זרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/12/2011 | 20:42 | מאת: אנה

האם יש לטחון אותם הבנתי שלא לעומת שומשום ופשתן.כמה יש לצרוך ביום?יש צורך לאחסן במקרר? שומשום מלא טחון ופשתן טחון-כמה זמן מותר לשמור במקרר?אפשר בקופסת פלסטיק?כמה מותר לצרוך ביום מכל אחד?תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
06/12/2011 | 09:09 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום. זרעי צ'יה הם זרעים של מרווה היספנית ומכילים אחוז גבוה אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. בנוסף הזרעים מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים ומינראלים.מאחר ואין צורך לטחון אותם,ניתן לאחסן במקרר לתקופה ארוכה.(אני שמה במקפיא).הכמות המומלצת הינה 2 כפות ליום. לגבי שומשום ופשתן טחונים, מומלץ לאכול בסמוך לטחינה אחרת מתחמצים ומאבדים מערכם התזונתי.(אני קניתי מטחנת תבלינים קטנה המאפשרת טחינה ואכילה מיידית של כמות קטנה). לבריאות אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית