פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20478 הודעות
16767 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/03/2010 | 17:38 | מאת: רות

האם גם הקולורבי כמו הכרוב והכרובית אינם מומלצים בהנקת תינוק בן יומו?

17/03/2010 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, הקולרבי שייך לאותה משפחה ולכן כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 12:42 | מאת: טל

שלום מה הכמות היומית המומלצת לאבקת חרוב?

17/03/2010 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני לא יודע אם יש מקור מוסמך ואמין ל"מינונים" מסוג זה. אני הייתי מציע להסתפק ב 1-2 כפיות ביום. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 12:03 | מאת: אורית

עם לרוב ביטני נפוחה....מאוכל.. אחרי נסיונות רבים למרות הורדת כל מיני מזנות תמיד הבטן נפוחה לי. האם זה תלוי באינזימי עיכול ?..האם כדי לקחת?..

17/03/2010 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, לצערי התשובה לא כל כך פשוטה - כן או לא. יכולות להיות סיבות רבות לנפיחות. \חשוב למצוא את הסיבות ולאחר מכן לטפל. אנשימי עיכול ופרו ביוטיקה עשויים להועיל, אבל חשוב להכניס תיקונים בתזונה ולשלול אלרגיה או רגישות לגלוטן, קזאין, לקטוב ועוד. יתכן ומדובר בפטריית קנדידה או טפיל מעיים אחר. מציע שתעשי בירור רפואי ובמקביל תפני ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 11:51 | מאת: יוסי

מלבד טונה ועוף, באילו מאכלים יש חלבון ? שמעתי שיש בגרעיני דלעת 30 אחוז חלבון, גם אם הם מבושלים ? ואם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא ? באיזה אחוזים, לא ממש הבנתי ?? ואם אפשר לקבל עוד רשימה של מוצרים שיש בהם חלבון, וכמה ? תודה רבה .

17/03/2010 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, מזונות חלבוניים מהחי: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב. מזונות חלבוניים מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, שילוב של דגנים וקיטניות. בכל מקרה חשוב לגוון את התזונה ולשלב בארוחה חלבונית גם ירקות. לא מומלץ לבשל גרעיני דלעת, שקדים ואגוזים. בהצלחה צביקה קורן

15/03/2010 | 18:15 | מאת: שולמית

ההפרעה שלי היא אולי נדירה. אולי לא מוכרת. כאשר אני צורכת מזונות עשירי חלבון, הן מן החי: בשר, גבינות, ביצים והן מן הצומח: קטניות אני חווה הפרעת עיכול שמתבטאת בנפיחות בלתי נסבלת הן בבטן והן בפנים. נסיונות שונים הוכיחו לי שאכן החלבונים אשמים בתופעות הנל.מאחר וכאשר התזונה שלי מבוססת על פירות וירקות, אגוזים, זרעים דגנים וכו' אני לא חווה את הבעיה הזו. הייתי ממשיכה בתזונה שטובה לי בלי כל בעיות אלא שאחרי שבועות ספורים אני נחלשת מאד (למרות נטילת בי 12 וברזל) חולשה שנעלמת כאשר אני חוזרת לאכול חלבונים מן החי. איך יוצאים מן הפרדוקס? תודה.

16/03/2010 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שולמית יתכן שאת סובלת כמו הרבה אנשים בירידה ברמות אנזימי בעיכול שלך. לכן יש מקום ללכת לדיאטנית שתשב איתך על האוכל המתאים לך תתן לך תוספי תזונה שיעזרו לפעילות של מע' העיכול שלך על מנת שלא תרגישי חלשה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/03/2010 | 13:01 | מאת: ליאת

שלום, ראיתי שכתבתם כאן באתר שטחינה מכילה הרבה סידן , אך בסופו של דבר יש בעיה בספיגה בגוף . זה נכון רק לטחינה משומשום מלא? מה היית מציע במקום? מוצרי חלב? תודה

16/03/2010 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום סידן יש בטחינה ,שקדים, אגוזים , ברוקולי, כרוב, תרד וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/03/2010 | 11:36 | מאת: דפנה

שלום רב אני בת 52 אני סובלת מרפלוקס וצרבות ולכן לא אוכלת מה שאסור וגם לא אוכלת בערב לוקחת אומפרדקס ותרופות שונות מאוד רזיתי,כיצד אוכל לעלות במשקל למרות המצב הנ'ל? איזה טיפול טבעי מומלץ על ידכם? תודה

16/03/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חשוב מאוד שתלכי לדיאטנית קלינית טבעית שתבדוק אתך ממה הצרבות תשנה לך את האוכל בהתאם למצבך. אני בטוחה שתעלי במשקל ותרגישי יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2010 | 10:23 | מאת: הילה

שלום דפנה, כפי שטובה ענתה לך ,הכי טוב במצב זה ללכת לייעוץ אישי,אך עם סימפטומים אלו ייתכן שחיידק הליקובטר פילורי פרץ . אם טרם בדקת אם מדובר בחיידק בקיבה ממליצה לך לעשות זאת .

14/03/2010 | 13:56 | מאת: טל

אני כבר תקופה מסויימת (מעל שנה) סובל מטעם וריח רע בפה..אני מצחצח שיניים ומשתמש במיי פה שרופא המליץ וזה לא עוזר.. עשיתי בדיקה וקמתי בבוקר וצחצתי שיניים ואחרי 10-30 דקות ממתי שצחצחתי לא אכלתי כלום ונהיה לי הטעם והריח רע בפה.. הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שהוא לא רואה משהו מיוחד.. הלכתי לפני 10 ימים לנטורופת והוא אמר לי שהוא רואה דרך העין שלי קצת ליחה על המעיים והוא אמר לי לאכול לפי סוג הדם שלי מינימום שבועיים בשביל לראות אם אני מרגיש משהו שונה ולהמשיך עם זה ל3 חודשים ואז להחליט אם לקחת את זה לחיים או לא.. אני חושש שאני עכשיו סתם מגביל את עצמי לאכול מלא דברים וזה פשוט מעייף לאכול ככה..יש לי מלא הגבלות ואני אוהב שבאכול יש לי מבחר.. האם אתם מכירים את הבעיה הזאת של הפה ואתם חושבים שמה שהוא הציע לי זה הגיוני?

16/03/2010 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לדעתי הנטורופט שלך צודק והבעיה שלך נובעת ממע' העיכול . שווה לך להתאמץ כיוון שבסופו של דבר תרגיש יותר טוב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/03/2010 | 23:19 | מאת: סטס

רציתי לדעת מה ההבדל בין עשב חיטה לנבט חיטה מבחינת המרכיבים הבריאים והמזינים שלהם..ומה עדיף מביינהם?

13/03/2010 | 11:16 | מאת: צביקה קורן

סטס שלום, כשמם כן הם. העשב הוא נבט שגדל והפך לצמח צעיר. הוא נראה כמו דשא - ירוק ודק. העשב מכיל כלורופיל, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו וחומרים נוגדי חמצון. עושים ממנו מיץ לו מיוחסות תכונות ריפוי רבות. הנבט נראה כמו שבבים קטנים ואפשר לקנות קלוי או ללא קליה. הנבט מכיל יותר חלבון, שמן רב בלתי רווי וויטמין E. אין "עדיף" - לכל אחד יתרונות משלו. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

סטס שלום נבט חיטה זה בשלב הראשון של נביטת הזרע. לעומת זאת עשב חיטה זה כבר הצמח הצעיר שרק נבט והוא עשיר בכמות גדולה מאוד של כלורופיל ומגנזיום שלא קיים בנבט חיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2010 | 22:46 | מאת: סטס

לפי כתבה שקראתי מייחסים לעשב חיטה את הסגולות הבאות: ? המיץ ידוע כמעורר ומעניק אנרגיה רבה. ? משמש כמדכא תאבון. ? עוזר בבעיות עור שונות מפצעים ועד לכוויות בשימוש פנימי וחיצוני. ? עוזר לבניית הדם וההמוגלובין. ? עוזר לטיהור הדם. ? מנטרל טוקסינים, חומרים מסרטנים, חומרים כימיים. ? מנקה מצבורי תרופות / סמים מהגוף. ? עוזר בטיהור כבד. ? מנקה מתכות רעילות מהגוף, יעל כנגד נזקי קרינה. ? משפר את עבודת המעיים ומערכת העיכול. ? עוזר למניעה ולטיפול בסרטן. ? עוזר בהורדת לחץ דם גבוה. ? עוזר לגוף לרפא פצעים. ? מאזן סוכר בדם. ? עוזר למניעת הרס בשיניים. ? יוצר סביבה שאינה מאפשרת לבקטריות ולחיידקים פתוגניים להתקיים - פעילות אנטיביוטית. ? עוזר למנוע האפרת שיער. ? יכול לשמש כדיאודורנט טבעי (מנטרל ריחות רעים שהגוף פולט מתהליך העיכול, הנשימה והעור). ? יכול לעזור כנגד טרשת עורקים. ? עוזר במצבי סינוסיטיס ואלרגיות אז האם הסגולות האלו מיוחסות גם לנבט חיטה?

12/03/2010 | 16:12 | מאת: שירי

אחרי פעמיים שניסיתי רואקוטן ללא הצלחה יתרה, אני פונה לפורום בעזרה מה ניתן או איך לטפל באופן טבעי במחלה? אני בת 36 והאקנה לא עוזבת אותי. האם יש ויטמינים כלשהם שיכולים לעזור או מאכלים מסויימים.? תודה

13/03/2010 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, צריך למצוא את המקור לבעיה ורק אז לטפל בהתאם (דלקת, אלרגיה, בעיה הורמונאלית, תזונה לא נכונה, מתח וכד'). בכל מקרה ניקוי של כמה ימים (צום מיצים בהשגחה של מומחה לנושא) ומעבר לתזונה טבעית ואיכותית יכול להועיל. אני לא מאמין בלקיחת תוספים מבלי שמבצעים שינוי בתזונה ובאורח החיים. אבץ פיקולינאט יכול להועיל. כדאי להימנע ממזונות חריפים, מטוגנים, סוכרים פשוטים ואלרגנים למיניהם (שיקולד). כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

13/03/2010 | 11:24 | מאת: שירי

אם מדובר בבעיה הורמונלית תזונה נכונה ותוסף האבץ יכולים לעזור?

12/03/2010 | 11:15 | מאת: טל

שלום האם יש הגבלה לצריכה יומית של קינמון? תודה

13/03/2010 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הקינמון הוא תבלין חריף ולכן לא רצוי לא להגזים בצריכתו, במיוחד בשלבים הראשונים. לדעתי 1 - 2 גרם ביום זאת כמות מספקת (כפית שטוחה = 5 גרם). הקינמון הוא תבלין מועיל ויעיל לשורה של תופעות ומחלות, אבל הגזמה עלולה לגרום לצרבת, כיבים בפה ובמערכת העיכול ותגובה אלרגית. הוא לא מומלץ לנשים הרות. בהצלחה צביקה קורן.

12/03/2010 | 05:15 | מאת: קנו

http://www.index.co.il/mazon/news_page.asp?info_id=336553 אחת ולתמיד - מה הבעייתיות עם השמן הזה ?

12/03/2010 | 06:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת בעקבות כתבות שהתפרסמו בארץ ובחו"ל. אני לא יודע אם לשוללים יש בסיס מחקרי. אלמד את הנושא ובקרוב אחזור עם תשובה מבוססת. בהצלחה צביקה קורן

ועם טרום סכרת ממתיק לקפה לתה וכו.. תודה.

12/03/2010 | 06:31 | מאת: צביקה קורן

ח שלום, אפשר להשתמש בסטיביה, שהוא ממתיק ללא קלוריות המופק מצמח הסטיביה. אני ממליץ לא לשתות קפה ולהתרגל לשתות תה צמחים ללא המתקה. בהצלחה צביקה קורן

11/03/2010 | 13:13 | מאת: דליה

מה ההבדל בין סובין לשיבולת שועל ואיזה מהם בריא ומזין יותר

12/03/2010 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, האם התכוונת לסובין חיטה לעומת סובין שיבולת שועל? אם כן, אני לא ממליץ לקחת לאורך זמן תוספת של סובין חיטה או שיבולת שועל. זה עלול לגרום למחסור בויטמינים ומינרלים כתוצאה מפגיעה בספיגתם בגוף. אם כל כמות הסיבים צריך לקבל מהמזון. בכל אופן, לשאלתך, לתקופה מוגבלת עדיף לקחת סובין שיבולת שועל. בהצלחה צביקה קורן

12/03/2010 | 18:42 | מאת: דליה

אני קצת מבולבלת - האם מה שנקרא קוואקר זה סובין שיבולת שועל?

10/03/2010 | 13:52 | מאת: ליאת

שלום,אני מתעניינת בתזונה לפי שיטת קינגסטון ולא מצליחה למצוא את עקרונות השיטה,מתכונים קורס וכו'. תודה

10/03/2010 | 18:58 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, תבצעי חיפוש בגוגל על: "שיטת קינגסטון" ותמצאי הרבה מידע. לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&source=hp&q=%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA+%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F+&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta=&aq=f&oq=&fp=7b2e0f5bf079f844 בעיני ההמלצה לא לשתות מים היא בעייתית ביותר במזג האוויר הישראלי. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2010 | 23:45 | מאת: קוביות

שלא מעלה את הסוכר?

10/03/2010 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אפשר לנסות לקנות שוקולד גולמי מריר ללא סוכר. לדעתי שוקולד זה לא מזון איכותי וכדאי לוותר עליו. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2010 | 10:06 | מאת: אליס

שלום, אני אוהבת מאוד לשתות חליטות (מצמחים בלבד, לא תה ירוק למשל...) לפעמים עד 3 כוסות ביום. בנוסף, חסר לי ברזל במחסנים - כלומר פריטין. הבנתי שבתה יש חומרים בשם טאנינים המונעים ספיגה של ברזל. האם הטאנינים מצויים בכל סוגי התה? גם באלו המורכבים מצמחים בלבד? האם היית ממליץ לי להפסיק / להפחית שתיית תה או שההשפעה היא זניחה יחסית? תודה.

10/03/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

אליס חליטות צמחים זה מצויין השאלה איזה צמחים את שותה? לגבי תה ירוק גם הוא מצויין ויש לו אפקט נפלא לגבי מס' רב של מחלות. השתייה היא לא הגורם לדלול במחסני הפריטין שלך .יש לבדוק את התזונה ואורח החיים שלך כדי להעלות את הפריטין. עצתי לך להתייעץ עם דיאטנית שתבנה תזונה המתאימה למצב הרפואי שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2010 | 09:25 | מאת: אליס

לא ציינתי מכיוון שמדובר בהמון סוגים - קמומיל, סרפד, שומר, מנטה, לואיזה וכו'.. האם יש בהם טאנינים? אם למשל אני אוכלת דייסת שיבולת שועל בבוקר ושותה עם זה תה צמחים, ספיגת הברזל תהיה מועטה? כבר הייתי אצל מס' דיאטניות ונטורופתיות ואני עוקבת אחרי ההנחיות שלהן. לדעתי הסיבה לחוסר ברזל היא חיידק הליקובקטור פיירי שנמצא אצלי ברמה גבוהה (עברתי טיפול למיגורו ומאז לא בדקתי רמות ברזל)

09/03/2010 | 09:15 | מאת: עדי

אני רוצה לעשות יום או יומים ניקוי של הגוף? אני רגישה לפרוקטוז. אז רציתי להכין לעצמי מיץ ירקות. על איזה ירקות אתה ממליץ??. תודה רבה

10/03/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום אם את מכינה מיץ מירקות בחרי ירקות אורגנים עדיף להכין מיץ מעלים ירוקים כמו בלרי, פטרוזליה סלק וגזר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, דוגמה למיץ ירקות ללא סוכר: קישוא, מלפפון, גבעול סלרי, כמה עלי חסה ועלי פטרוזיליה. כפי שטובה ציינה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

שלום לכולם, הייתי מעוניין לדעת האם חליטה של צמחי מרפא וצמחי תבלין למיניהם(במים חמים כמובן) לא פוגמת בתכולת "הרכיבים הטובים"(נכון...זאת הגדרה רחבה, אך בכל זאת...) המצויים בצמחים אלו ושלשמם אנו צורכים אותם? אם כן, אילו חומרים לא שורדים את החליטה ? האם עדיף לאכול אותם חיים או לחלוט אותם? בנוסף, אני נמנע משתיית משקאות חמים, האם עד לקירור המשקה החליטה "מאבדת מכוחה" מבחינת תכולת אותם הרכיבים? רב תודות ים

ים שלום המיים החמים ממצים מצמח המרפא את החומרים הפעילים שלו שעוזרים לנו מבחינה רפואית . בחימום כמובן שיש חומרים שנהרסים. הכל הוא לפי המטרה לשמה אנו לוקחים את אותם צמחים. בבררכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה רבה לך טובה. ההיגיון אומר שצמחים שמקובלים כתבלין לסלט או לתבשיל, עדיף לאכול אותם "חיים". אך לפעמים נתקלים בתבלין/צמח מרפא כמו לדוגמא - הזעתר, שמשמש גם לתה לריפוי כאב בטן ונפוץ גם כתבלין לסלט/לבנה וכדומה... מה עושים? והאם יש הבדל משמעותי בין הצורות? יש איזה "כללי אצבע"? או שצריך לברר את זה על כל צמח בנפרד? תודה רבה ים

ללא סוכר שיש בו ממתיק מלטיטול.. קצת פחמימות הרבה מאוד סידן ומלא ויטמינים ברמות גבוהות אז רציתי לשאול אם זה מדגנים מלאים , ומה החסרונות שלו? כי זה נראה ונשמע יותר מדי טוב. והאם לקלוגס יש משהו בסגנון הזה של הברנפלקס? ללא סוכר, ועם נתונים דומים? תודה!

09/03/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

ח' שלום הברינפלקס הזה עשוי מחיטה מלאה היתרון היחידי שלו שהוא אכן מכיל סיבים רבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2010 | 20:37 | מאת: ח

למה קמח? וזה שיש לו ויטמינים ברמה של 50-100% מצריכה יומית זה לא יתרון? יש בו סידן יותר מ300 ל30 גרם.. זה אמיתי?

08/03/2010 | 22:47 | מאת: ליטל

שלום,אני בת 16 ורציתי לשאול משהו קצת מביך בזמן האחרון הנפיחות שלי התגברו לפני כן בקושי נפחתי רציתי לדעת האם זה קשור לתזונה למאכלים שאני אוכלת נ.ב חשוב לציין שלא שיניתי את התזונה שלי כך שזה לא יכול להשפיע בצורה משמעותית כזו שהנפיחות שלי ממש התרבו גם ריחן תודה

09/03/2010 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום אין ספק שהנפיחות נובעת ממה שאת אוכלת . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

08/03/2010 | 22:18 | מאת: מוטי

שלום ברצוני לדעת האם משקה כלורופיל עוזר בהורדת לחץ דם בבתי הטבע המליצו לי לקחת כל יום 2 כפיות מהמשקה המרכיבים של המשקה הם: סורביטול,סודיום קופר כלורופיל,טעם מנטה,חומצה ציטרית,גוארגם,פוטסיום סורבט,סודיום בנזואט אודה לכם אם תספקו לי מידע עבור משקה זה בתודה מראש מוטי

09/03/2010 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום אכן משקה כלורופיל מאוד יכול לעזור להורדת לחץ דם אולם לא המשקה שהיציעו לך שרובו חומרים משמרים. אם אתה קונה תקנה גרין מגמה או עשב חיטה טרי שלא מכיל תוספים שמעלים לחץ דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2010 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

מטוי שלום, המוצר שהציעו לך מכיל ממתיק אלכוהולי שעלול לגרום לכאבי בטן (סורביטול), מלחים שמעלים לחץ דם (סודיום קופר, סודיום בנזואט) וחומרים מסרטנים (סודיום בנזואט) וחומר משלשל (גוארגם)... כדאי להימנע! אתה יכול לקבל שפע כלורופיל משתיית מיץ ירקות ירוק, טרי וטבעי המכיל קישוא מלפפון גבעול סלרי, עלי חסה ופטרוזיליה. כדאי להימנע מכל משקה או תוסף שמכיל את החומרים המזיקים והמסוכנים שהזכרת. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2010 | 20:57 | מאת: דדי

האם משקה קקאו בריא לעורקי לב? מה אחוז השומן? האם מומלץ עם חלב רגיל או חלב סויה? איך בוחרים קקאו איכותי?

07/03/2010 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

דדי שלום, במספר מחקרי נמצא שפולי קקאו מועילים לעורקים. משקה קקאו ושוקולד זה כבר סיפור אחר. כמות הסוכר והשומר שיש בהם לא מועילה לבריאות. לכן ממליצים לצרוך שוקולד מריר שיש בו 70 - 85% מוצקי קקאו. אני חושב שניזקו של הקקאו עולה על תועלתו, בגלל מספר חומרים מזיקים שנמצאים בו. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2010 | 06:40 | מאת: שומשום

תודה

07/03/2010 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

בשומשום יש הרבה סידן, אבל רק כמות קטנה נספגת מכיוון שיש בו חומצה אוכסלית וחמוצה פיטית המונעות ספיגה טובה של הסידן בגוף.

08/03/2010 | 04:12 | מאת: שומשום

ב100 גרם שומשום או 100 מ"ג סידן ב100 גרם גבינה ?

07/03/2010 | 05:49 | מאת: בר

הרופא המליץ לי להוריד את צריכת המלח כדי לאזן את לחץ הדם ואני מחפש תחליף למלח. ראיתי כמה סוגי מלח(המאליה,אטלנטי) ובכולם כמות הנתרן הייתה גבוהה ממלח רגיל יש תחליף טוב למלח,סוג שאין צורך להמעיט בו בכלל ושאין חשש מעליית לחץ הדם?

07/03/2010 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, יש "מלח" העשוי משורשי צמחים ויש מלח אשלגני שכמות הנתרן בו נמוכה. הוא בעייתי. אני מציע לך להתרגל לאכול ללא מלח ולהנות מהטעם הטבעי והטוב של האוכל. כיום אנחנו צורכים יותר מידי נתרן והדבר פוגע בבריאותנו. בהצלחה צביקה קורן

של מלחים כאלה?ומה הבעיה עם מלח אשלגני? האמת שניסיתי תקופה לאכול ללא מלח ופשוט חסר טעם באוכל

06/03/2010 | 21:48 | מאת: ניסים

שלום רב, אני בן 48 אובחנה אצלי דלקת במעי הגס ורטיקוליטיס והומלץ לי לעשות ניתוח. רציתי לשאול האם יש טיפול טבעי לדלקת הזו אציין כי אני נוטל כדורים של בלוטת התריס אלטרוקסין וגם אספירין קרדילוג וקרסטור. תודה רבה

07/03/2010 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

ניסים שלום, אם אתה מועמד לניתוח, כנראה שהדלקת קשה ונגרם נזק למעי. אתה יכול לנסות לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, או נטורופתיה באזור מגוריך ואולי תחול הטבה במצבך. יתכן ואתה זקוק גם לכמה ימים צום כדי להשקיט את מערכת העיכול. השאלה למתי קבעו את הניתוח. השיפור בדרך הטבעית אינו מיידי ולפעמים נדרשים שבועות וחודשים עד להשגת ריפוי. בכל אופן, גם אחרי הניתוח חשוב לשמור על תזונה טבעית ואיכותית, כדי לא לגרום להישנות התופעה. בהצלחה צביקה קורן

06/03/2010 | 20:32 | מאת: בן

שלום, שמעתי באחת מתוכניות הבוקר בטלוויזיה שקואקר מוריד את הכולסטרול הרע. רכשתי שקית בסופר ורציתי לדעת: א. האם זה נכון ולמה עוד מועיל הקואקר? ב. כיצד אוכלים את זה, האם יש צורך לבשל או שאפשר להוסיף את הפתיתים למאכל כל שהוא ללא צורך בבישול? תודה

07/03/2010 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, קוואקר זה מותג, שיבולת שועל זה המוצר. כדאי לרכוש שיבולת שועל גסה (פתיתים גסים) ולא אינסטנט (קוואקר לדוגמה). מבשלים עם מים כחצי שעה (3 כוסות מים על כוס שיבולת שועל). אפשר להוסיף קינמון ושורש ג'ינגר. בסוף הבישול אפשר להמתיק עם דבש או מולסה. בשיבולת שועל סיבים מסיסים ובילתי מסיסים שעוזרים להורדת הכולסטרול הרע. בנוסף יש בהם מעט חלבון, ויטמינים ומינרלים. מומלץ מאד! בהצלחה צביקה קורן

05/03/2010 | 20:39 | מאת: משה

שלום ושאלה .לדודה שלי עשו ניתוח בהסרת גידול בריאה,ברוך השם זה היה גידול לא סרטני,עכשיו כמובן היא לא עובדת ואולי עוד איזה חודש חודשיים תהיה במנוחה.רצינו לשאול מה מומלץ לעשות במצבה זאת אומרת אוכל:מה מומלץ לאכול ולשתות ומה לא?האם פירות ירקות,אולי לשתות מומלך משהו מצמחים,נשמח לקבל המלצה טובה במצב הזה ספיציפי כי היא מאוד רוצה להקפיד על אורך חיים בריא עכשיו ושזה לא יחזור.תודה רבה

06/03/2010 | 07:11 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, כמובן שההמלצה היא לאכול מזון טבעי ואיכותי (הכולל פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות) ולההמנע ממזון קלוקל (ג'נק). אני מקווה שהתשובה הזאת לא מספקת אותך ותפנה אותה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. יעוץ אישי נמשך כשעה וחצי וכולל תישאול והדרכה. אין אפשרות לעשות זאת במסגרת פורום זה או אחר, במיוחד לא אחרי מחלה קשה. בהצלחה צביקה קורן

לאנשים שיש להם סכיזופרניה ?

06/03/2010 | 07:08 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, אני מפנה אותך לתשובה שנתתי לאלוני לפני יומיים - שתי שורות למטה. אומגה 3 זאת לא תרופה. בהצלחה צביקה קורן

04/03/2010 | 20:38 | מאת: ח

תודה

05/03/2010 | 06:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא עלה רבות בפורום - תבצע/י חיפוש. הנושא שנוי במחלוקת ובמסגרת ה"פשרות" שאני מציע, אני ממליץ להימנע מחלב ניגר ומגבינות שמנות ומלוחות ולצרוך יוגורט עיזים וגבינות רכות עד 5% שומן. בשבוע שעבר הבעתי את דעתי בנושא בכתבה שהתפרסמה במעריב ובאתר NRG http://www.nrg.co.il/online/29/ART2/064/391.html בהצלחה צביקה קורן

05/03/2010 | 08:48 | מאת: ח

או גבינה לבנה 3% על פני חלב 3% ?

11/03/2010 | 00:01 | מאת: אבישי

ככל הידוע לי מרופא המשפחה עליו אני מאוד סומך, חלב ניגר וגבינות מכילים הרבה יתרונות בריאותיים. לדבריו, מתנגדי החלב עושים זאת ללא כל ביסוס מדעי לדבריהם הפשטניים. מוצרי החלב משלימים כל מיני רכיבים שחסרים לנו בגוף, ובמיוחד סידן. הם גם עוזרים לשמירה על משקל גוף מאוזן, מצמצמים סיכון לסרטן מסוגים שונים, מונעים מחלות לב, מפחיתים סיכון לעששת ודלקות חניכיים וממש טובים לשרירים אחרי אימון כוח/אירובי.

04/03/2010 | 18:27 | מאת: אלוני

שלום רב, רציתי לדעת האם אומגה 3 שניתנת לילד בגיל 11 עם בעיית קשב ADD, יכולה לעזור לו ולשפר את המצב? כיום מקבל ריטלין 10 מ"ג והייתי מעוניינת שיפסיק ליטול את הכדורים מחשש לתופעות לוואי ונזק בעתיד. האם אומגה 3 מהמרווה המרושתת יעזור, ואם כן מה המינון עבור ילד לשם טיפול זה? דבר נוסף, האם זה נכון שאומגה 3 מדגים מכיל רעלים(כספית וכו')? תודה מראש

05/03/2010 | 06:39 | מאת: צביקה קורן

אלוני שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - כדאי לבצע חיפוש. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" ולדרישה ל"מינונים". "אומגה-3" זאת חומצת שומן חיונית שצריך לקבל ממקור חיצוני. היא נמצאת בצורה זמינה ביותר בשמן דגים. מי שאוכל דגים שמנים כמו סלמון, מקבל כמות מספקת. אם לא אפשר לקחת תוסף. לצערי, במשתן ובתוסף המופק מהמרווה המרושתת אין DHA שיחד עם EPA מרכיבים את מה שנקרא "אומגה-3". במקורות הצמחיים יש חומר בשם ALA שממנו הגוף מפיק (בקושי) אומגה 3. לשאלתך בעניין הפרעות קשב וריכוז, לפני שלוקחים תרופות צריך לנסות את המסלול הטבעי (לא רק אומגה-3) שכולל שינויים בתזונה, פעילות גופנית, שיחות עם איש מקצוע, צמחי מרפא ועוד. לדעתי אין טעם לנסות להחליף תרופה כימית ב"תרופה טבעית". צריך להחליף את התפישה והחשיבה בנושא. לנושא הכספית - זאת בעיה. צריך לנסות למצוא תוסף נקי מכספית. בהצלחה צביקה קורן

04/03/2010 | 15:25 | מאת: מתן

האם שכיבות סמיכה מנפחות(שרירים)? תודה מראש

05/03/2010 | 06:41 | מאת: צביקה קורן

מתן שלום, ביצוע יומי של שכיבות שמיכה מגדיל נפח שרירי החזה, הבטן והזרועות. כמובן שכדאי לגוון עם פעילות נוספת. בהצלחה צביקה קורן

03/03/2010 | 23:56 | מאת: א.

שלום אני התחלתי ביום שני טיפול ניקוי רעלים עם תמיסה מנטורפתית עקב כאבי בטן לאורך כשלושה חודשים ללא ממצא אצל הרפואה קונבנציונלית. אני שותה כפית שלוש פעמים ביום של תמסה בטעם ג'ינג'ר מרוכז אני לא יודעת בדיוק מה יש בפנים ובערב 4 טיפות של פרחי בך. בנוסף התחלית תזונה שכוללת לחם כוסמין אורז חום והורדת כל הדברים הלא בריאים. שלשום ואתמול שילשלתי ואני מרגישה מיובשת כל הזמן למרות שאני שותה כפול 8 בערך ממה שבדרך כלל אני שותה כל הזמן אני שותה מים ועוד ועוד וזה לא עוזר. אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות?! האם יכול להיות שאני צריכה זמן כדי להתרגל? מה אני יכולה לעשות

04/03/2010 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

א שלום א. אין לך מה לפחד כי השינוי שאת עושה ,להוריד את הגאנק' פוד ולאכל מאכלים בריאים הוא נכון. בדרך כלל בטיפול ניקוי יש בשלב הראשון משבר בריאות . בגלל הוצאת הרעלים האדם מרגיש מאוד לא טוב מכיוון שאת נמצאת בפיקוח תתיעצי עם הנטורופטית שלך איך להמשיך. אני מניחה שבהמשך תשתפר הרגשתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/03/2010 | 15:21 | מאת: א.

דיברתי איתה אבל היא אומרת שאין סיכוי שזה מהטיפול ובגלל זה זה נראה לי מוזר. תודה רבה היום אני מתחילה נראה לי להרגיש קצת יותר טוב ממש תודה שאתם מנהלים כאן פורום זה עוזר מאוד אפילו רק הידיעה שהוא קיים!

02/03/2010 | 20:42 | מאת: שמנמנה

כבר שבוע שאני בקושי אוכלת. אני בעיקר שותה תה ללא סוכר ואוכלת ירקות וממש קצת גבינה ופעם בכמה ימים קצת פחמימה. הבעייה היא שאני לא יורדת. אני לא מבינה למה זה קורה. התייעצתי עם הרופאה שלי כבר לפני יותר מחודש וסיפרתי לה (זה מה שהייתי עושה אז) שאני אוכלת כל יום עד 1000 קלוריות ובכל זאת לא מרזה. היא אמרה לי שהדבר היחיד שיכול לגרום לזה זה תת פעילות בלוטת התריס, אבל מכיוון שהיא תקינה אצלי כנראה שאני לא אוכלת ככה. זאת באמת הסיבה היחידה? יכול להיות שהעיכול שלי נדפק כי הייתי 8 שנים עם הפרעות אכילה? תודה

03/03/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי שתתחילי לאכול בצורה יותר מאוזנת. את חייבת להגביר את חילוף החומרים בגוף בפעילות גופנית סדירה ונמרצת של 5 פעמים בשבוע. במקום תה, תשתי מים או מיץ ירקות ירוקים. אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

06/03/2010 | 02:32 | מאת: שמנמנה

אם אני אוכל פתאום 1200 קלוריות אני בטח ממש אעלה במשקל, לא?

02/03/2010 | 18:07 | מאת: לירון

בהמשך לשאלה קודמת שהייתה לי האם גם סיבים לא מסיסים עוזרים בהורדת הכולסטרול , ורמת הגלוקוז בדם?

03/03/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

ראי את תשובתי הקודמת

02/03/2010 | 17:58 | מאת: לירון

האם יש העדפה בצריכת סיבים מסיסים , ללא מסיסים?

03/03/2010 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, חשוב שיהיו לנו במערכת העיכול גם סיבים מסיסים (פירות, שיבולת שועל וכד') וגם לא מסיסים (חיטה, אורז מלא, ירקות וכד'). הסיבים צריכים להיות מהמזון ולא כתוסף חיצוני בכדור או באבקה (סובין, דייסיבית, פסיליום וכד'). בהצלחה צביקה קורן

ארוך לאורז מלא עגול ? בתודה מראש

03/03/2010 | 06:44 | מאת: צביקה קורן

לא ידוע לי על הבדלים משמעותיים. עם זאת חשוב לגוון בסוגי האורז והדגנים המלאים. ישנם עשרות סוגים של אורז...

01/03/2010 | 03:59 | מאת: איילה

עוד מעט הקיץ , ואני מלאה .. אולי טיפה יותר. ואני ממש רוצה השנה ללבוש בגד ים , איך אני יכולה להרזות עד לחופש הגדול או לפחות לתחילת הלימודים החדשה ?

01/03/2010 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

איילה שלום בשלב הראשון תורידי גאנק פוד, מיצים מומתקים כולל הדיאט. ובמקום לחמים תאכלי לחם מלא בכמות של 3 פרוסות ביום. תילי את כמות הירקות , ותעשי תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לצבירה קורן שלום רב מזה כמעט כשנה אני ישן בלילה עם אף סתום בשני הנחיריים(אין נזלת,יש תחושת סתימה,לא הכי נוח לשינה)לא היה בעבר.הייתי אצל מומחה לאלרגיה שציין שאני אלרגי לאבק,חתול,עץ זית,עץ נוסף,ודשא.נתן לי טיפות לאף עם סטרואידים(היה לעיתים גירוי בעין ומ2 פעמים ביום,רק פעם ביום.)היתה הטבה מסויימת,לאחר חודש ביקש שאמשיך חודש נוסף.(רוקחת ציינה בפניי שמדובר בחומרים ממכרים)לאחר חודש ללא שימוש בטיפות האף חזר להיות סתום,אין כמעט נזלת,בלילה ישן על שתי כריות ולעיתים הצוואר תפוס.(כשהייתי קטן היה לי ברונכיט ספסטיט).כמעט ולא אוכל מוצרי חלב למעט(גבינות עיזים,או חלב עיזים,יוגורט).מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב בהקדם?ושאלה נוספת היתה לי דלקת עינים ויראלית שעברה אחרי שבוע,מצד שני בישיבה ממושכת,מול מחשב,או בשינה בלילה,או אפילו בצפייה בסרט קולנוע,העינים אדומות ויש גירוי באזור,ותחושת אי נוחות.(הייתי בבדיקה אצל רופא העינים וציין שהכול בסדר).מה ניתן לעשות? אודה לעזרתך יום פורה ושקט

רוני שלום יש מקום לתת תזונה אנטי אלרגית להוריד את כל המוצרים הגורמים לאלרגיה ולרגישות כמו למשל צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, ומצד שני לעבוד ולמתן את מע' החיסון. המלצתי החמה לך ללכת לדיאטנית קלינית שתבנה אתך תזונה המתאימה למצבך וכן תתן לך תוספי מזון מתאימים. בברכת חג פורים שמח טובה בר- שאן

28/02/2010 | 12:46 | מאת: מלי חיים

כשלש שנים אני סובלת כאב מאד חזק בבטן למשך כ10 ד' מלווה בתחושת חולשה מאד גדולה וגרד בכפות הידיים. סופו הוא יציאה רכה . התופעה שחזרה אחת לכשמונה חודשים חשבתי שזה וירוס. בחדשיים האחרונים חזרה שלש פעמים. עשיתי בדיקת צואה והתגלה הטפיל בלסטוציסטיס הומיניס. מהו הטיפול המוממלץ לטפיל זה? תודה מראש על ההתייחסות והתשובה.

01/03/2010 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

מלי חיים שלום בטפיל בלאסטוציסט הומיניס יש לטפל בצמחי מרפא ובתזונה . בכל מקרה המלצתי לך ללכת לרופא המומחה לטפילים בצמחי מרפא יש מקום לקחת כמוסות של אורגנו פראי וקנדיד אמזון . וכמובן פרוביוטיקה. חשוב מאוד שתלכי ליעוץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/02/2010 | 11:07 | מאת: שלמה

שלום רב, אני בן76 אוהב לאכול תמרים לפעמים אני מגיע עד 20 תמרים ליום אבל לא גדולים אלא מסוג דקלת נור או חילאוי אני לא יודע אם זה טוב או בכלל זה בריא אודה לכם אם תידעו אותי,תודה רבה

01/03/2010 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

שלמה שלום תמרים זה מצויין מכילם הרבה מרכיבים טובים כמו ויטמינים ומינרלים . אולם גם מכילים ריכוז גבוהה מאוד של סוכרים לכן אולי כדי להוריד את המינון של התמרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני סובלת זה מספר שנים מדלקות אוזניים והפרשה מוגליתית מ האוזן , המשפיעה לרעה גם לשמיעה. כמו כן, גם שנים רבות מפוליפים אלרגיים באף ואסתמא. לפני 3 חודשים התחלתי בדיאטה תבעונית ללא חלב, בשר, ביצים, דגים. אין בנתיים שיפור. האם מוכר לכם דבר דומה והאם יש המלצות?

נעמי שלום, האם פנית לרופא א.א.ג לבדיקת אפשרות של זיהום חיידקי? לפעמים מנה של אנטיביוטיקה פותרת את הבעיה ומונעת סבל רב. בגישת הרפואה הטבעית מוצרי חלב, חיטה וסוכרים פשוטים עלולים לגרום להצטברות ליחה ואלרגיות שונות. אם אכן זאת הסיבה, הימנעות מהם עשויה לפתור את הבעיה. אם זה לא חלף אחרי 3 חודשים, כנראה שלא זאת הסיבה... אגב, האם קיבלת יעוץ תזונתי, או שביצעת על דעת עצמך? לסיכום, אני מציע לך: א. לעשות בירור רפואי. ב. לבצע ניקוי גוף באמצעות צום מיצים של כמה ימים (בהדרכה של מומחה לנושא). ג. לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית (לא מספיק להימנע ממוצרי חלב. צריך לדעת מה לא לאכול ומה כן לאכול). בהצלחה צביקה קורן

אני סובלת מבלמוסי אכילה ץאני אוכלת כמויות של אוכל בחצי שעה הייתי רוצה עזרה ץמה עושים במצב שליץאני סובלת מהשמנת יתר קלה

בתיה שלום יש מקום לבדוק עם את בחסרים של ויטמינים ומינרלים. יש מקום ללכת לדיאטנית קלינית טבעית ליעוץ. בברכה וחג פורים שמח טובה בר- שאן

24/02/2010 | 20:17 | מאת: ארי

האם ניתן להכין שמן אורגנו בבית? אם כן איך ?

25/02/2010 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

ארי שלום, אני לא מכיר את התהליך. תפנה למומחה לצמחי מרפא, או אולי לפורום נטורופטיה. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2010 | 20:47 | מאת: יוסף

שלום בגדון אפשר לערבב עם שמן זית , אך אתה לא תדע כמה מה המיהול וזה לא ייצא הומוגני. ישנם מוצרים מוכנים, שמן אורגנו אורגני עם שמן זית של "זן צמחים" או שמן אורגנו ואובליפיחה - מוצר הנקרא דיפנדר של פיור. יש גם עוד מוצר אך יקר מאוד וכמותו קטנה - חבל.. יוסף. נטורופת

09/03/2010 | 20:47 | מאת: יוסף

שלום בגדון אפשר לערבב עם שמן זית , אך אתה לא תדע כמה מה המיהול וזה לא ייצא הומוגני. ישנם מוצרים מוכנים, שמן אורגנו אורגני עם שמן זית של "זן צמחים" או שמן אורגנו ואובליפיחה - מוצר הנקרא דיפנדר של פיור. יש גם עוד מוצר אך יקר מאוד וכמותו קטנה - חבל.. יוסף. נטורופת

03/05/2010 | 11:05 | מאת: הודיה ND

היי, אני גם רציתי להכין שמן אורגנו בבית, עד שגיליתי שיש חברה בשן ביו-גרין שמוכרת שמן אורנו טהור P100 במחיר זול ושפוי לצרכן, אני מפיקה מכל שמן שלהם 8 בקבוקים מהולים בשמן זית למטופלים שלי.

03/05/2010 | 11:05 | מאת: הודיה ND

היי, אני גם רציתי להכין שמן אורגנו בבית, עד שגיליתי שיש חברה בשן ביו-גרין שמוכרת שמן אורנו טהור P100 במחיר זול ושפוי לצרכן, אני מפיקה מכל שמן שלהם 8 בקבוקים מהולים בשמן זית למטופלים שלי.

24/02/2010 | 09:17 | מאת: סופי

שלום האם ייתכן שאבקת חרובים-כמשקה-יכול לגרום לבעיות של שינה וגורם להתעוררות? תודה סופי

25/02/2010 | 07:17 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, באבקת חרובים אין קפאין או חומרים מעוררים ולכן זה לא סביר, אלא אם כן את אלרגית לאחד הרכיבים שבאבקה. בהצלחה צביקה קורן

24/02/2010 | 05:44 | מאת: חבה

האם יש שיטה לקלף אבוקדו בקלות ולא להוציא עם כף כך שהאבוקדו ישאר שלם בצורתו? מה עדיף? לשמור במקרר חצי שני של אבוקדו כשהוא בקליפתו או ללא קליפתו (וכמובן לאחר טפטוף מיץ לימון בשני המקרים).

24/02/2010 | 06:38 | מאת: צביקה קורן

חבה שלום, אני לא מכיר שיטה אחרת למעט שימוש בקולפן, אבל אז זה לא יוצא כל כך יפה. הדרך לשמור חצי אבוקדו היא בקליפתו. אפשר בשקית ניילון. בהצלחה צביקה קורן

27/02/2010 | 07:54 | מאת: מיכה

הטוב ביותר זה לקלף דקות לפני האכילה.

23/02/2010 | 23:39 | מאת: קארין

שמתי לב שאחרי אכילת פולי סויה (אדממה) יש לי תחושת יובש וצריבה קלה בפה,אני אוכלת בדר"כ כ150-200 גרם ,האם זה מוגזם?

24/02/2010 | 06:41 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, אני לא מכיר את המוצר שאת מתארת ("אדממה"?), אבל כדאי להקטין את הכמות, או להפסיק לצרוך את זה ולעבור למוצרי סויה אחרים כמו טופו וטמפה. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2010 | 04:06 | מאת: אני

שלום, אני בת 28. לפני מס חודשים החלטתי לא לאכול בשר (בקר ועוף) אבל כן אוכלת דגים כפעמיים בשבוע, וביצים פעמיים-שלוש בשבוע, ומעט מאוד מוצרי חלב (יוגורט לפעמים או כף גבינה לבנה פה ושם, פרוסה גבינה צהובה וכ'..). לפעמים אני גם אוכלת שניצל טבעול מטופו או סויה, אחת לשבוע בערך . לא משלבת את כל אלה באותו יום, אלא כל יום ומנת החלבון שלו. אני בוחרת כל יום משהו מהרשימה לעיל. משתדלת לאכול גם ירקות ופירות ואגוזים ופירות יבשים. 2 כפות שמן זית או טחינה או אבוקדו בסלט . בתור דגן אוכלת לחם מלא (3 פרוסות ביום) או כוס אורז/כוסמת/תירס וכ' ולפעמים קטניות (לא ממש אוהבת אבל משתדלת בשביל החלבון) יש לציין שאני פעילה גופנית , בעיקר מתרגלת יוגה דינאמית ומפעילה שרירים בתקוה שיתחזקו. האם יש מספיק מקורות של חלבון בתזונה שלי? האם יש צורך לקחת תוסף b12 או שאין לי מה לחשוש ממחסור בזה? תודה!

23/02/2010 | 13:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, נראה לי שיש לך מספיק מקורות של חלבון ו B12. בכל מקרה כדאי לבדוק את הנושא בבדיקת דם הבאות שתבצעי. לפעמים גם אצל אוכלי בשר יש חוסר ב B12 בגלל בעיות ספיגה. בהצלחה צביקה קורן

22/02/2010 | 11:36 | מאת: אלעד

האם התוסף מגנזיום וסידן ביחד לא מומלץ לקחת בגלל שהם מתחרים על אותם אתרי ספיגה? כי יש מוצרים המכילים אותם ביחד..

23/02/2010 | 13:20 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, מאד מומלץ לקחת סידן יחד עם מגנזיום. יש בשוק תוסף המכיל מגנזיום, סידן ובורון. יש בו יחס טוב בין הסידן למגנזיום. (שליש מגנזיום לעומת שני שליש סידן). לקיחה של מגנזיום לבד עלולה לגרום לחוסר בסידן ולהפך. בהצלחה צביקה קורן

22/02/2010 | 08:49 | מאת: אתי שטרן

אני שותה מעט חומץ תפוחים מהול בכוס מלאה במים גם פעמיים ביום והקיבה שלי באמת רכה ויוצאת קל האם אני שותה נכון את החומץ או אני לוקחת סיכון כלשהו בעניי זה מוצא חן האפשרות לטהר את הגוף בכמויות קטנות של חומץ

22/02/2010 | 18:32 | מאת: מאיר

נראה לי שאת גורמת לעצמך נזק ברמה שלא תתואר. זאת מדוע? מכיוון שאם את באמת לוגמת על בסיס קבוע, חומץ תפוחים של אסם, זהו מוצר שאיננו מיוצר כבר לפחות 8 שמונה שנים. בטוחה שאת זה את שותה?

מוזר שאתה מפחיד אותי כי אני בהחלט נהנית מיציאות קלות ולעיתים קרובות מנקה את גופי אשמח לדעת מה ממולץ עליך אנא המלץ לי איזה חומץ לקנות ותהייה יותר מדוייק על איזנ נזקים אתה מאיים בנחישות שכזאת תודה רבה

23/02/2010 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "חומץ" אני לא ממליץ להשתמש בחומץ תפוחים, או בכל חומץ אחר (גם לא ב"בלסמי"...). הוא עלול לפגוע בריריות הקיבה בשימוש ממושך ולעיתים גם בשימוש קצר, אם ישנה רגישות יתר. גם חכמינו נדרשו לנושא ואמרו: "כחומץ לשיניים כעשן לעיניים, כך העצל לשולחו". לסיכום - לא מומלץ. לטיפול בעצירות כדאי לפנות לתזונה נכונה. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2010 | 16:11 | מאת: אתי שטרן

חן חן על התגובה אני לא אסתכן עם חומץ כלשהוא אתי שטרן