חרדה זו לא מילה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

06/03/2007 | 09:06 | מאת: אורנה

זו הפעם הראשונה שאני בפורום , ותודה לאל שהוא קיים וגיליתי אותו. שמי אורנה אני בת 51 אשת קריירה ואוהבת את החיים , קיים נושא אחד המעיב על חיי והוא חרדת דנטלית. אני נמצאת במצב שיניים המצריך עקירות והשתלות בהתאם , אני סובלת מכאבי שיניים ברמות שאדם נורמלי לדעתי יכול רק להתאבד בגללם. אינני מבינה איך ניתן לסבול כאבים מסוג זה , ולא לסבול ישיבה על כסא הרופא. אני נוטלת כדורים נגד כאבים בכמויות שאני מניחה גורמות גם נזקים עתידיים . כל חלומי היום הוא להגיע לרופא ולדעת שאני מטופלת , רק המחשבה על מה שאני כותבת גורמת לי ממש ברגעים אלו לדפיקות לב מואצות , כאב ראש , הלסתות שלי כואבות מלחץ שאני מפעילה ללא שום שליטה . אלוהים מה עושים ? איך מגיעים למצב של רק לשבת על הכסא בלי שום טיפול , היכן מוצאים רופא המטפל בלקוחות כמוני ? יש מישהו שיכול לענות לי?

אורנה,שלום , את מבטאת תחושות לא פשוטות הקיימות אצלך בנוגע לטיפול שיניים.יחד עם זאת נראה שיש בך רצון עז למצוא פתרון לבעיה ולשנות את המצב הבלתי נסבל שאת נתונה בו. לי נראה שיש מקום לאופטימיות !קיימות טכניקות התנהגותיות לרוב שעשויות בהדרגה להביא אותך ליכולת התמודדות עם טיפול שיניים.גם עם זה נראה לך דמיוני ולא אפשרי,הנסיון מראה שהדברים מוכיחים עצמם,והדבר ניתן. בין השיטות : הרפיה ,היפנוזה,דמיון מודרך,ועוד. אני ממליץ לך לגייס כוחות,לא לוותר,להחליט שהפניה שלך בפורום היא צעד ראשון שאת לא נסוגה ממנו ולא בורחת מהענין ! את יכולה לציין בפורום את אזור מגורייך,או במייל אלי (הכתובת נמצאת בטקסט המופיע כשמקליקים על התמונה שלי),ואנסה לכוון אותך בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית