ממצאים בצילום חזה לחוצים מאוד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/02/2020 | 22:14 | מאת: מאור

שלום רב ד״ר. בן 81 סובל מאי ספיקת לב קלה לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית מRML בקוטר 0.2 ס״מ כיום עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל. אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML) כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה היום מה משמעות התפליט הפלאורלי והגודש? האם קיים סיכוי לגידול סרטני? בגלל העובדה שאין תסמינים כמו חום וחולשה רק שיעול האם גידול סרטני יכול להתפתח בקצב זמן כזה של שנתיים? תודה מראש והמשך שבוע טוב!

10/02/2020 | 07:31 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מאור, יש מספר אפשרויות שיכולות לגרום לתפליט - אי ספיקת לב, דלקת ריאות וגם גידול. אני מציעה לחכות 2-3 שבועות עד שיחלים מדלקת הריאות ולחזור על צילום חזה. אם אין נסיגה של הממצאים - הבדיקה שיכולה לענות על שאלותיך היא סיטי. אחרת - לא ניתן לדעת . קשרית בקוטר 2 מ"מ היא במרבית המקרים שפירה. בהצלחה

10/02/2020 | 11:20 | מאת: מאור

קודם כל תודה רבה על התשובה האח העובדה שאין חום מעידה על כך שאולי מודבר בסרטן? (תסנין ללא חום)

מנהל פורום סרטן ריאה