מעי רגיש קשה מאוד

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/10/2017 | 09:49 | מאת: גלעד

שלום. בן 45. לפני 3 שנים זיהום 8 ימים שלשולים תרבית חיובית לשיגלה. לא טופלתי באנטיביוטיקה. מאז החלו תופעות של כאבי בטן וגזים ולפעמים שלשולים וכו' וכל הבטן יצאה מאיזון. נאלצתי להפסיק לאכול דברים כמו אגוזים, שקדים פירות ורוב הירקות ועוד ועוד היות וגרמו לכאבי בטן ולכן כבר 3 שנים עם תזונה דלה מאוד. כל ניסיון להרחיב בחזרה את מה שאוכל גורם לכאבי בטן ושלשולים והגסטרו בקופח אמר שיש לי כנראה מעי רגיש קשה מאוד ואולי גם חוסר באנזימים וחוסר בחיידקים טובים בגלל שאכלתי רק 5-6 דברים ב 3 שנים ( לחם ביצים עוף טחינה ומלפפון ). כמו כן ירדתי במשקל מ 60 ל 48 קילו ל BMI של 15.3 ויורד בחודשים האחרונים 1 קילו בכ 3 חודשים. CT בטן לפני 3 חודשים תקין. בדיקות דם שגרתיות תקינות. אין אנמיה CRP תקין נמוך שקיעת דם 6 בדיקות צליאק תקינות אלבומין 4.7 ( אוכל הרבה חלבון ביצים ועוף ). אבל לא אוכל ירקות ופירות. כמו כן היות ולא אוכל כמעט סיבים יש רוב הזמן עצירות אבל אחת לכחודש יש פתאום יום יומיים של שלשולים קשים ואז שוב עצירות וכו'. אני לא סובל מדכאון ועובד אבל חלש יותר בחודשים האחרונים. ניסיתי פודמאפ ואפילו דיאטה יותר מחמירה וזה לא עזר. אבקש את עזרתך 1. שקלתי לנסות בהמלצת הרופאה SSRI לטיפול במעי רגיש אולי זה יקטין את הרגישות במעי? מה דעתך? 2. מה עדיף למעי רגיש שרוב הזמן יש עצירות אבל אחת לכמה שבועות ימים של שלשולים. ציפרלקס או לוסטרל? 3. האם כדאי לנסות פרוביוטיקה? 4. יש עוד רעיון מה לעשות כי מתחיל להתייאש... תודה רבה

26/10/2017 | 22:36 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לדעתי יש מקום לבירור פזיולוגי של מערכת העיכול פנה למומחה לגסטרו ( בעדיפות למרפאת נוירוגסטרו) להתאמת בירור וטיפול

מנהל פורום מעי רגיש