טיפול תרופתי במעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

13/03/2020 | 00:14 | מאת: שגיא מרמת אפעל

שלום אני בן 53 יש הרבה שנים IBS שהחמיר בשנה האחרונה אולי בעקבות תקופת סטרס בחיים. יש גם דיספפסיה. יש לפעמים כמה פעמים בשבוע כאבי בטן עוויתיים בצד שמאל למטה שמוקלים לאחר כשעה שעתיים לאחר יציאות בשירותים. כמו כן אם בעבר היה לי IBS שבערך פעם ביום יציאה רכה כעת יש לפעמים יציאות פעם בכ 4-5 ימים אבל היציאות עצמן לא קשות כי לוקח נורמלקס. בדיקות מעבדה וקולונוסוקפיה תקינים. הגסטרו אמר שיש קשר בין IBS למנגון כאב מרכזי ומוח. שלח אותי לפסיכיאטר. הפסיכיאטר שוחח איתי פתוח והמליץ על כמה אפשרויות ליריקה או זיפרקסה או לוסטרל /ציפרלקס או מירו אמר שלכל אחת יתרונות וחסרונות ועשויות לעזור לחרדה וגם לכאבי בטן וכו'. אשמח לעזרתך מנסיונך כמומחה להפרעות בתפקוד המעי. איזה מהתרופות האלה הכי סביר שיסייעו לעלות את סף הכאב במעי ולהקטין את כמות עוויתות המעי? אבל צריך משהו שלא יגרום ליותר עצירות וליותר התרוקנות איטית של הקיבה והמעי אלא אפילו קצת ההיפך. תודה רבה

15/03/2020 | 07:53 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום לכל אחת מהתרופות יתרונות וחסרונות התרופה היחידה שהוכחה כמפחיתת כאב מהרשימה הינה ליריקה, אבל הנסיון איתה בIBS מוגבל שאר התרופות פועלות במנגנונים מרכזיים בIBS מעבר לזה, יש צורך בבבדיקה על מנת להתאים את התרופה היעילה ביותר לצורך הטיפול בך

מנהל פורום מעי רגיש