פטריה יוגית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/04/2010 | 14:33 | מאת: מירב

מה את/ה יכול/ה לספר לי על פטריה טיבטית. האם היא בריאה? האם מותרת לשדימוש, האם יש תופעות לוואי, האם מוכרת ע"י משרד הבריאות. שמעתי כל כך הרבה פידבקים עליה אז מדוע היא לא מוכרת ברפואה? ובכלל, האם כדאי להשתמש בה ואם כן אז למי ומאיפה קונים. תודה

10/04/2010 | 15:25 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום אודה על האמת שאינני מכירה את פטריה זו . לפי אתרים באינטרנט מדובר על חיידקים פרוביוטים. בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן

11/04/2010 | 17:43 | מאת: דליה

פטריית הפלא היוגית מוצר זה מגיע ממקורות של רפואה יוגית מהודו. הפטרייה פותחה בטיבט ובמשך זמן רב נשמרה בסוד היוגאים. פרופסור מפולין, שגר 5 שנים בהודו וקיבל שם טיפול רפואי, הביא אותה לאירופה. היה לו סרטן בכבד, ולאחר הטיפול עם הפטרייה הוא החלים לחלוטין. בעוזבו את הודו קיבל את הפטרייה במתנה. הפטרייה נראית בשלב הראשוני כגוף לבן בקוטר 5-6 מ"מ. היא מגיעה עד לגודל של 40-50 מ"מ בשלב הסופי לפני חלוקתה. תכונות הפטרייה: ריפוי סרטן - עוצרת התפתחות תאים סרטניים. דואגת לנורמליזציה ויציבות של המטבוליזם (חילוף החומרים בגוף). מרפאת טווח רחב של כל מיני אלרגיות. מרפאת מחלות בדרכי העיכול (אולקוס למשל), כולל יצירת איזון במערכת העיכול (חיידקים, אנזימים וכד'). מרפאת מחלות בדרכי הנשימה (כולל ברונכיט ודלקת ריאות). מרפאת מחלות כבד, כליות וכיס המרה (כולל פירוק אבנים). מרפאת דלקות - מתפקדת כאנטיביוטיקה. גורמת להפרשת רעלים ופסולת מהגוף, כולל כולסטרול, מלחי מתכות כבדות, איזוטופים מסוימים ושאריות שנותרו בגוף משתיית אלכוהול. מרפאת סוכרת ומאזנת את חילוף הפחמימות בגוף. משפרת תפקוד מיני ומאיטה את הזדקנות התאים בגוף. משפרת תפקוד כללי תוך יצירת הרגשות חיוביות (ההפך מדיכאון), משפרת יכולות פנימיות בגוף (כולל זיכרון, ריכוז וחשיבה). הוראות שימוש: מכניסים את הפטרייה לצנצנת זכוכית נקיה ומוזגים עליה חלב (רגיל, עמיד, 1%-3%). היחס הוא 50 סמ"ק חלב לכף אחת של פטרייה. שומרים בטמפרטורת החדר (עם פד גזה כמסנן אבק על הפתח) במשך 24 שעות. החלב מחמיץ בתוך 18-20 שעות, ואז יש לו את התכונות הרפואיות של הפטרייה. סימן להחמצה מלאה היא הופעת שכבה צפופה בחלק העליון של הצנצנת (זו שכבת הפטרייה) והחלק שהחמיץ מתחתיה. חוזרים על הפעולות הבאות יום-יום, פעם אחת בכל 24 שעות (רצוי בערב): מסננים את החלב לכלי זכוכית נקי דרך מסנן פלסטי או מתכת צפוף (חורים פחות מ- 2 מ"מ). בכלי הזכוכית יצטבר נוזל שקוף שהוא חלק מהתהליך שמבצעת הפטריה. את היוגורט המוצק יותר ניתן לאסף בכלי לאחר מכן, ע"י דפיקות קלות עם המסננת על הכלי תוך בחישת הפטריה עם כף במסננת. בגמר פעולה זו שוטפים את הפטרייה משאריות החלב החמוץ באמצעות זרם מים קרים (מזוקקים, מורתחים או מי ברז). ניתן להשתמש ביוגורט המוצק לבד, בנוזל השקוף לבד, או לערבבם יחד וליצור יוגורט דליל יותר. אם לא שוטפים את הפטרייה יום יום או שלא מחליפים לה את החלב, היא מפסיקה לגדול, צבעה הופך לחום והיא מאבדת את תכונותיה הרפואיות (צבע הפטרייה הבריאה הוא לבן כמו חלב או גבינה לבנה). מחזירים את הפטרייה השטופה לכלי הנקי ומוזגים מנה חדשה של חלב. לאחר 17 יום מוכפלת מסת הפטרייה וניתן לחלק לשניים ולהעביר למישהו נוסף. את חלב הפטרייה שהחמיץ שותים (כמות של בערך כוס), 30 דקות לפני ארוחת הבוקר או 30-60 דקות לפני השינה בערב (מומלץ בערב). ניתן לשתות אותו פעם/פעמיים ביום במשך 20 יום. לאחר מכן מפסיקים לשתות למשך 10 ימים או שבוע. בימי ההפסקה ניתן לאכסן את הפטריה עם החלב במקרר, או להמשיך את הטיפול בפטריה ולאגור את תוצר היוגורט שלה. וחוזרים על הטיפול מחדש. לאחר טיפול במשך שנה הגוף מבריא. הערה: במשך זמן הטיפול אסורה שתיית אלכוהול (אפשר לצרוך כוס יין אדום אחת ביום למעוניינים), ומומלץ ביותר לצמצם למינימום צריכת אוכל שומני ו/או חריף. תגובות הגוף לחלב של הפטרייה המוחמץ: במשך 10-14 ימים ראשונים לטיפול יש פעילות מוגברת בקיבה והגדלה ביצירת גזים (זו אחת הסיבות לשתיית החלב לא בבוקר). לעיתים ההפרשות/יציאות הופכות נוזליות יותר וצלולות יותר. אין צורך להפסיק את הטיפול במצב כזה. הסובלים ממחלות כבד/כליות יכולים לפתח רגישות לא נוחה באזור הכבד/כליות בתחילת הטיפול. לאחר 10-12 יום נפסקות תגובות הגוף הסוערות. היציאות מסתדרות, מצב הגוף משתפר, ויחד איתו גם מצב הרוח, אצל גברים יש עלייה בחשק וביכולת המינית. לאחר 20 ימי טיפול יומיומי יש שיפור משמעותי בהרגשה הכללית. לאחר כחודשיים חלק מהמחלות כבר נעלמות. לאחר שנה הגוף מחלים לחלוטין. ניתן להשתמש בחלב הפטרייה (החמוץ) גם ע"י מריחה על הפנים והידיים. צפויה ירידה בהתעייפות, הפחתת קמטים והאטה בהזדקנות העור. חלב הפטרייה מפחית כאבי שיגרון (ראומטיזם) ודלקת פרקים. ניתן למרוח על מוקדי הכאב 6-8 פעמים ביום. ניתן לרפא באמצעות החלב גם פצעים וחבלות. יש לחבוש את הפצע עם תחבושת ספוגה בחלב הפטרייה (להחליף 6-8 פעמים ביום). יש לשים לב היטב לטיפול הנדרש על ידי הפטרייה. יש לגדל אותה כמו ילד קטן ולשמור עליה. פטרייה מיותרת יש להעביר למישהו אחר עם הוראות טיפול ולא לזרוק. הערות: שתיית הפטריה מומלצת גם לאלכוהוליסטים בשיקום, כך שחילוף החומרים בגופם מסתדר. המחלות הנובעות מאלכוהוליזם נרפאות באמצעות הפטריה שתיית היוגורט בזמן נטילת תרופות, כמו גם בזמן טיפול כימותרפי, מקלה על הגוף, ובמיוחד על הכבד, מספיגת יתר של רעלים, אשר לעתים רבות הם תוצר לוואי של התרופות. לא ידוע שמה המדעי של הפטריה ואין לנו מידע בנוגע להאם היא נבדקה מדעית. במקרה זה מבחן התוצאה קובע. הפטריה יכולה להתפתח רק בחלב מן החי. משמע, חלב פרה, עיזים, גמלים, בופלו וכו'. בכל תחליף חלב אחר, כמו חלב סויה ודומיו, הפטריה אינה יכולה להתפתח. הפטריה משנה את החלב בו היא שרויה והופכת אותו ליוגורט בעל איכות שונה. הפטריה כשרה למאכל. אין להקפיא את הפטריה. הפטריה עלולה למות. את הפטרייה לא קונים אלא, מקבלים ונותנים

11/11/2010 | 14:47 | מאת: קרולינה

קיבלתי את הפטריה אבל אחרי שנייתים היא מתה. איפה אפשר להשיג?

26/02/2011 | 16:00 | מאת: אור

מה קורה אם (בטעות) אוכלים קצת מהפטריה?

מנהל פורום תזונה טבעית