עקירת שן בינה כירורגית התייעצות

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

03/09/2009 | 22:49 | מאת: איתי

ד"ר שלום. לפני מספר שבועו התחלתי להרגיש בפעם המי יודע כמה כאבים באזור שן בינה כלואה לסת תחתונה שגדלה במאונך לגדילה הרצויה. בעבר הייתי אצל רופא שיניים (רופא מנתח כירורג פה ולסת) שיעץ לבצע עקירה כירורגית בטענה שעם הזמן הכאב רק יגבר והתדירות תגבר. במהלך השנתיים האחרונות אני עם כאבים ON/OFF בשן זו עד שהחלטתי לטפל בנושא. מה שקורה, שהרופא ייעץ לי לעקור שן זו אך בנוסף גם השן המקבילה שלה למעלה (היא גם שן בינה אבל דווקא זו שלמעלה גדלה דיי טוב). השן שלמעלה לדברי הרופא קצת בולטת בגדילתה ("צמיחת יתר") והרופא טוען שבעת העקירה של השן התחתונה (הבעייתית), במידה ולא אעקור המקבילה שלה, בעתיד יכול להווצר מעיין עיוות במבנה השיניים וחיתוך בבשר הלחי. מה דעתך בנושא? שמעת על מקרים כאלה? יש באמת מקום לשקול עקירת השן (עם צמיחת היתר להגדרת הרופא?). מה משך זמן ההחלמה בעקירה של שתי שיניים כאלה? אציין שאני מפחד ברמה מאוד גבוהה מהדבר הזה, אבל החלטתי סופית שאני עושה כיוון שלא רוצה שזה יתקוף אותי בהמשך. איך אני מרגיע את עצמי? אני ממש חושש מזה שכשיגיע הרגע אקבל פיק ברכיים. תוכל לתאר בבקשה בפירוט מה בדיוק עושים? אני אדם שמעדיף להיות בשליטה על הנעשה וגם כשעברתי ניתוחים בעבר בקשתי מהמנתח להסביר לי בכללי כדי שארגע. המון תודה רבה!

איתי,ערב טוב, אני לא ממליץ לעקור שן בינה עליונה בנסיבות שתארת. אמנם לעיתים,כשאין שן ממול שתמנע ממנה לבקוע,היא עלולה לעיתים לבקוע וליצור בעיתיות מסוימת,אך הייתי ממליץ על עקירה רק אם וכאשר זה יקרה.מעבר לזה אני לא ממליץ לעקור שן בינה נוספת באותה הפגישה,אם אין הכרח,כי אז ההתאוששות קשה יותר.מעבר לכך,את שן הבינה העליונה בדרך כלל אין בעיה לעקור אצל רופא השיניים האישי שלך ולא אצל כירורג,ואז המחיר הוא זול יותר. לגבי העקירה עצמה,הייתי מתיחס לזה כאל עקירה ולא ניתוח,שהוא מושג מלחיץ כשלעצמו.מבחינתך ההרגשה בזמן הטיפול היא דומה להרגשה בזמן טיפול שיניים אחר,כמו סתימה,למשל,ההבדל הוא בכך שלאחר מכן יכולים להופיע כאבים למספר ימים ונפיחות. הזמן הטיפול הרופא מרדים את האזור,משחרר את השן ממקוצה,לעיתים גם על ידי המקדחה,ולבסוף,בדרך כלל ,גם תופר את המקום . ניתן לבקש מרופא המשפחה המלצה לכדור הרגעה אם אתה מרגיש צורך,וכן אפשר להביא MP3 ולשמוע מוסיקה בזמן העקירה. אנא קרא את ההתיחסות שלי לפניה של אזולאי מ 1.09.09 , בהצחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית