זרעי צ'יה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש לטחון אותם הבנתי שלא לעומת שומשום ופשתן.כמה יש לצרוך ביום?יש צורך לאחסן במקרר? שומשום מלא טחון ופשתן טחון-כמה זמן מותר לשמור במקרר?אפשר בקופסת פלסטיק?כמה מותר לצרוך ביום מכל אחד?תודה רבה מראש.
לקריאה נוספת והעמקה
אנה שלום. זרעי צ'יה הם זרעים של מרווה היספנית ומכילים אחוז גבוה אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. בנוסף הזרעים מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים ומינראלים.מאחר ואין צורך לטחון אותם,ניתן לאחסן במקרר לתקופה ארוכה.(אני שמה במקפיא).הכמות המומלצת הינה 2 כפות ליום. לגבי שומשום ופשתן טחונים, מומלץ לאכול בסמוך לטחינה אחרת מתחמצים ומאבדים מערכם התזונתי.(אני קניתי מטחנת תבלינים קטנה המאפשרת טחינה ואכילה מיידית של כמות קטנה). לבריאות אביטל