ממצאי בדיקת CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/09/2014 | 11:31 | מאת: אבירן

אבי נשלח לעשות בדיקת CT וזה התוצאה : CT חזה: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות בתחנות מדיאסטינאליות. אאורטה עם דפנות מסויידים. הלב מעט מוגדל. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות בשערי הריאות או בבית השחי. הודמו שינויים ברונכואקטאטיים טובולאריים עם פסי תמט בסמוך והצללות פריברונכיאליים נודולאריים בצורת TREE-IN-BAD בחלק הלטראלי דל האונה האמצעית ובלינגולה במידה קלה. הודמו היתבהרויות סובפלאורליות - בולות קטנות בהיקף של האונות העליונות דו צדדי בפסגות עם שינויים פיברוטיים עדינים. לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. אדרנלים שומרים על גודל וצורתם. כליות שניסרקו חלקית ללא מוצא פוקאלי. כבד ללא התרחבות של דרכי מרה תוך וחוץ כיבדיות. כיס מרה עם תוכן סמיך - ייתכן בוץ מרתי. טחול אינו מוגדל. מבנה גרמי עם שינויים דגנרטיביים,ללא ממצא הרסני. מה זה אומר ?

23/09/2014 | 10:51 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום חייבים ליראות את ה CT כדי לתת חוות דעת לכאורה יש ברונכיאקטזיות קלות - שזה הרחבה של הסמפונות הפריפרים. מחלה זו יכולה לגרום לשיעול ליחתי ולפעמים גם לזיהומים נשימתיים חוזרים. כל טוב

מנהל פורום סרטן ריאה