בקשה לייעוץ תזונתי דחוף לאשה בת 105

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/07/2011 | 10:43 | מאת: נינה

שלום רב, סבתא רבתא שלי, אשה בת 105 חשה ברע מאוד לאחרונה, ומכיוון שישנו קושי בהוספת תרופות בגלל תופעות לוואי אפשריות רציתי לברר כיצד ניתן לנסות לאבחן ולשפר את התזונה שלה בכדי לשפר את מצבה והרגשתה. קצת רקע: כבר כמעט אינה שומעת ואינה רואה אך הייתה צלולה ופעילה עד הימים האחרונים. הולכת בעזרת הליכון, יוצאת החוצה בליווי, משתדלת לשמור שהכל יהיה מסודר בבית וכו, אך סובלת מבעיות וכאבים שונים ונמצאת בהשגחה צמודה של בתה כל העת ומטפלת מספר שעות בשבוע. אבחנות שהיו לפני כן:אי ספיקת לב, עצירות, תת תזונה, אנמיה ויתר לחץ דם. בדרך כלל אוכלת קצת מהכל, תפריט הכולל ירקות מבושלים וטריים, עוף, דגים, פירות, קטניות, לחם שיפון, מוצרי חלב (בעיקר ריוון, גיל וכו) ועוד, ב5-6 ארוחות קטנות במשך היום. לפני מספר ימים הגיעה לבית חולים בעקבות שיעול וקשיי נשימה (כנראה שנדבקה בברונכיט). בבית החולים אבחנו היפונארמיה, אשלגן ונתרן נמוכים וטיפלו תרופתית עד שלטענתם הביאו לנורמה (בעיקר בגבול התחתון) והורו לא להמשיך בטיפול התרופתי. ישנו חוסר גם בהמוגלובין. מאז חזרתה מבית החולים צלילותה פחתה בהרבה, היא חלשה מאוד, מתלוננת על כאבי ראש ובטן חזקים מאוד ומתקשה לשמוע (עוד יותר מבעבר) ולדבר, לחץ הדם נוטה להיות נמוך עד תקין. כעת ניזונה מתזונה רכה בלבד. נהיר לי שהנושא סבוך בשל עירוב גורמים רבים, אנו נמצאים במעקב רפואי כל הזמן לכן בשום אופן לא נתייחס להמלצות כהנחיית רופא ולא נטיל אחריות. אנו רק מבקשים לשמוע המלצות לגבי רכיבים שניתן להוסיף או להסיר מהתזונה כדי לסייע לה במצבה. הוספתי לתזונתה שמן קוקוס כתחליף לחמאה בשל תכונותיו הטובות, אך אשמח מאוד לשמוע המלצות. האם להוסיף יותר מלח למזון, וכו'? במידה ותוכלו להפנות אותי לתזונאים המנוסים בבעיות הגיל השלישי שיוכלו לקבל אותי באופן דחוף אשמח להגיע עם סיכום האשפוז להתייעצות. תודה רבה, נינה מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה
15/07/2011 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

לנינה המודאגת שלום, באמת קשה לתת ייעוץ במצב מורכב כל כך. חשוב שהתזונה שלה תהיה עשירה ברכיבים תזונתיים מזינים ונטולת רעלים. אני ממליץ שתנסו להוסיף לתזונה שלה מיץ ירקות טרי המורכב ממלפפון, קישוא, גבעולי סלרי, פטרטזיליה, סלק וגזר. במיץ כזה אין סיבים תזונתיים ולכן ספיגת המינרלים, הויטמינים ונגדי החימצון היא מקסימלית. בנוסף, במיצים יש הרבה אשלגן וזה יתן מענה לבעיית המחסור באשלגן. את יכולה להוסף למיץ כפית שמן קוקוס, זית או טחינה גולמית איכותית, כדי לשפר את הספיגה של הויטמינים המסיסים בשמן. כדאי לתת הרבה ירקות מבושלים מצבע כתום (דלעת, דלורית, בטטה וגזר). אפשר יחד עם דגנים מלאים. להפחית כמות של ירקות חיים שקשים לעיכול בגיל הזה. אפשר גם לטחון זרעים של חמניות, דלעת ופשתן ולפזר על התבשיל. במקום גיל ולבן כדאי לתת יוגורט עיזים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. רפואה שלמה ואריכות ימים צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית