל שן בינה ושבספרות הרפואית יש מחלוקת אם שיני בינה דוחפות שיניים אחרות.אמרה לי שאם הם לא מפריעות מאוד-לא צריך לעקור (ואני מעדיפה שהם יפריעו מאוד-רק לא לעקור...). שאלתי היא-האם שיני בינה באמת דוחפות שיניים אחרות? ואם כן-אם אני רוצה להתחיל ביישור שיניים, השיניים האלו עשויות להפריע (כי הם דוחפות)? תודה מראש, ג'ולי

שלום,ג'ולי, אמנם אין תשובה חד משמעית בעניןת האם הן דוחפות שיניים אחרות. בזמן יישור שיניים לעיתים נדרשת עקירת שיני בינה-לפי שיקול דעתו של האורתודונטת בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית