טיפול בסרטן כבד שניוני

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

02/08/2008 | 11:06 | מאת: שי

שלום רב, לאימי אובחן לפני כבערך שנה סרטן בושט( Esophagosal AdenoCarcinoma) . לאחר התייעצויות רבות בוצעה לה כריתת ושט והחלק העליון של הכיבה במחלקת ניתוחי חזה בתל השומר (מחלקה מדהימה!). למרות אופטימיות בחצי השנה שלאחר הניתוח בה לא בוצע טיפול מונע, חזרו גרורות בכבד (3 מוקדים עד לגודל של 55מ"מ). לאחר שלושה מחזורי טיפול של ציספלטין + VP16 הושגה עצירה בגדילה אבל לא הקטנה המאפשרת טיפול כירורגי. ראוי לציין כי שני הטיפולים הראשונים בוצעו במינון מופחת עקב מחלת הגושה בה אימי חולה. לפני מספר ימים, הודיעו לנו הרופאים, ללא כל הסבר, על החלפת הטיפול לטקסול (יום טיפול בשבוע). אני אהיה אסיר תודה אם תוכל לחוות דעתך על הנקודות הבאות: 1. האם טקסול אפקטיבי לסוג הסרטן לעיל? ואם כן, איזו יעילות? 2. האם עקב מחלת הגושה עדיף לתת טיפול אגרסיבי בהזרקה ישירה לכבד וטיפול מוחלש לגוף? 3. האם יש כיוון נוסף שעלינו לבחון? 4. אילו טיפולים משלימים ניתן לעשות בשלב זה? (ניתוח, גלי רדיו וכו')

בסרטן של הושט לצערי לא נהוג לכרות גרורות לפי מיטב הבנתי יכולה להיות תגובה לטקסול אך טקסול אינה תרופת הבחירה במקרה זה לא נותנים טיפולים משלימים כי אם טיפולים למחלה האקטיבית והם אינם רבים ומדובר בכימוטרפיה ואין יעילות ידועה לטיפול לכבד כמו ניתוח ושאר הדברים שציינת

מנהל פורום סרטן הכבד