כורכום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/05/2010 | 17:35 | מאת: חירות

1- מה תרונות הבריאותיים של הכורכום? מה כורכום מותר לצרוך ביום? מבחינת כפית/כף..... האם זה נכון שכפית כורכום עוזרת לבעיית עצירות? אם כן מתי לצרוך בבוקר או בערב והאם על בטן ריקה או אפשר גם מלאה? האם כדאי לצרוך כורכום על בסיס יומי? ושאלה אחרונה- אם אקח כל יום כפית כורכום- האם צבע עורי אודה אם תענו על כל שאלה בנפרד. תודה

07/05/2010 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

חרות שלום, אפשר לקחת כפית כורכום על בסיס יומי והוא לא יצבע לך את העור. להלן מידע מפורט על הכורכום כפי שהתפרסם במבזק הבריאות האחרון ששלחתי. את וגולשים אחרים יכולים להצטרף לרשימת הדיוור על ידי שליחת הודעה מהאתר שלי (לשונית "צור קשר"). כורכום (Curcuma Longa) תבלין המופק משורש הצמח בעל אותו שם ומשמש ברפואה הסינית וברפואה ההודית כתרופה כבר אלפי שנים במגוון של מצבים כנוגד?דלקות, כמסייע נגד הצטברות גזים, לטיפול בצהבת, לטיפול בקשיי מחזור, נגד דימום, נגד כאבי?שיניים ובמקרים של חבלות, כאבים בחזה גזים, קוליק ואבנים בכליות. להלן כמה מסגולות הכורכום שחלקו נמצא גם במחקרים מדעיים (מצאתי 3,230 מחקרים בהם מוזכר הכורכום מתוכם 1,200 בנושא הסרטן): • הקלה על כאבי בטן, התכווצויות, גזים והפרעות עיכול אחרות. • מניעת נזקים לכליות מרעלים שונים. • ממריץ את החלפת מיצי המרה במערכת הקיבה והמעיים. • הגנה ממחלות מעי דלקתיות וטיפול בהן (מעי רגיש, קוליטיס וקרוהן). • מניעה וטיפול בתהליכים דלקתיים במפרקים, בשרירים, במערכת הנשימה ובכלי הדם. • מעכב התפתחות אלצהיימר וטרשת נפוצה (MS) • הגנה בפני סוגי סרטן, מעכב שגשוג תאים סרטניים ועידוד השמדה עצמית של תאי סרטן (אפופטוזיס). • מניעה וסיוע בריפוי סוגי סרטן שונים כמו: סרטן הערמונית, השד, העור, הקיבה, המעי הגס והרקטום. • הקלה על תופעות לוואי של טיפולי קרינה (כוויות וכיבים)/ • מעורר תיאבון ומשפר את העיכול. • מפחית גזים במערכת העיכול. • מכייח ומסייע בטיפול במחלות בדרכי הנשימה • מניעת אלרגיות שונות וטיפול בהן. • בשימוש חיצוני: מכווץ כלי דם , מזרז ריפוי פצעים, חתכים ודלקות בעור, עוצר דימום קל. מקורות: http://www.nytimes.com/2002/10/22/health/22ANTI.html?8vd http://www.igl.co.il/search.php http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20360934 http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs11-Kaf/Heb-Spices-Kaf-Turmeric.htm אופן השימוש: השימוש הנפוץ הוא באבקה, אולם ניתן למצוא גם את השורש הטרי בחנויות טבע גדולות. לא רצוי להשתמש בשורש מקומט או נגוע. אפשר לשמור במקרר, או במקפיא בשקית ניילון. אפשר לחתוך את השורש לקוביות קטנות ולהוסיף לתבשיל, מרק, או דייסה. אפשר לגרר, להוסיף מים רותחים ודבש ולשתות כתה. למי לא כדאי לצרוך כורכום? • מבוגרים החולים במחלות כרוניות, נשים הרות ומניקות, ילדים קטנים. • למטופלים בתרופות כימותרפיות לטיפול בסרטן השד. • במקרים של בעיות בכיס המרה, אבנים בכיס המרה, אבנים בדרכי השתן, או הפרעות במערכת העיכול, הכוללות אולקוס. • לנוטלים תרופות לדילול הדם (אספירין, קומדין, פלביקס, ג'ינקו בילובה), תרופות נוגדות?דלקת ותרופה הפסיכיאטרית Reserpine . בהצלחה צביקה קורן

12/05/2010 | 20:08 | מאת: דליה

שלום רב האם במקרה של בקע בסרעפת (וצרבות) גם כן לא כדאי להשתמש בכורכום?

14/07/2016 | 10:33 | מאת: טובה אבן חן

נוטלת בקביעות קרטיה לדילול דם.ווקטור.קרדילוק וציפרלקס.למיטב ידיעתי הכורכומין מכיל מדלל דם.האם מותר עם התרופות שציינתי

מנהל פורום תזונה טבעית