שילשולים חריפים וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/02/2018 | 01:57 | מאת: דנה

אני בת 72, בריאה, עוסקת בספורט, פעילה מאד.מזה חודש ושבוע, סובלת משילשולים קשים. אושפזתי פעמיים, פעם בגלל פירפור (ומאז מקבלת ריתמקס 600 מ"ג ליום ואליקוויז) ופעם בגלל התייבשות ואז נעשו כל הבדיקות, תרביות, סיטי בטן, קולונוסקופיה (נילקחה ביופסיה מרקמת המעי), הכל תקין! הסיטי ראוש גם שהמעיים הדקים תקינים. אני נעזרת בכדורי אימודיום, אבל מפסיקה כשהיציאה נעצרת ואז השילשול וכאבי הבטן, חוזרים במלוא עוצמתם. ירדתי 4 ק"ג, במשך חודש, אני מרגישה חלשה וירודה. אובדת עצות... אודה מאד על כיוון ורעיון חגש לבדיקה. בכבוד רב דנה

03/03/2018 | 17:42 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין ספק שיש צורך בבירור שלשול כרוני יכול לנבוע מגורמים משונים: מחלות מעי, מחות זהומיות, הפרעות אנדוקריניות, תופעות לוואי של תרופות ועוד בגיל המבוגר יותר, תופעות לוואי של תרופות הינן גורם שכיח לשלשול. יש צורך בבירור כל הגורמים על מנת להגיע לאבחון

מנהל פורום מעי רגיש