חוות דעת לגבי שיפור מצב החולה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/11/2009 | 20:27 | מאת: אנונימי

אובחן בקולונוסקופיה ב 3\2008 כאשר הודגם תהליך חוסם בגובה 18 ס"מ מפי הטבעת עם עדות לפי pet-ct לפיזור משני בשתי האונות של הכבד. טופל בקורסים נאואדג'ובנטים של אבסטין ואירינוטקאן לקראת אפשרות של פרוצדורה ניתוחית דו שלבית של מעי וכריתת הנגעים בכבד. תחת טיפול זה התפתח תסחיף ריאתי , והופסק. מכתב סיכום: לא ברור מידת התגובה לטיפול . כעת הוא על טיפול בגמזר (הופסק לאחרונה בגלל עליית בבילורובין?) לדבריו טיפול אחרון לפני כחודש. נמצא במעקב פרו'פ שני - אונקולוג , ביקורת מתוכננת לעוד כשבוע להחלטה על המשך טיפול. בתאריכים 12-23\10 אושפז במחלקה חירורגית בתמונה של חסימה חלקית במעי הגס. בוצעה סיגמואידוסקופיה שבה הודגם בעומק 20 ס"מ עם שיפור בתסמינים. כאמור, בדיקות מעבדה כעת החמרת הפרעה כולסטטית התקבל הפעם בשל הדרדרו במצבו. בן 68 נ+2 באשדוד ברקע לסרטן מעי גס עם גרורות לכבד. לאחר מספר קורסים כמותרפיים לאחרונה בגמזר, וטיפול פליאטיבי בשל חסימה חלקית של המעי הגס. התקבל בשל בחמרה במצבו המתבטאת בחולשה כללית עם קושי ללכת צעדים ספורים, החמרת מימת ובצקות ברגלים צהבת, קוצר נשימה,וירידה בתאבון. ללא מחלות חום. לציין בבדיקות המעבדה: לויקוציטוזיס סביב 14000 ידועה, אנמיה בהחמה קלה המוגלובין 9.8. כמו כן החמרה בתפקוד כבד עלית בילירובין מ-6 לפני כשבוכיים עד 10 , עלית ap מ-760 לפני כשבועיים עד 980 כעת. אלבומין ידוע סביב 2 מאשפוז קודם. כמו כן אי ספיקת כליות חריפה עם רושם למרכיב של התייבשות. מהלך דיון: אושפז במחלקה למשך 24 שעות. טופל בנוזלים. בנוסף עבר ניקור של נוזל מיימת (כ-6 ליטר). כמו כן שאלתי אליך ד"ר היא כיצד אפשר לשפר את מצבו של החולה ואם אפשר חוות דעתך על החולה. כעת החולה נתון במצב קשה הוא לא יכול לתפקד כראוי והוא לא שולט על יציאותיו בבקשה ממך אם תוכל להגיב במהירות האפשרית.

ראשית לפי מה שכתבת הנל באישפוז.אםפ לא יש בעיה בהפרעת כבד ואז יש לשקול סטנט . כי אחרת אין אפשרות טיפולית עקב הפגיעה נכבדית. חוות דעת על החולה אפשרית אתה יכול ליצור קשר עימי דרך הביהח .

מנהל פורום סרטן הכבד