האם דלקת עוברת אחרי עקירה?

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

03/04/2019 | 21:06 | מאת: רועי

שלום, 1. מה הכוונה לנגע בין שורשי השן? אמרו לי את זה לפני עקירה. האם זה דלקת? משהו אחר? אם זה דלקת, היא אמורה לעבור או שהיא יכולה להישאר בחניכיים או באזור העקירה? עקרו לי שן לפני מס' שבועות, הכאבים עברו ושוב התחדשו. לקחתי אנטיביוטיקה אבל הכאבים לא עברו. גם מי מלח ושטיפות לא עוזרים. ממה זה? הרופא לא יודע. מה אפשר לעשות?

ערב טוב,רועי, בדרך כלל הכוונה היא לזיהום או ספיגת עצם בין השורשים.אחרי העקירה וניקוי האזור היטב בזמן העקירה על ידי הרופא, המקום אמור להרפא לחלטוין. אם הרופא לא יודע מה הבעיה יש לשקול קבלת חוות דעת מרופא נוסף, תרגיש טוב, דר. צביקה רוזנבלום

04/04/2019 | 12:35 | מאת: רועי

שלום, מה הכוונה "ניקוי האזור היטב בזמן העקירה"? הרופא עקר וזהו, לא דיבר על ניקוי. איך אני יודע אם הוא ניקה (זאת פעולה שעושים תמיד?), הוא לא זוכר. איך יודעים אם לא נשאר זיהום? בצילום לא רואים כלום. האם ייתכן זיהום בלי שרואים? אם כן איך יודעים ואיך פותרים? הייתי אצל עוד רופא שגם לא ידע. אנטיביוטיקה היתה אמורה לעזור לזיהום? כי לקחתי בתקופה האחרונה אבל עדיין יש כאבים. (יש במקום העקירה פס אדום של סגירת המקום שלא עובר כבר תקופה).

שלום, ניקוי עושים בזמן עקירה לפי הצורך,יתכן ובוצע ניקוי כזה.מתי בדיוק בוצעה העקירה ? במידה ועברו כמה שבועות ואין שיפור מספיק,אוכל לתת לך המלצה לקבלת חוות דעת נוספת, תרגיש טוב, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית