האם צום המיצים יסייע לי בהרזייה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/12/2006 | 17:31 | מאת: עמית

צביקה שלום, רציתי לדעת האם צום המיצים יכול לסייע לי בהרזייה? אילו יתרונות נוספים יש לצומות וכיצד ניתן להגיע לבצע צום מיצים? בברכה

22/12/2006 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצע חיפוש. הצום לא מיועד להרזיה. במהלך צום של ארבעה ימים מאבדים 2-4 קילו, אבל לא מדובר רק בשומן. מאבדים גם הרבה מים. עם זאת הצום יכול להיות נקודת התחלה טובה לתזונה מאוזנת שתביא לאיזון המשקל. חשוב לעשות צום בהשגחה ובהדרכה של מומחה לנושא. לשאלתך, להלן כמה ממטרות הצום ויתרונותיו: שיפור הבריאות - צום תקופתי מסייע לשיפור הבריאות הפיזית והנפשית. פינוי פסולת ורעלים ממערכת העיכול, הכבד, הדם, המפרקים, העור. התנתקות - ממתחים, עבודה, חברה, מחויבויות וכד' התחדשות של תאים ורקמות הפגת מתחים מנוחה פיזית (שינה, ישיבה, הליכה מתונה) • מנוחה פיזיולוגית (כליות, כבד, לבלב, מע' עצבים, מע' עיכול) • מנוחה נפשית ומנטלית (באמצעות ביצוע יוגה, נשימות, הרפיה, הדמיה, מדיטציה). • הפסקה בהרעלת הגוף. • חיזוק המערכת החיסונית. • הגברת החיוניות והערנות. • בהירות המחשבה והחושים. • הצום מאפשר לך להיות עם עצמך, "להתחבר", למדוט, לקבל החלטות ללא לחץ. • הרזיה - בונוס משני. • טיפול קוסמטי לעור. • תוספת טבעית ומאוזנת של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל ואנטיאוקסידנטים. • טיפול בהתמכרות (לאוכל, לקפה, סוכר, סיגריות, אלכוהול). - הקלה בתופעות ומחלות כמו: דלקת פרקים, התקררות, אלרגיות, מחלות עור, מחלות מערכת העיכול, מחלות ורידים, לחץ דם גבוה, תיאבון מופרע, אסטמה, דיכאון. פרטים נוספים על הצום תוכל לקבל באתר האישי שלי שכתובתו: www.zom.co.il המחזור הקרוב של צום המיצים יתקיים ביום חמישי הבא 28 בדצמבר בשדה יואב. שבת שלום צביקה

24/12/2006 | 14:17 | מאת: עמית

האם הצום מתאים ומומלץ לכל אחד?

מנהל פורום תזונה טבעית