עודף באבץ כתוצאה מנטילת תוסף כל יום מעל חודש ימים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/07/2019 | 18:57 | מאת: דנה

שלום רב, נטלתי במשך חודש כל יום תוסף תזונה-אבץ למציצה. שכתוב שיש בכדור 23 מ"ג אבץ. לאחר בערך עשרה ימים הרגשתי שהשיער שלי ממש התחזק. אולם, לאחר חודש התחלתי להרגיש כאבי ראש, בחילות חזקות, ונשירת שיער. לאחר קריאה ברשת קראתי שזה יכול להיות קשור לעודף באבץ (מעולם לפני כן לא סבלתי מהתופעות הללו). ושלוקחים בנטילה זה רק לתקופה שלא עולה על חודשיים. אני רזה ותרופות משפיעות עלי חזק מהרגיל. הפסקתי מיד עם האבץ. עברו כמה ימים והתופעות של כאב ראש ובחילות ממשיכות. לשאלתי, מה ניתן לעשות כדי לנקות מהגוף את האבץ שהצטבר כתוצאה מנטילת התוסף? להפחית אותו או למזער נזקים? בתודה מראש

08/07/2019 | 09:53 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אכן אסור לקחת אבץ לאורך זמן כיוון שהוא מדלדל את הנחושת ויוצר חסר של ברזל. נחושת יש במוצרי בשר למיניהם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית