תסמונת המעי הרגיז פלוס צרבת רקע רפואי מורכב

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

14/11/2019 | 18:06 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

לאחר טיפולים באמצעות פרוביוטיקה קולוטאל רסיטל ( עזר למצב הרוח בעיקר - הגביר את היציאות) לקחתי קולפרמין בהמלצת רופאת גסטרו וזה מאוד עזר לי לכאב בטן וליציאות ( הצלחתי יום שלם לא להיות דקה בשירותים). ( קולוטאל עזר מעט אבל באיזשהו שלב היו לי שלשולים - התרופה בעיקר דחתה את הקץ) פרוביוטיקה איזן קצת הבטן והגזים. הבעיה עם קולפרמין (שמן מנטה) הוא שרשום בעלון שהשימוש מוגבל לשבוע עד שבועיים. האם זה מסוכן שאקח זאת מעבר לזמן הנקוב? יש לציין שאני סובל מצרבת (gerd) והרניה - טופלתי בנקסיום ואז בקונטרלוק אך אך חש חולשה כאבי ראש וסחרחורות והחלטתי להפסיק - כל שנה מפנים אותי לגסטרוסקופיה וכל פעם מוצאים פוליפ ומסירים וביופסיות יוצאות תקינות - אולי זה מוגזם לגשת לבדיקות האלו כבר? אולי הבעיה שלי היא היא בעיקר צרבת ולא תסמונת המעי הרגיש/הרגיז? (לפני שאובחנתי עם התסמונת הזו ניתנו לי כדורי אומפרדקס לצרבת ב2008 בהיותי נער) לפני זה הייתי בריא סהכ ולא לקחתי כדורים (סבלתי מאלרגיה אבק ואטופיק דרמטיטיס מדי פעם). יש לציין שנמצא שאני רגיש ללקטוז שנה לאחר מכן בתבחין נשיפה תודה. נ .ב. האם זה נכון ששמו מנטה גורם לצרבת?

14/11/2019 | 18:16 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

שכחתי לציין שלקחתי קראון בהמלצת רופא משפחה (אנזימי עיכול) זה עשה לי כאבי בטן אבל עזר במעט בעיכול

14/11/2019 | 18:19 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

ועשה גם שלשולים (קראון)

14/11/2019 | 23:46 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום אין כל בעיה להמשיך יפול בקולפרמין מעבר לשבועיים שמן מנטה עלול לגרום לצרבת, אך אם במקרה שלך אין החמרה בצרבת, הרי שאין מניעה בהמשך הטיפול

15/11/2019 | 15:58 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

תודה רבה!!

מנהל פורום מעי רגיש