פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20479 הודעות
16769 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/04/2010 | 18:22 | מאת: דנה

שלום, אני אוהבת מאד לאכול אגוזי מלך ואגוזי ברזיל. במידה ואני רוצה לשלב את שניהם. מה הכמות המומלצת של כל אחד - כאשר אוכלים גם וגם. אני בת 24 בריאה. תודה!

12/04/2010 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, את יכולה לאכול 1-2 אגוזי ברזיל וחמישה אגוזי מלך. כדאי מאד לגוון ולאכול גם אגוזים אחרים, שקדים וזרעונים. בהצלחה צביקה קורן

09/04/2010 | 21:19 | מאת: נורית

היי, קראתי בעמוד של מעבדות רוקח על ערכה שהיא בעצם אבקה שמערבבים איתה משקה מסויים כל בוקר וזוכים לירידה משמעותית. יש באבקה : ויטמין C, B6, B12 אבץ, מלטודקסטרין, דקסטרוז, קסנטן, גוארגם, ובטא גלוקן. אשמח לדעת מה דעתם והאם זה שווה ניסיון או שזה חומרים מסוכנים שלא כדאי לשתות? תודה נורית

12/04/2010 | 01:41 | מאת: 123

למה אין תגובה?

12/04/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, כתבתי כבר כמה פעמים בפורום שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות", באבקות ובשיקויים שונים להרזייה מהירה. הדבר גורם להשמנה ולנזקים בריאותיים. במוצר שהזכרת ישנם חומרים שעלולים לגרום לכאבי בטן (ממתיקים אלכוהוליים כמו מלטודקסטרין, דקסטרוז), לשילשול (קסנטן, גוארגם) ולהפרעות עיכול, בנוסף לחוסר התועלת שלהם בטווח הארוך. הכדורים האלה עלולים לגרום לעצלות מעיים ולתלות בהם ובמשווק אותם... מומלץ להימנע! אגב, אם מנדנדים לזה לא מזרז את התשובה. אנחנו עסוקים ועונים בהתנדבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן

09/04/2010 | 21:15 | מאת: שירי

אמא שלי קנתה פול טרי אשר מגיע עם התרמילים שלו. היא שמה את הפול בסיר לחץ ובשלה עד שהכל התרכך. הוסיפה רק תבלינים. משום שהיא בשלה בסי ר לחץ אז התרמילים הופרדו מהפול עצמו. לא אכלתי כלל את הפול אך אכלתי המון מהתרמילים. אני פוחדת שהוספתי לעצמי המון קלוריות בשל כך. האם התרמילים של הפול בלבד גורמים להוספת קלוריות או שבגלל שמדובר בתרמילים בלבד שזה בעצם ירק/ סיבים אז אין לי חשש מהוספת קלוריות. כלומר, זה כאילו אכלתי כרוב או מלפפון. אז יש חשש מתוספת קלוריות או לא? מפחדת מאוד.

10/04/2010 | 15:36 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום ממש אין לך מה לדאוג. בתרמיל יש המון סיבים ומעט מאוד קלוריות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם זה מקור חלבונים עדים מהטופו ומהמוצרים התעשייתיים?

10/04/2010 | 15:35 | מאת: טובה בר- שאן

רמי דיין. בישול פולי הסויה מנטרל חומרים המעכבים פרוק של חלבונים. לכן אפילו עדיף לאכל פולי סויה מבושלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/04/2010 | 15:35 | מאת: יובל

שלום רב האם פריסת שן שום לפרוסות דקות ובליעתן אפקטיבית?

10/04/2010 | 15:32 | מאת: טובה בר-שאן

יובל שלום הגריסה של השום משחררת את החומר הפעיל .לכן עדיף לאכל או לבלוע שום כתוש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/04/2010 | 08:57 | מאת: מי

אומרים להשרות זיפים מיובשים בלילה ובבוקר על קיבה ריקה לשתות את המים המושרים וזה טוב לעצירות. שאלתי היא: 1- האם חובה לאכול גם את השזיפים או שמספיק לשתות את המים- אני בדיאטה ולא רוצה להשמין. 2- כמה שזיפים יש להשרות? 2 מספיק? 3- אם אשתה זאת על בטן ריקה על הבוקר- בהנחה כי איני סובלת מעצירות כרוננית אלא לעיתים לוקח לצואה זמן עד שההיא יורדת- תוך כמה זמן מאז שאשתה את מיץ השזיפים ארגיש צורך ללכת לשרותים? תודה

10/04/2010 | 15:31 | מאת: טובה בר-שאן

מי שלום את יכולה לשתות רק את המים בבוקר על בטן ריקה .אך איני רואה סיבה שלא תאכלי את השזיפים למרות שאת בדיאטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/04/2010 | 18:08 | מאת: רונית

רציתי לשמוע את דעתך בנוגע לפתרונות לעצירות: 1- האם אקטימל עוזר ביציאה? אם כן למה ומתי לשתות בבוקר או שאפשר גם בערב. 2- האם זה נכון שאם אשתה בבוקר מים פושרים עם מיץ לימון ושמן זית זה יעשה לי יציאה קלה או שזה מיתוס. אם זה נכון אז תוך כמה זמן ארגיש צורך לשרותים בהנחה כי אשתהב זאת לפני רוחת הבוקר מיד כשאני קמה בבוקר. 3- אומרים להשרות שזיפים יבשים במים מהלילה ובבוקר לשתות את המים. האם זה עוזר ליציאה קלה או שזה מיתוס? אם כן תוך כמה זמן ארגיש צורך לשרותים והאם יש למים אלו ערך קלורי ואם כן כמה. 4- האם עלי סלרי וגבעולי סלרי מבושלים עושים עצירות? אם כן למה. אודה מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד למען הסדר הטוב. תודה ענקית על עזרתכם.

10/04/2010 | 15:29 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום 1. לרוב האנשים האקטימל לא עוזר לעצירות. 2. כן שתית מים עם לימון מאוד מאוד עוזר. 3. גם סיף 3 שלך נכון ומנסיון מאוד עוזר. 4. עלי סלרי לא גורמים לעצירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/04/2010 | 14:33 | מאת: מירב

מה את/ה יכול/ה לספר לי על פטריה טיבטית. האם היא בריאה? האם מותרת לשדימוש, האם יש תופעות לוואי, האם מוכרת ע"י משרד הבריאות. שמעתי כל כך הרבה פידבקים עליה אז מדוע היא לא מוכרת ברפואה? ובכלל, האם כדאי להשתמש בה ואם כן אז למי ומאיפה קונים. תודה

10/04/2010 | 15:25 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום אודה על האמת שאינני מכירה את פטריה זו . לפי אתרים באינטרנט מדובר על חיידקים פרוביוטים. בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן

11/04/2010 | 17:43 | מאת: דליה

פטריית הפלא היוגית מוצר זה מגיע ממקורות של רפואה יוגית מהודו. הפטרייה פותחה בטיבט ובמשך זמן רב נשמרה בסוד היוגאים. פרופסור מפולין, שגר 5 שנים בהודו וקיבל שם טיפול רפואי, הביא אותה לאירופה. היה לו סרטן בכבד, ולאחר הטיפול עם הפטרייה הוא החלים לחלוטין. בעוזבו את הודו קיבל את הפטרייה במתנה. הפטרייה נראית בשלב הראשוני כגוף לבן בקוטר 5-6 מ"מ. היא מגיעה עד לגודל של 40-50 מ"מ בשלב הסופי לפני חלוקתה. תכונות הפטרייה: ריפוי סרטן - עוצרת התפתחות תאים סרטניים. דואגת לנורמליזציה ויציבות של המטבוליזם (חילוף החומרים בגוף). מרפאת טווח רחב של כל מיני אלרגיות. מרפאת מחלות בדרכי העיכול (אולקוס למשל), כולל יצירת איזון במערכת העיכול (חיידקים, אנזימים וכד'). מרפאת מחלות בדרכי הנשימה (כולל ברונכיט ודלקת ריאות). מרפאת מחלות כבד, כליות וכיס המרה (כולל פירוק אבנים). מרפאת דלקות - מתפקדת כאנטיביוטיקה. גורמת להפרשת רעלים ופסולת מהגוף, כולל כולסטרול, מלחי מתכות כבדות, איזוטופים מסוימים ושאריות שנותרו בגוף משתיית אלכוהול. מרפאת סוכרת ומאזנת את חילוף הפחמימות בגוף. משפרת תפקוד מיני ומאיטה את הזדקנות התאים בגוף. משפרת תפקוד כללי תוך יצירת הרגשות חיוביות (ההפך מדיכאון), משפרת יכולות פנימיות בגוף (כולל זיכרון, ריכוז וחשיבה). הוראות שימוש: מכניסים את הפטרייה לצנצנת זכוכית נקיה ומוזגים עליה חלב (רגיל, עמיד, 1%-3%). היחס הוא 50 סמ"ק חלב לכף אחת של פטרייה. שומרים בטמפרטורת החדר (עם פד גזה כמסנן אבק על הפתח) במשך 24 שעות. החלב מחמיץ בתוך 18-20 שעות, ואז יש לו את התכונות הרפואיות של הפטרייה. סימן להחמצה מלאה היא הופעת שכבה צפופה בחלק העליון של הצנצנת (זו שכבת הפטרייה) והחלק שהחמיץ מתחתיה. חוזרים על הפעולות הבאות יום-יום, פעם אחת בכל 24 שעות (רצוי בערב): מסננים את החלב לכלי זכוכית נקי דרך מסנן פלסטי או מתכת צפוף (חורים פחות מ- 2 מ"מ). בכלי הזכוכית יצטבר נוזל שקוף שהוא חלק מהתהליך שמבצעת הפטריה. את היוגורט המוצק יותר ניתן לאסף בכלי לאחר מכן, ע"י דפיקות קלות עם המסננת על הכלי תוך בחישת הפטריה עם כף במסננת. בגמר פעולה זו שוטפים את הפטרייה משאריות החלב החמוץ באמצעות זרם מים קרים (מזוקקים, מורתחים או מי ברז). ניתן להשתמש ביוגורט המוצק לבד, בנוזל השקוף לבד, או לערבבם יחד וליצור יוגורט דליל יותר. אם לא שוטפים את הפטרייה יום יום או שלא מחליפים לה את החלב, היא מפסיקה לגדול, צבעה הופך לחום והיא מאבדת את תכונותיה הרפואיות (צבע הפטרייה הבריאה הוא לבן כמו חלב או גבינה לבנה). מחזירים את הפטרייה השטופה לכלי הנקי ומוזגים מנה חדשה של חלב. לאחר 17 יום מוכפלת מסת הפטרייה וניתן לחלק לשניים ולהעביר למישהו נוסף. את חלב הפטרייה שהחמיץ שותים (כמות של בערך כוס), 30 דקות לפני ארוחת הבוקר או 30-60 דקות לפני השינה בערב (מומלץ בערב). ניתן לשתות אותו פעם/פעמיים ביום במשך 20 יום. לאחר מכן מפסיקים לשתות למשך 10 ימים או שבוע. בימי ההפסקה ניתן לאכסן את הפטריה עם החלב במקרר, או להמשיך את הטיפול בפטריה ולאגור את תוצר היוגורט שלה. וחוזרים על הטיפול מחדש. לאחר טיפול במשך שנה הגוף מבריא. הערה: במשך זמן הטיפול אסורה שתיית אלכוהול (אפשר לצרוך כוס יין אדום אחת ביום למעוניינים), ומומלץ ביותר לצמצם למינימום צריכת אוכל שומני ו/או חריף. תגובות הגוף לחלב של הפטרייה המוחמץ: במשך 10-14 ימים ראשונים לטיפול יש פעילות מוגברת בקיבה והגדלה ביצירת גזים (זו אחת הסיבות לשתיית החלב לא בבוקר). לעיתים ההפרשות/יציאות הופכות נוזליות יותר וצלולות יותר. אין צורך להפסיק את הטיפול במצב כזה. הסובלים ממחלות כבד/כליות יכולים לפתח רגישות לא נוחה באזור הכבד/כליות בתחילת הטיפול. לאחר 10-12 יום נפסקות תגובות הגוף הסוערות. היציאות מסתדרות, מצב הגוף משתפר, ויחד איתו גם מצב הרוח, אצל גברים יש עלייה בחשק וביכולת המינית. לאחר 20 ימי טיפול יומיומי יש שיפור משמעותי בהרגשה הכללית. לאחר כחודשיים חלק מהמחלות כבר נעלמות. לאחר שנה הגוף מחלים לחלוטין. ניתן להשתמש בחלב הפטרייה (החמוץ) גם ע"י מריחה על הפנים והידיים. צפויה ירידה בהתעייפות, הפחתת קמטים והאטה בהזדקנות העור. חלב הפטרייה מפחית כאבי שיגרון (ראומטיזם) ודלקת פרקים. ניתן למרוח על מוקדי הכאב 6-8 פעמים ביום. ניתן לרפא באמצעות החלב גם פצעים וחבלות. יש לחבוש את הפצע עם תחבושת ספוגה בחלב הפטרייה (להחליף 6-8 פעמים ביום). יש לשים לב היטב לטיפול הנדרש על ידי הפטרייה. יש לגדל אותה כמו ילד קטן ולשמור עליה. פטרייה מיותרת יש להעביר למישהו אחר עם הוראות טיפול ולא לזרוק. הערות: שתיית הפטריה מומלצת גם לאלכוהוליסטים בשיקום, כך שחילוף החומרים בגופם מסתדר. המחלות הנובעות מאלכוהוליזם נרפאות באמצעות הפטריה שתיית היוגורט בזמן נטילת תרופות, כמו גם בזמן טיפול כימותרפי, מקלה על הגוף, ובמיוחד על הכבד, מספיגת יתר של רעלים, אשר לעתים רבות הם תוצר לוואי של התרופות. לא ידוע שמה המדעי של הפטריה ואין לנו מידע בנוגע להאם היא נבדקה מדעית. במקרה זה מבחן התוצאה קובע. הפטריה יכולה להתפתח רק בחלב מן החי. משמע, חלב פרה, עיזים, גמלים, בופלו וכו'. בכל תחליף חלב אחר, כמו חלב סויה ודומיו, הפטריה אינה יכולה להתפתח. הפטריה משנה את החלב בו היא שרויה והופכת אותו ליוגורט בעל איכות שונה. הפטריה כשרה למאכל. אין להקפיא את הפטריה. הפטריה עלולה למות. את הפטרייה לא קונים אלא, מקבלים ונותנים

11/11/2010 | 14:47 | מאת: קרולינה

קיבלתי את הפטריה אבל אחרי שנייתים היא מתה. איפה אפשר להשיג?

26/02/2011 | 16:00 | מאת: אור

מה קורה אם (בטעות) אוכלים קצת מהפטריה?

08/04/2010 | 13:21 | מאת: עודד

שלום רב הבנתי שקיימים 2 סוגים של תרד - תרד ניו-זילנדי ותרד טורקי. רציתי לשאול האם קיים הבדל משמעותי ביניהם? האם יש סוג מסויים שעדיף לאכול חי מאשר מבושל? ועל איזה סוג אתה ממליץ יותר?

10/04/2010 | 15:20 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום אין הבדל משמעותי בין הסוגים השונים . התרד הטורקי הוא יותר בשרני ומשתמשים בו יותר לבישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/04/2010 | 11:35 | מאת: נוגה ג'דה

קנדידה לדעתי היא אם כל המחלות , אם מישהו ירים את הכפפה ויבדוק את הקשר בין סוגי סטרן לבין הימצאות הקנדידה בגוף החולה אני משוכנעת שימצא קשר ישיר בין השניים. לכן לא ברור מדוע קופותה חולים מתעלמות לחלוטין מן הקנדידה ומדוע הבדיקות והטיפול אינם נמצאים בסל הבריאות. כל מיש מודע לסבל צריך לשלם כסף רב לטיפולים פרטיים ולכל מיני פתרונות הנמצאים בידי מטפלים שונים האם י שקופת חולים אחת לרפואה שאכן מבצעת בדיקות קנדידה כמו שמציעים המכונים הפרטיים ? אשמח לדעת אם כן ומה הממלצותיך לבדיקה ולטיפול תודה

10/04/2010 | 15:13 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום יש קופות חולים שעושות בדיקות קנדידה בצואה. אולם לא תמיד הבדיקות אמינות ויש צורך לעשות בדיקות מס' רב של פעמים. לכן עדיין עדיף ללכת למכונים פרטיים. בתודה ובברכה טובה בר- שאן

07/04/2010 | 15:14 | מאת: שלומית

הנני מטופלת ביחידת ivf על רקע של כשל שחלתי לאחר תגובה נמוכה מאוד במשך 3 שבועות ויותר הופסק הטיפול כעת נתבקשתי לשתות תרופה טבעית בשם DHEA ברצוני לדעת מה הקשר של תרופה זו לבעיות פוריות אצל נשים ואלו תופעות לווי יש להם כמו"כ אם יש איזה שהוא תרופה טבעית לבעיות גניקולוגיות ומהם? תודה מראש לכל עונים והמיאצים.

07/04/2010 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום הייתי רוצה שתכנסי לגוגל לכתובת הבאה יש שם תשובות לשאלותייך http://www.baby4u.co.il/research/?id=30 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/04/2010 | 22:05 | מאת: שמעון

האם טרשת עורקים היא תהליך הפיך שיכול להיות מושפע מתזונה טובה?

07/04/2010 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, טרשת עורקים נגרמת מנטייה גנטית ומתהליכים דלקתיים בעורקים הנובעים מתזונה לא נכונה ואורח חיים לא בריא. התהליך הפיך בחלקו. כדאי לבדוק מצב הדלקת בכלי הדם (CRP ) ולפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

קראתי את תגובתך אודות המצליבים נאמר לי לא להשתמש כלל במצליבים בהאטת פעילותה של הבלוטה א. מה דעתך המקצועית ב. אילו ירקות רצוי שלא לאכול ג. אילו ירקות רצוי לאכוkובעיקר מי הם התורמים ליוד אני טבעונית תודה מראש על תגובתך

07/04/2010 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אנא קראי למטה תשובה שנתתי לחנה בהצלחה צביקה קורן

07/04/2010 | 10:32 | מאת: יעל

מר קורן לצערי, לא מצאתי תגובה לשאלתי במסר ששלחת אלי הייתי מודה לך מאד אם היית מתייחס לשאלותי מאחר ואני מאמינה בכוחה של הטבעונות לסייע בידי רב תודות יעל

07/04/2010 | 10:32 | מאת: יעל

מר קורן לצערי, לא מצאתי תגובה לשאלתי במסר ששלחת אלי הייתי מודה לך מאד אם היית מתייחס לשאלותי מאחר ואני מאמינה בכוחה של הטבעונות לסייע בידי רב תודות יעל

05/04/2010 | 19:42 | מאת: חנה

אני רוצה לעשות דיאטה וסובלת מתת פעילות של בלותת התריס, אני נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ל, איזה סוג מזון מתאים לסוג דם A+ ומאיזה סוג מזון עדיף להימנע.

07/04/2010 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, הטיפול התזונתי בתת פעילות כולל הימנעות ממזון קלוקל (סוכרים, קפאין, כימיקלים וכד', הימנעות ממזונות גויטרוגנים, מזונות המאטים את פעילות בלוטת התריס כגון: כרוב, קולרבי, כרובית ,לפת, ברוקולי, סויה, ומוצריה, דוחן ,צנוברים וחרדל. מומלץ לאכול דגים ואצות המכילים יוד. תמרים ופטרוזיליה. חשוב לבצע פעילות גופנית על מנת לשפר את הפעילות המטאבולית בגוף (חילוף החומרים). בהצלחה צביקה קורן

05/04/2010 | 18:35 | מאת: יוחנן

למר צבי קורן האם יש חומצה אוקסלית בקרפס כלומר האם הוספתו לסלט או אכילתו חי היא בעייתית ? תודה יוחנן רושו

07/04/2010 | 07:15 | מאת: צביקה קורן

יוחנן שלום, בעלים של הכרפס (סלרי) יש חומצה אוכסלית. בגבעולים ובשורשפחות. הסלרי הוא רק מועיל ביותר ולכן אפשר לצרוך את הגבעולים ובמידה קטנה את העלים. השורש המבושל בריא מאד! בהצלחה צביקה קורן

05/04/2010 | 00:40 | מאת: ???

אני רוצה לסיים להניק תינוק בן שנה בלי לצרוך תמ"ל. מה לתת במקום בבוקר ובערב ? חלב עיזים / חלב פרה / ארוחה רגילה ?

05/04/2010 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם אין רגישות לחלב, אפשר לתת בהדרגה חלב עזים, או חלב פרה. אפשר ורצוי לתת "חלב שקדים" או חלב שומשום שעושים לבד בבית. כתבתי על כך כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש. כמובן שיש לעבור בהדרגה לתזונה טבעית ואיכותית ולוודא ששאר בני הבית אוכלים גם כן כך. בהצלחה צביקה קורן

05/04/2010 | 15:44 | מאת: ???

צביקה שלום תודה על התשובה המהירה וחג שמח אני חייבת להבין משהו. ברפואה המשלימה תמיד מדברים על חסרונות החלב... אז איך תזונאיות וגם אתה ממליצים לתת לתינוק שרק מסיים לינוק חלב פרה ? מה שאתה מציע לי זה בגיל שנה במקום חלב בבוקר ובערב לתת בקבוק שלם של חלב שקדים או חלב עיזים או חלב סומסום ? או להוסיף את זה לחלב אחר ?

04/04/2010 | 11:33 | מאת: עינב

אני בת 54 .לפני ימים אחדים התחלתי לקחת אומגה 3. אומגה גולד, דהיינו סוג של אומגה-פגז. מתי להערכתך מתחילים לחוש שינוי בתחום הקוגניטיבי?

05/04/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

עינב שלום, "אומגה 3" זאת לא תרופה. מדובר בשמן דגים או בשמן צמחי שיש בו ריכוז של חומצות שומן חיוניות. בנוסף, לחא ברור לי לאיזה "שינוי קוגניטיבי" את מצפה... זה תלוי גם במינון. בד"כ צריך לקחת 1-2 גרם ביום. כדאי מאד לקחת את התוסף יחד עם תזונה מאוזנת לשאלתך, כדאי להמתין לפחות חודש ימים. בהצלחה צביקה קורן

11/05/2010 | 01:30 | מאת: ליאור קרן

היי עינב, כפי שצויין, לקיחת אומגה 3 צריכה להיות חלק מהסתכלות כוללת על התזונה, ועל סוגי השומנים השונים הנצרכים בה. מבחינת ההשפעות הקוגנטיביות, ההשפעה היא מוכחת וידועה כך שאת אמורה להרגיש בשינוי החל מכחודש מתחילת לקיחת אומגה 3. אם תעשי זאת ביחד עם תזונה מאוזנת מבחינת השומנים הרגילים מסוג אומגה 5 (שאותם בדר"כ יש להפחית), הורדת סוכרים וכו' תרגישי בשינויים בכל המדדים בהצלחה! לקריאה נוספת על אומגה 3 - www,omega3,co,il

03/04/2010 | 20:56 | מאת: משה

מבקש עזרה רוצה לשמוע על כדורי הרזיה שעוזרים לרזות. תודה.

04/04/2010 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אני לא מכיר כדורי הרזייה שעוזרים לרזות ואני לא ממליץ להשתמש בהם. שימוש בכדורי הרזייה וב"פטנטים" אחרים להרזייה מהירה גורמים להשמנה. רק תזונה מאוזנת תביא לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2010 | 18:54 | מאת: א.ר

שלום רב, מה המינון של ברזל שצריכה ליטול אשה בת 90 עקב חוסר ברזל בדם (17)? תודה רבה

04/04/2010 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

מציע לפנות לרופא המטפל או לפורום רפואי. אנחנו לא רופאים ולא עוסקים ב"מינונים" של תרופות.

03/04/2010 | 17:17 | מאת: רונית

שלום, אני בת 16 ועד לפני שנה עסקתי בשחייה באופן קבוע, בעקבות הבגרויות והלחץ בלימודים לא מצאתי זמן לשעתיים בשבוע של שחייה והפסקתי לשחות. זה מאוד מפריע לי מכוון שעליתי ב5 קילוגרם ועכשיו אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות על מנת לחזור לגיזרה שלי ולחזור להיות בכושר טוב. בנוסף אני צימחונית, אני רוצה שתייעצו לי.

04/04/2010 | 06:39 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, אני מציע שתמצאי זמן לפעילות גופנית נמרצת (הליכה, ריצה, שחייה, אופניים, משחקי כדור וכד') שלוש פעמים בשבוע למשך שעה לפחות. בנוסף תפני ליעוץ אישי בתזונה בקופת חולים או באופן פרטי. אנחנו לא נותנים יעוץ אישי במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורן

01/04/2010 | 20:50 | מאת: מעיין

צביקה וטובה שלום, אודה לתשובותיכם. 1. מהם הטיפולים הטבעיים, באמצעות תוספי תזונה וכדומה, המתאימים לטיפול בדיכאון (קל-בינוני). האם התוסף SAMe הינו יעיל? 2. מה מומלץ למצבים של חוסר אנרגיה? 3. אני בת 30, החלו לבצבץ מספר שערות לבנות בראשי, האם יש דרך למנוע /לעכב הופעת שיער שיבה באמצעות תוספים? 4. מה ההמלצות לטיפול בסבוריאה , ממה היא נגרמת? תודה מראש, מעיין

02/04/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, ראשית, אם תבקרי בפורום שלנו תראי שאני מתנגד לרעיון של "תרופות טבעיות" ואני בעד טיפול שלם, מלא ורב תחומי (הוליסטי) בכל בעיה. לשאלותייך: 1. מהם הטיפולים הטבעיים, באמצעות תוספי תזונה וכדומה, המתאימים לטיפול בדיכאון (קל-בינוני). האם התוסף SAMe הינו יעיל? תוספים: אומגה3, פרע (היפריקטום) - אסור לקחת עם תרופות נוגדות דיכאון. מבחינה תזונתית חשוב להימנע ממזונות מעוררים כמו קפאין ואלכוהול ולאכול מזון מלא מאוזן ומגוון. כדאי לאמץ טכניקות של הפגת מתחים, דימיון מודרך, טיפולי גוף (עיסוי שיאצו, רפלקסולוגיה,) פעילות גופנית סדירה, שיחות עם איש מקצוע ועוד. אין לי ניסיון עם SAME 2. מה מומלץ למצבים של חוסר אנרגיה? ראי תשובה קודמת.להימנע מקפאין, סוכרים, משקאות אנרגיה וכד. 3. אני בת 30, החלו לבצבץ מספר שערות לבנות בראשי, האם יש דרך למנוע /לעכב הופעת שיער שיבה באמצעות תוספים? אם זה תורשתי, אין הרבה מה לעשות. תבצעי בדיקות דם מקיפות ותפני לייעוץ אישי בתזונה טבית. יש מה לעשות ולא רק באמצעו תוספים. 4. מה ההמלצות לטיפול בסבוריאה , ממה היא נגרמת? ראי תשובה קודמת. באופן כללי נראה לי שאת צריכה לעבור תהליך של ניקוי גוף (צום מיצים) ולעבור לאחר מכן לתזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת. אל תעמיסי על הכבד שלך עוד תוספים ועוד "תרופות". בהצלחה צביקה קורן

01/04/2010 | 18:14 | מאת: עודד

שלום רב אני משתדל לאכול נכון אבל יש לי בעיה אחרת - יש לי נטיה לאכול מעבר לסף הרעב והרבה מעבר - ממש עד שאי אפשר לזוז. אני לא סובל מעודף משקל אבל הדבר גורם לכבדות ואי נוחות. האכילה המופרזת לא נובעת מרעב אלא מסוג של "תיאבון" או מכח האינרציה... אולי זה נשמע אידיוטי אבל אני באמת לא מצליח לשים לעצמי גבול בדברים האלה. אשמח לקבל עצה

02/04/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, כדאי שתבדוק את הרגלי האכילה שלך ותראה אם תוכל לשנות אותם. לדוגמה: אכילה מול הטלביזיה, או קריאת עתון או ספר. אכילה מהירה ללא לעיסה איטית ויסודית. אכילת "מזון מהיר" או מזון שלא מחייב לעיסה כמו פירות קשים, ירקות, דגנים מלאים וקיטניות. שימוש בצלחת גדולה מידי ומנות גדולות מידי. ישיבה ממושכת ליד שולחן האוכל. בהצלחה צביקה קורן

01/04/2010 | 17:51 | מאת: אורחת

שלום רב עברתי לאכילה טבעונית לפני כחצי שנה. אני אדם בריא בד"כ ומרגישה מצויין אך מיד פעם יש לי הרגשה של חולי קל בגוף וחום נמוך של 36.1-2. יש לי עכשיו פצעים בפה. האם זה קשור לתזונה? בדיקות הדם תקינות. האם יש תחליף מספק למאכלי חלב? ואיזה הוא המקור לסידן? אשמח לתגובה. בתודה מראש.

02/04/2010 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

לאורחת שלום, האם במסגרת בדיקות הדם בדקת גם B12 ויטמין D, ברזל, פריטין, תפקוד בלוטת התריס ותפקודי כבד וכליות? אם לא, תבקשי בדיקות מקיפות ויסודיות? מעבר לטבעונות מחייב קבלת הדרכה, כדי שלא ייגרמו חוסרים תזונתיים. לצערי, טבעונות לא מתאימה לכל אדם. תחליף לחלב - טחינה מלאה, שקדים, אגוזים, זרעים, חלב סויה. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית (אם לא קיבלת עד עכשיו ואם קיבלת - תפני ליועץ שלך). בהצלחה צביקה קורן

01/04/2010 | 15:15 | מאת: אילן

אני בן 41 העוסק בספורט באופן קבוע. יש לי נטיה קבועה לחטוף דלקות גידים בעיקר באכילס כתוצאה מריצה וגם בכתף ובמרפק. בעבר טופלתי ע"י הומיאופט, המאבחן דלקות באמצעות מישוש, עיניים, לשון וציפורניים. לרוב, הצליח לרפות, אך לא הצליח למנוע את הישנות הדלקות בעתיד. כרגע יש לי דלקת בכתף ובמרפק. מה עלי לעשות?

02/04/2010 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

אילן שלום, ראשית כדאי לתת מנוחה לגידים ולמפרקים עד שהדלקת תחלוף. שנית, יתכן שהפעילות לא מתאימה לך (נמרצת מידי). נסה למצוא פעילות ספורטיבית אחרת שתתאים לך. שלישית, מבחינת התזונה הטבעית מומלץ להימנע (או להקטין בכמות) ממזונות הגורמים לתגובה חומצית בגוף (חלבונים מהחי, סוכרים, קפאין, אלכוהול, ניקוטין ועוד) ולהוסיף מזונות בעלי השפעה בסיסית (ירקות, פירות, שקדים, אגוזים). מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בעיני טיפול "תרופתי" כמו הומיאופטיה לא מתאים במקרה זה. בהצלחה צביקה קורן

זה הורס את החלב?

01/04/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

אין בעיה במהילת חלב במים

30/03/2010 | 18:59 | מאת: מיטל

שלום רב. אכלתי היום כפית אחת של חמאה אורגאנית כזו שקונים בחנויות טבע...הטעם כמובן היה שונה אך לא מסריח ולא נורא. הסתכלתי על התאריך כי תמיד אני מסתכלת רק שמשום מה הפעם זה היה לאחר שאכלתי וכמעט התעלפתי כשראיתי שתוקפה פג לפני חודש וחצי. האם יש סיכוי שהחמאה עדיין בסדר??? מודאגת. מיטל.

31/03/2010 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום מקווה שכן בברכת חג שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

29/03/2010 | 09:14 | מאת: תמרה

אני סובלת מפיסורה אנאלית. הציעו לי , כדי להרפא (חוץ מהמשחות וכו') לאכול אוכל שהוא לא חומצי כדי שלא "ישרוף" ביציאה ויקל על ריפוי הפיסורה, אודה לך אם תפרט לי מה כולל אוכל זה כדי להמנע ממנו . תודה וחג שמח

31/03/2010 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

תמרה שלום אוכל חומצי הינו אוכל שיוצר חומצה בדם כמו למשל בשר, גבינות, קולה. לעומת זאת כל הירקות הם אוכל יוצר בסיס. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

28/03/2010 | 09:00 | מאת: דוד(בדוי)

שלום יש לי בעיה קשה ואני זקוק לעזרתך, אני משרת בצבא(בן 19, גובה 1.82 בערך, משקל 82) אני מתכנת מחשבים ולפניי עוד 5 שנים לפחות בתפקיד, עבודתי מידי יום היא בישיבה מול המחשב ואני משתדל כמה שאני יכול לבצע פעילות גופנית בערב כשאני מגיע הביתה, אך יש משו שמאד מטריד אותי, וזוהי הבטן שלי , אני מרגיש שהיא מלאה באחוזי שומן מיותרים בולטים ואני מאד לא רוצה לראות את זה, ממש "צמיג" ואיני יודע מה אני יכול לעשות כדי להוריד אותה כי פעילות גופנית לא תמיד מזדמנת לי כי אני חוזר עייף מהעבודה, והרגלי התזונה שלי הם בסך הכל רגילים ואני משתדל להימנע מממתוקים וכו'. עם זאת חשבתי לקחת תוספי תזונה שעוזרים לדיאטה לנוכח מצבי כאחד שאינו עוסק בפעילות גופנית קבועה, האם זה מסוכן ?? והאם אתה מכיר משו שתוכל להמליץ עליו ?? ומה לגבי אבקות חלבון לפיתוח מסת שריר, האם גם זה מסוכן?? אשמח אם תוכל לחוות דעתך לגבי מצבי ובפרט על הדברים האלה שאדע האם זה צעד נכון שיעזור לי או לא. תודה ויום טוב, דוד(שם בדוי)

29/03/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

דוד (בדוי) שלום אבקות חלבון בשבילך זה רע מאוד. כיוון שאינך עושה ספורט כלל ולכן אינך משמר שריר כל אבקות אילה יהפכו לשומן אצלך בגוף תוספי מזון אילה מתאימים לאנשים שעושים ספורט אינטנסיבי. אתה כנראה מבין שאם אתה רוצה לעצב את גופך הדרך היחידה היא לזוז ואז גם לא תהיה עייף. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

יש מלא סוגים ולא ברור מה עדיף.. ראיתי שיש טחינה של 880 מ"ג סידן.. לעומת הרגילות של 130 מ"ג סידן.. איך יכול להיות שבאחד כל כך הרבה סידן ובשני קצת?

28/03/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי לצרוך "חמאת שומשום", או טחינה שמכילה מעל 800 מ"ג סידן במאה גרם. בסוגים האלה יש גם יותר ברזל ומינרלים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

שים לב שהמלאה בסידן היא פשוט טחינה גולמית משומשום... מלא ! ולכן היא מלאה ! חשוב מאד לאכול לחם... מלא, וכל דבר אחר מלא. משמעות המלא היא שהקליפה כלולה במוצר. וחלק גדול מאד (הרוב במקרים רבים) מהערך התזונתי נמצא בקליפה ! שמחה ואהבה, נחשון

27/03/2010 | 21:04 | מאת: אלעד

מה כל העיניין שמדברים על הגלוטן,האם באמת כדאי להפסיק לאכול גלוטן גם מי שאין לו צליאק? או שזה רק שמועות.כי רוב המוצרים שלנו עשויים מגלוטן,השאלה היא אם באמת יש יתרון לאנשים שלא אוכלים גלוטן?כי לפי מכון אברהמסון הם שוללים את הגלוטן בגלל הרבה סיבות.האם יש אמת בדבר?או שזה מיתוס? שאלה שנייה היא לשמן קנולה-הכתוב מזוכך-זה טוב או לא? ומזה מזוכך?

28/03/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, אנשים בריאים יכולים לאכול כל מזון טבעי. חיטה זה מזון טבעי ובחיטה יש גלוטן שהוא החלבון שבחיטה. אם אין אלרגיה, או איסבילות - אפשר לאכול, במידה לא מומלץ לצרוך שמן מזוככך מכל סוג שהוא. לגבי שמן קנולה, התפרסם לאחרונה מידע המכפיש את השמן הזה. בדקתי ולא מצאתי סימוכין לנושא. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2010 | 13:32 | מאת: מישל

שלום גם אני כותבת למאן הבריאות אבל לצערי אין לי מספיק חומר על ההמבורגר ,האם תוחל ליכתוב עוד על ההמבורגר והצורה שבא הוא פוגע באדם.

28/03/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

מישל שלום, בהמבורגר יש כמה בעיות. בדרך כלל מדובר בבשר מעובד, לא איכותי ועשיר בשומן. שנית, בכמה מחקרים נמצא שהצלייה המהירה של המבורגר יוצרת חומר החשוד כמסרטן בשם אקרילמיד. אני ממליץ להימנע מבשר בקר ובמיוחד מבשר מעובד כמו: המבורגר, קבב, פסטרמה, נקניק, נקניקיות וכד' בהצלחה צביקה קורן מומלץ מאד להימנע

28/03/2010 | 13:30 | מאת: מישל

תודה זה עזר מעוד, לדעתה אני כמעט שנתיים כבר לא הולכת למקדונלדס וזה מצליח לא רע בכלל אני אוכלת מאחלים על האש לעיטים רחוקות. תודה.

26/03/2010 | 14:26 | מאת: ט

1.טחינה גולמית היא למעשה שומשום קלוי וטחון לאחר שהושרה במי מלח או שיש תהליך עיבוד נוסף בהפקתה? 2.האם ההפרש הגדול במחיר מול טחינה בכבישה קרה שווה את הנזק שיכול להגרם כתוצאה מהמלחת וקליית השומשום בטחינה הרגילה ? בתודה מראש

27/03/2010 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

ט שלום 1. זה התהליך היחידי. 2. בטחינה בכבישה קרה אין תהליך של קליה שמחמם את השמנים הטובים שנמצאים בשומשום ומזרז תהליך התחמצנות שלהם. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2010 | 13:45 | מאת: לינוי

שלום אני לינוי בת 11 ואני רוצה לרדת במשקל אני מבקשת שתיתינו לי רשימה של מה לאכול בבוקר בצהרים ובערב תורה רבה לינוי

27/03/2010 | 06:14 | מאת: טובה בר- שאן

לינוי שלום אם את רוצה לרדת במשקל תורידי עוגות ,וחטיפים כמו ביסלי ,במבה ,סוכריות למיניהם, ומיצים מומתקים כמו קולה ובמקומם תאכלי הרבה ירקות, פירות, דגים, ביצים,אגוזים, שקדים אוכל של בית . בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

26/03/2010 | 01:44 | מאת: חיה

ביתי בגיל ההתבגרות (15) פנתה לרופא עור בעקבות גירודים בכל הגוף,נשלחנו לבדיקות וגילו שיש חוסר בויטמין די, לטענת הרופא זה בעקבות הגדילה בגיל זה ועליה ליטול ויטמין די האם האבחון הגיוני? האם היא חייבת ליטול ויטמינים או שהיא יכולה לאכול תזונה מיוחדת אם כן מה עליה לאכול?

26/03/2010 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, ראשית, לרוב האוכלוסייה בארץ (ובעולם המערבי) יש מחסור בויטמין D. היום מדברים על זה במונחים של מגיפה. לכן, אם נמצא שלבתך יש חוסר, כדאי לקחת לפחות 800 יחידות ביום. בנוסף, אם היא לא צמחונית כדאי להגביר אכילת דגים שמנים העשירים בויטמין D וחשיפה מתונה לשמש. כדאי שתבדקי אם לך ולשאר בני משפחתך לא חסר... שנית גירודים בעור יכולים להופיע מסיבות רבות ושונות ואחת מהן היא חוסר בויטמין D. מציע שתפעלו בהתאם להמלצת הרופא ואחרי כמה שבועות תעשו שוב הערכת מצב. בהצלחה צביקה קורן

26/03/2010 | 13:46 | מאת: לינוי

זה חייה זרקה?

25/03/2010 | 23:29 | מאת: איה

איפה אפשר למצוא מרכיב זה חוץ מבשיריון סרטנים?

26/03/2010 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, פוליסכרידים נקראים בעברית "רב סוכרים" והם מופיעים במגוון רב של מזונות עמילניים וגם בקיטניות. לא מכיר את העניין של "שריון סרטנים".. בהצלחה צביקה קורן

25/03/2010 | 03:53 | מאת: רר

האם צריכה להיות בעיה כלשהי אם מקפיאים בננות ובכל יום מוציאים את הכמות שאוכלים? (מבחינת ערכים תזונתיים ומבחינת טעם) באיזה שלב כדאי להקפיא כשלא ממש בשלות לאכילה או כשבשלות לאכילה?

26/03/2010 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כל הקפאה של ירק או פרי פוגעת באיכותו התזונתית. אין תחליף לפירות וירקות טריים, רצוי מגידול אורגני. למרות זאת כל המינרלים וחלק מהויטמינים ונוגדי החמצון נשארים בפרי הקפוא. בהצלחה צביקה קורן

29/03/2010 | 05:14 | מאת: רר

אז למה הכוונה איכות תזונתית ?

24/03/2010 | 23:20 | מאת: איילת

לאבי(81) יש דלקת חריפה בכיס המרה , עם אבנים בתוכה, טופל בבי"ח ע"י אנטיביוטיקה דרך הוריד כרגע מקבל אנטיביוטיקה דרך הפה. חזר הביתה ובעוד חודש וחצי הניתוח, מה עליו לאכול עכשיו, או ממה עליו להימנע, בגדול ידוע לנו שעליו להימנע מאוכל שומני, הייתי מבקשת יותר פירוט. תודה

26/03/2010 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, אבנים בכיס מרה נוצרות מנטייה תורשתית, אבל גם מעודף כולסטרול בתזונה, חוסר בשתייה מספקת, חוסר בויטמינים ומינרלים, חוסר בסיבים תזונתיים, עודף שומן רווי ומיעוט שומן צמחי בתזונה, עודף משקל, ירידה חדה במשקל ועוד. לאור זאת, את מבינה שכדאי להימנע ממזונות עטירי שומן רווי וכולסטרול ולצרוך מזון עתיר סיבים תזונתיים ושמנים "טובים". ירקות חיים ומבושלים, שמן זית, שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן

03/12/2011 | 22:03 | מאת: אנני

שלום וברכה, שוחררתי לפני כשבועיים מבית החולים עקב דלקת חריפה בכיס מרה ואבן אחת גדולה. הניתוח כנראה מיועד לינואר עוד כחודש וחצי. אמרו לי לאכול אוכל דל בשומן, גם כך לא אכלתי שום אוכל שמן , בביתי אין טיגונים ואני משתמשת רק בתרסיס שמן, בכמות קטנטנה. אפילו שניצלים "מטוגנים" בתנור עם ספריי. אמרו לי לא לאכול אבוקדו, טחינה, כמו כן שום פיצוחים משום שהם מכילים שומן. עדיין יש לי רגישות לא נעימה בבטן העליונה. האם הדלקת עדיין נמשכת ורצוי לפנות לרופה להמשך טיפול אנטיביוטי או משהו אחר? או להמתין בסבלנות לניתות? אני אוכלת מעט מאוד. מהפחד ללקות שוב בכאבים. הכאבים שהיו לי, שום אוכל לא שווה אותם. מבקשת תשובה אם אפשר מהירה . בתודה מראש, אנני.

24/03/2010 | 21:12 | מאת: סיגל

שלום רב, אני בת 45 סובלת מעצירת כרונית.לאחר בירור רפואי מדוקדק ובדיקות מתאימות לא נמצאה סיבה לבעיתי.ברצוני לדעת אם שימוש במוצר גרין מגמה העשיר בכלורופיל על קיבה ריקה מדי בוקר עשוי לסייע לשיפור תהליך העיכול? בתודה מראש.

26/03/2010 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, ראשית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ותמצאי כמה תשובות. שנית, הדרך שלך שגויה. טיפול נכון בעצירות (או בכל בעיה ותופעה בריאותית) צריכה להיות על ידי הימנעות ממזונות המחמירים את הבעיה והוספת מזונות מועילים ומחזקים. שימוש בתרופה "טבעית" זו או אחרת לא מספק פתרון אמיתי לבעיה ואף עלול להחריף אותה ולגרום לתופעות שלישיות אחרות. שלישית כדאי שתבדקי בתווית הרכיבים ותוודאי שאין במוצר שאת רוצה לצרוך חומרים מזיקים כמו סוכרים אלכוהוליים (מולטידקסטרוז) ואחרים. זה לא מוצר תמים...! אם את לא מסתדרת בעצמך - תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2010 | 20:42 | מאת: מיכל

שלום רב. האם ידוע לך על בדיקת שמן קוקוס בהקשר של טרשת נפוצה? האם לחולה בטרשת נפוצה יהיה נכון לצורכו? תודה

26/03/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לשמן קוקוס היו עד לאחרונה "יחסי ציבור" גרועים. לאחרונה התפרסמו כמה עבודות המוכיחות את היתרונות הבריאותיים שלו במניעת מחלות, באיזון משקל ובטיפול במחלות. אפשר ורצוי להשתמש בשמן קוקוס לחולי טרשת נפוצה, אבל חשוב שיהיו עוד שמנים איכותיים כמו שמן זית, אבוקדו, שקדים ואגוזים. כמובן שהתזונה צריכה להיות טבעית ואיכותית. שמן קוקוס זה לא "תרופה" - זה מזון. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2010 | 22:27 | מאת: מצות

24/03/2010 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

מצות שלום עדיף לאכל מצות מקמח מלא או מקמח שיפון המכילים הרבה סיבים וויטמינים. בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

23/03/2010 | 22:23 | מאת: קקאו

מה הערכים של כפית קקאו? יש בזה משהו מזיק? מה טוב ומה רע בקקאו? והאם קקאו זה חומר מעורר? תודה!

24/03/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

קקאו שלום בקקאו יש הרבה דברים טובים הוא מכיל הרבה מאוד אנטיאוקסידנטים אך הוא גם מכיל קפאין שמעורר מאוד. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

24/03/2010 | 14:25 | מאת: קקאו

שאלתי מישהו ואמר לי שיש קפאין ברמה אפסית.. זה נכון?

23/03/2010 | 17:55 | מאת: בר

אני מאוד אוהבת לאכול עגבניות מבושלות. אסביר אייך אני מכינה אותם- אני לוקחת כ-15-20 עגבניות רכות ובהשלות, חותכת לחתיכות, מוסיפה פלפל, פפריקה, כורכום, תבלין גריל ומרתיחה עד שנוצר לי מרק עגבניות עם הקליפות של העגבניות כמובן. אני מאוד אוהבת לשתות את המרק הזה- אני יכולה לגמור סיר שלם. האם אני מזיקה לעצמי או שדווקא מטיבה עם עצמי ואם מטיבה אז מה הרווח הבריאותי מאוכל זה. יש לציין כי אני משתדלת לא לשים מלח בתבשיל הזה כי אני מקבלת מליחות וטעמים משאר התבלינים וגם כי מלח לא בריא. תודהA

24/03/2010 | 05:06 | מאת: טובה בר-שאן

בר שלום מצויין את מקבלת הרבה ליקופן שהוא אנטיאוקסידנט מצויין. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2010 | 23:04 | מאת: נטלי

מהו הציטוזן? עד כמה הוא מועיל באמת להרזיה? איפה אפשר למצוא אותו במאכלים טבעיים כמו ירקות, פירות משהו?

23/03/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום ציטוזן הינו סיב תזונתי שמקורו בכיטין CHITIN שמופק משריון של סרטנים , פוליסכריד. יתרונו של סיב זה הינו בכושר הספיגה הגבוה שלו. סיב זה יכול לספוג עד פי 6-8 מנפחו. ציטוזן הינו אחד מהסיבים הבודדים שלמעט הגדלת נפחו על ידי ספיגת מים, מגדיל את נפחו גם על ידי קשירת מולקולות של שומן אליו. הציטוזן מבצע את אותה פעילות בגוף האדם הוא סופג את השומן במערכת העיכול ומפרישו מהגוף. אני מסתייגת כיוון שבשומן יש מרכיבים מאוד חשובים כמו ויטמינים מסיסי שומן. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2010 | 10:55 | מאת: שני

בשנה האחרונה לקחתי הורמונים למטרת הפרייה בערך 3 פעמים במשך כל התקופה העליתי 20 קילו.אני כרגע בדיאטה במעקב.. אבל המשקל תקוע הגוף נפוח - בטן רגליים ידיים זרועות פשוט זוועה.. אני עושה ספורט כל יום .. שום דבר לא עוזר בנוסף רמת הגילצרידים בדם גבוההה ויש בעיות בתפקודי כבד אני מנסה הכל כולל צמחי מרפה ותה צמחים האם יש לכם תובנה לגביי המצב שיכול לעזור.. אני סופר מיואשת בנוסף---- חשבתי לעשות צום המים אולי זה יעזור בפינוי כל הרעלים האם בצום מים אפשר לשתות בנוסף למים תה צמחים שכולל נענע וסטבייה .. שומר וגדילן מצוי???.. והאם בכלל רצוי לעשות צום ניקוי כזה במצב שלי

22/03/2010 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני לא ממליץ לך לעשות צום כלשהו (מים או מיצים) ללא יעוץ, השגחה וליווי של מומחה לנושא. שנית את בהחלט יכולה לנסות לשפר את מצבך באמצעות מעבר לתזונה טבעית בשילוב תהליכים של ניקוי הגוף. כדאי שתפני ליעוץ אישי ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

20/03/2010 | 21:10 | מאת: יגאל

שלום רב. ביום ו' האחרון בתוכנית רדיו ברשת ב' רואיין אדם שנשמע סמכותי ואגב שיחה בנושא השום ותכונותיו, הוא טען שתהליך גידול השום דורש שימוש בחומרים רעילים ביותר, אחרת אין גידול שום, פרט לגידול אורגני וגם בו היבול יהיה כמחציתו בגלל מזיקים שונים.נראה שהדובר יודע על מה הוא שח.הדבר מאוד מדאיג כי לציבור זרם מידע על השום כמזון מיטיב. אני מניח שדבריו נכונים. מה דעתך ?

21/03/2010 | 08:43 | מאת: טובה בר-שאן

יגאל שלום לשום עצמו יש תכונות ריפוי נפלאות. הבעיה היא לא השום אלא חומרי ההדברה ששמוש בהם אנו יודעים מהווה סכנה ממשיחת לבריאות הציבור. לכן עצתי לך לקנות שום אורגני. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן .

20/03/2010 | 13:31 | מאת: דורית

צביקה שלום רב, שמי דורית, בת 43 ואני בריאה בדרך כלל. קראתי מאמר שלך בנושא הצום ואני שוקלת אפשרות של צום בחופשת הפסח. חיי השיגרה שלי מאוד אינטנסיביים לחוצים ועמוסים. (עוסקת בתפקיד ניהולי בבית ספר). מאחר ויש לי חופשה בפתח החל ממחר חשבתי שאולי זה זמן טוב לנסות ולצום. מבנה הגוף שלי קטן ואין לי עודפי שומן רבים מדיי אך לתחושתי צברתי בחודשים האחרונים, שומנים רעלים ועוד רעות אחרות לאור אורח החיים הלחוץ אשר אני מנהלת. מה דעתך? האם לצום צום מלא או צום עם שתיית מיצים. על פי מה שהבנתי ממאמר שכתבת יש עדיפות לצום על בסיס מים בלבד על מנת שלא אאבד חלבונים אלא שומנים בלבד. האם אזדקק למעקב רפואי ואיזה? אשמח לקבל כל מידע אפשרי אשר יעזור לי לקבל את האומץ לעשות זאת. תודה רבה וחג שמח.

22/03/2010 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני לא ממליץ לך לעשות צום כלשהו (מים או מיצים) ללא יעוץ, השגחה וליווי של מומחה לנושא. שנית, נראה לי שלך דווקא מתאים צום מיצים ולא מים. את בהחלט יכולה לנצל את החופשה הקרובה לבצע צום. שלישית הצום הוא רק חלק מתהליך הניקוי והשיקום של הגוף. מציע שתפני לתזונאי/ת או נטורופט/ית באזור מגורייך, המתמחים בצום לקבלת הדרכה וליווי. (צריך להתכונן לצום, צריך לדעת איך לנהוג בזמן הצום וצריך לדעת איך לסיים את הצום ולחזור לתזונה טבעית ואיכותית). אשמח לעזור לך, אם אני "באזור מגורייך" (המרכז). בהצלחה צביקה קורן

20/03/2010 | 08:56 | מאת: טלי

שלןם רב, איזה הבדל (אם בכלל) יש בין סטיוויה נוזלית (=מיצוי) לבין עלי סטיוויה, מבחינת תכונות, שימושים, יעילות ובטיחות? תודה. טלי

21/03/2010 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום סטיביה במיצוי מכילה בעיקר את החומר הגורם למתיקות בעוד שבעלה ישנם מרכיבים נוספים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/03/2010 | 10:03 | מאת: אמנון

שלום לכם היש לכם מתכונים קלים לחיטה מלאה תודה

20/03/2010 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

אמנון שלום תרשום בגוגל מתכונים מחיטה מלאה ותקבל עשרות מתכונים. בחר מהם לפי טעמך. בנוסף יש את הספרים של פיליס גלזר בהם היא משתמשת מחיטה מלאה. בברכת חג פסח שמח ויום טוב טובה בר- שאן

18/03/2010 | 12:46 | מאת: סלביה

שמעתי שחומץ תפוחים טבעי עוזר לפיטריות בציפורניים ובגוף ומאוד טוב לגוף בכלל. קניתי חומץ תפוחים טבעי אורגני מבית טבע. השאלה שלי אם אני סובלת ממעיים רגיזים האם זה טוב לשתות 1 כף של חומץ תפוחים? ומה באמת יתרונות החומץ?

19/03/2010 | 04:46 | מאת: טובה בר-שאן

סלביה שלום יש הממליצים על שתיית חומץ תפוחים בבוקר. הם טוענים שזה מטהר את הגוף. החומץ הטבעי מכין את מערכת העיכול על ידי טעמו החמוץ. הטעם גורם ליצור יעיל של חומצות קיבה וחימום הקיבה. למי שיש מערכת עיכול חלשה ועיכול לקוי זה בהחלט יכול לעזור. אולם זה לא מספיק למעי רגיז יש לעשות שינוי בתזונה ובאורח חיים. בברכה חג שמח טובה בר- שאן

28/06/2010 | 13:06 | מאת: נעם

אדם ללא תואר או תעודה, אמר לי שחומץ תפוחים אורגני מומלץ תוצרת חוץ. אני מצטט "גורם להורדה במשקל". ממה שידוע לי אין אוכל או משקה שיכול להוריד במשקל. אני מעוניין בבקשה בתשובה מקצועית ומנומקת תודה.

28/06/2010 | 13:07 | מאת: נעם

אדם ללא תואר או תעודה, אמר לי שחומץ תפוחים אורגני מומלץ תוצרת חוץ. אני מצטט "גורם להורדה במשקל". ממה שידוע לי אין אוכל או משקה שיכול להוריד במשקל. אני מעוניין בבקשה בתשובה מקצועית ומנומקת תודה.

18/03/2010 | 10:22 | מאת: אורית

אני בטיפול אצל רופא מלא בדיקות הכל תקין לוקטוז פרוקוז....ועוד ועוד.. איפוא עושים בדיקה לקנדידה? מה הטיפול?.. לבעייה זו בדרך כלל. תודה רבה

19/03/2010 | 04:38 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום יש שתי מעבדות מצויינות מזור בפתח תקווה ושפי בחיפה . יש טיפול לקנדידה אך הוא דורש תזונה מאוד מחמירה ללא סוכרים ,צבעי מאכל, וחומרים משמרים. בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן