מה ההבדל בין אורודימיקה וציסטוקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

11/08/2006 | 20:56 | מאת: דסי

אני בת 48, לפני כ6 שנים ערכו לי בדיקת ציסטוסקופיה עקב דלקות חוזרות בשלפוחית. הבדיקה התחילה ללא טישטוש אך עקב כאבים בלתי נסבלים ניתן לי טישטוש כעבור דקה. כעת, אני אמורה לעבור בדיקת אורודינמיקה עקב צניחה של הרחם לפני תיקון הצניחה אני חוששת ביותר עקב הזיכרון הטראומטי של הכאבים ונאמר לי כי לא ניתן לבצע טישטוש בבדיקה זו. גם לא באופן פרטי. הנכון הוא ? מה ההבדל בין שתי הבדיקות. תודה

שלום דסי אורודינמיקה אינה כרוכה בכאב הפוטנציאלי של ציסטוסקופיה בציסטוסקופיה - אותה אני נוהג תמיד לבצע בהרדמה כללית - מחדירים צינור מתכת לשלפוחית השתן - ממלאים נוזל וכדי לראות את דפנות השלפוחית צריך להזיז את צינור המתכת לכל הכיוונים מה שגורם לכאבים באורודינמיקה - מחדירים קטטר גומי פשוט לשלפוחית ולמעשה זאת האי נוחות היחידה אים שום טעם לבצע טשטוש לבדיקה כי שיתוף הפעולה שלך הכרחי מקסימום קחי כדור אלגוליזין פורטה לפני הבדיקה אני מבצע אותה לכל הנשים שאני מנתח בניתוחי צניחה - כדי לדעת אם יש דליפת שתן במאמץ ואז באותו ניתוח אני שם סרט מתחת לשופכה (TVT) שמונע דליפת שתן אחרי ניתוח אל תחששי, ובהצלחה דר חיים קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן