שימוש בתרופה למעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

31/05/2020 | 20:00 | מאת: דנית

שלום שמי דנית. בת 40 סובלת כבר כמה שנים ממעי רגיש. לפעמים כאבי בטן כמה שעות לעתים מלווה בשלשולים. לפעמים תדירות נמוכה של יציאות פעם בשבוע. לוקחת גם נורמלקס והיציאות לא קשות בדרך כלל. אני רצה בבוקר 3 פעמים בשבוע לא בדכדוך אבל זה מאתגר בגלל שמדי פעם ללא התרעה פתאום מופיע כאב בטן. בדרך כלל בטן שמאל תחתונה יותר נפוחה ובטן אמצעית ואז נהיית אפילו קצת קשה וכואבת לקראת היציאה. בדיקות תקינות. הרופאה הציעה לי רמוטיב 500 מג למעי רגיש. האם תרופה זאת יכולה לעזור בכלל לנושא זה? זה לא רק לדכאון? או שזה עוזר כמו שקראתי שתרופות נוגדות דכאון כמו נורטילין וסימבלטה עוזרות למנגנון הכאב נגד מעי רגיש? היא אמרה שהיתרון של רמוטיב הוא שאין כמעט תופעות לוואי והיות ואני רגישה נורא אם אנסה לקחת כדורים יותר חזקים אז אולי תהיה תגובה לא טובה מה דעתך? תודה

31/05/2020 | 23:04 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום איי מכיר מחקרים שבדקו יעילות רמוטיב בתסמונת מעי רגיש לגבי סמבלטה ונורטילין יש הוכחות חד משמעותיות יחד עם זאת הייתי בוחר להתחיל בטיפול בדיאטת אלמנציה ולא בתרופה פסיכוטרופית

מנהל פורום מעי רגיש