כאב ממכתשית/כאב עיצבי

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

28/03/2019 | 09:53 | מאת: שי

שלום, האם מכתשית יבשה מלמטה יכולה להקרין לאזור למעלה שאין בו כבר שיניים? הרופא עשה צילום והוא לא יודע למה כואב לי פתאום מלמעלה. עבר שבוע וחצי ויש לי עדיין כאבים מלמעלה ומלמטה. אני שם ג'ל מאלחש בשם הוריקאן אבל זה לא ממש עוזר. האם זה כאב עיצבי מהמכתשית או כאב עיצבי אחר או משהו אחר? ממה יכול לנבוע הכאב אם לא רואים בצילום? (זה לא שן ליד) מה אפשר לעשות כדי להרגיע את המקום? משככים לא ממש עוזרים

שלום, האם עברת עקירה למטה? מצב של מכתשית יבשה גורם כאבים לא פשוטים ,יכולים להקרין גם ללסת העליונה. כדורים נגד כאבים לא כל כך עוזרים..יש חומר שעוזר לפעמים,שהרופא יכול לשים,שמו alvogyl,אך בחלק מהמקרים הוא לא עוזר.הכאבים עלולים להמשך עד חודש. תרגיש טוב דר. צביקה רוזנבלום

31/03/2019 | 12:51 | מאת: שי

איך יודעים שהמכתשית היבשה זה למטה זה מה שגורם לכאב בלסת העליונה? שזה רק מקרין ולא שיש חלילה בעיה בלסת העליונה? הרופא אמר שהוא לא רואה משהו למעלה ולא מבין למה כואב שם. יש דרך לבודד את הלמעלה מהלמטה כדי לראות אם אכן הכאב מוקרן מלמטה? אם כן איך? אני לא יודע איך עובד כאב של הקרנה, האם ייתכן שממש כל הכאב עולה מלמטה ומה שמורגש למעלה בעצם מגיע מלמטה? אני דואג מהכאבים החזקים למעלה שלא יודעים את מקורם והם נורא כואבים.

ערב טוב, ניתן במידת הצורך להרדים את אזור בו יש מכתשית יבשה.אם בעת הופעת תחושת הרדמה למטה והעלמות הכאב למטה נעלם גם הכאב למעלה,זאת הוכחה שהכאב למעלה מקורו בהקרנה מלמטה. תרגיש טוב דר. צביקה רוזנבלום

01/04/2019 | 08:58 | מאת: שי

1. אם זה כאב מקרין, הרדמה למטה יכולה לפתור? כאב מקרין זה לא דרך העצבים למוח ואז למקום אחר בכל מקרה? 2. אם אחרי ההרדמה למטה הכאב למעלה לא עובר, מה עושים? למעלה זה אזור שאין בו שיניים, אין מה לעשות שם ולא יודעים מה מקור הכאב שם.

קרוב לוודאי שהכאב למעלה הוא הקרנה מלמטה.שאלת איך מוודאים שזה המצב אצלך,ובכן מה שעניתי זה הפתרון אם לרופא יש ספק-הוא יכול לשקול מתן הרדמה למטה.אם הכאב ממשיך ,הרופא אמור לחפש סיבה לכאב למעלה,גם אם אין שם שיניים. הכל בכפוף לשיקול הדעת של הרופא שלך,הוא מכיר אותך... תרגיש טוב דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית