יציאה חריגה. מגה קולון?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/02/2020 | 19:43 | מאת: שרית מרמת גן

שלום בת 52. ידוע על מעי רגיש כבר כ 25 שנה בד"כ כאבי בטן בצד שמאל למטה גלים כואבים שמוקלים עם יציאות. קולונוסקופיה לפני 4 שנים תקינה דם סמוי תקין השנה  בדיקות דם תקינות , CT בטן תקין לפני 3 חודשים.  בשנים האחרונות יש יותר נטיה לעצירות, אולי בגלל שצמצמתי סיבים שגרמו לגזים. לוקחת כל יום נורמלקס שריכך את היציאות והן לא קשות אבל בחצי שנה האחרונה משום מה למרות הנורמלקס ושהיציאות לא קשות ויוצאות בסדר, הן בתדירות נמוכה במקום כל יום או יומיים קודם נהיה בממוצע פעם בכ 4-5 ימים ולפעמים אפילו יש איזה שבוע בלי יציאה פרט לקטנטנה. בימים האחרונים תופעה חריגה. שלשום כאב בטן בצד שמאל למטה ואז היציאה היתה בעובי רגיל אבל באורך חריג מאוד של כ 40 סמ!! ממש לולאה ענקית שהקיפה את כל תחתית האסלה.אתמול שוב כאב בטן עם נפיחות צד שמאל למטה אבל יותר חזק מהרגיל ממש התפתלתי מכאב בגלים כשעתיים והיציאה גם אתמול מאוד ארוכה כ 40 סמ בערך פעמיים אורך כף היד. מעולם לא היו לי יציאות באורך כזה אפילו לא חצי מזה.  קראתי שיציאה מאוד ארוכה עם כאבי בטן בצד שמאל עלולה להגרם מ"מגה קולון" אין לי חום אבל מותשת מאוד אחרי הכאב בטן אתמול בערב וצד שמאל למטה עדיין מלא ורגיש.   האם היציאה הארוכה זה סימן למשהו מסוכן? האם יכול להיות מגה קולון? צריך לעשות משהו? תודה רבה

07/02/2020 | 22:37 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום איני מכיר קשר בין אורך היציאה למגהקולון בדרך כלל גושי הצואה מרובים וקטנים, אך תתכן הפרשה של יותר צואה מגובשת, אולי בשל הטיפול בנורמלקס

08/02/2020 | 00:20 | מאת: שרית מרמת גן

תודה רבה אם כך האם אין משמעות ליציאה בעובי רגיל כמו נקניק אבל באורך כמו של שתי כפות ידיים פסוקות כ 40 סמ אורך יציאה? כאמור זה מלווה בכאבי בטן קשים לפני היציאה ו 3 היציאות האחרונות שלי הן מהסוג הזה יציאה מאוד ארוכה מעידה על בעיה כלשהיא?

מנהל פורום מעי רגיש