סעיפים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/05/2017 | 17:39 | מאת: אורן

שלום. אני בן 48. לפני 4 שנים החלו לי עצירויות עם הרבה לחיצות בשירותים ולפעמים לוקח כמה שעות עד שיש יציאה. מנגד יש תקופות של יציאות רכות. סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים תקינה. לפני שנה CT בטן ללא חומרי ניגוד או זריקה הכל תקין פרט ל "סעיפים ספורים בסיגמואיד קולון ללא עדות לדלקת חריפה". ב 3-4 חודשים האחרונים יש יותר עצירות ויש לעתים קרובות כאבים בבטן שמאלית תחתונה ותחושת גודש שם. אם מממש את בטן שמאל תחתונה מרגיש מלאות או בליטות כאלה שמרגישות כמו חתיכות הצואה. אני לא יכול לעשות סיגמואידוסקופיה חוזרת בגלל בקע. רציתי לשאול 1. האם אפשר לראות אם יש החמרה בסעיפים באמצעות בדיקת CT רגיל ( ללא חומרי ניגוד ) והאם אפשר לעשות פרוטוקול שמסתכל רק על הצד השמאלי ( מעי יורד וסיגמואיד ) כדי לחסוך קרינה? 2. יש תועלת בביצוע CT כדי לראות את מצב הסעיפים? 3. מה עושים אם יש כאבים בבטן שמאל תחתונה עקב סעיפים? ( אני לוקח נורמלקס זה לא פתר את הבעיה ) תודה רבה

23/05/2017 | 10:52 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין קשר בין סעיפים לעצירות עשוי להיות קשר בין סעיפים לכאבי בטן, אך הנך מציין שיש לך בקע. יתכן והבקע הינו הגורם לכאב? בכל מקרה אין די בסגמואידוסקופיה להעריך את המעי הגס, וכנל בCT בטן רגיל יש מקום לביצוע קולווסקופיה אמיתית או ורטואלית לגבי הכאב הנגרם - יש לברר את מקורו טרם אבחון הסעיפים כמקור לכאב, ולשם כך צריך להדגים את המעי הגס בצורה טובה

מנהל פורום מעי רגיש