סוג של חסימת מעי?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/02/2020 | 17:18 | מאת: גלית

שלום בת 36 כבר כמה שנים כאבי בטן ותופעות של חולשה וכאבים בגוף. אמרו שזה פיברומיאלגיה ומעי רגיש כי בדיקות הדם היו תקינות. בבדיקת דם לפני חודש מסוג ana יצא חיובי אז אמרו שאולי יש משהו אימונולוגי ושלחו אותי לפנימאי לבירור. יש בחודשים האחרונים לפעמים עוויתות מעי קשות מאוד בצד שמאל למטה. זה כאב נורא. גם לפני שנתיים שלוש היה אבל זה מאוד החמיר בעוצמה יגם בתדירות כל כמה ימים וזה מוקל רק לאחר כשעתיים ביציאות שבדרך כלל די רכות. סיטי בטן תקין לפני חודש רק רואים שהמעי שלי מלא בצואה וגם קצת מלאות בקיבה. רציתי לשאול רופא משפחה אמר לי שאולי זה משהו בשם pseudo obstruction ואולי כדאי עד לגמר הבירור לנסות כדור מסטינון שיאיץ את פעילות המעי מצד שני רופא אחר אמר לי לקחת קולוטל למעי רגיש להקל או פפברין. אני חוששת שהקלת הכאב ותנועת המעי בקולוטל רק תגביר את הבעיה כי הצואה לא תתקדם ואז עוד ייתר יהיה נפוח ומלא בצד שמאל למטה. מצד שני שהמסטינון רק יאיץ ויגרום לכאב חמור יותר. אם זה פסאודו אובסטרקשן מותר לקחת קולוטל? יכול להקל? הכאבים מאוד קשים לי תודה

07/02/2020 | 22:35 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום פסאודואובסרקשן הינה תמונה של הרחבת המעי הגס עקב הפרעה עצבית זה לא מה שאת מתארת- את מתארת רבוי צואה המתאימה לעצירות קולוטל אינו מסייע לעצירות, אלא לכאב אם מקור הבעיה הינו עצירות, מיש לטפל בעצירות. אם מדובר בתסמונת מעי רגיש עם עצירות- ניתן לשלב קןלוטל ומשלשל הכי כנון לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה בתחום-

מנהל פורום מעי רגיש