בדיקת CT c עקב ציפצופים בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/05/2019 | 15:18 | מאת: ליאור

במסגרת בדיקות סקר לגילוי מוקדם נשלחתי לבדיקת CT עקב ציפצופים בריאות. הממצאים: מספר קשריות ריאתיות זעירות כמפורט להלן: RUL - קשרית בקוטר 3 מ"מ תמודה לסדק הרוחבי (סדרה 201 תמונה 154 ) RUL - קשרית בקוטר 3 מ"מ תמודה לסדק הרוחבי (סדרה 201 תמונה 15) RML - קשרית תת-פלאורלית בקוטר 3 מ"מ (סדרה 201 תמונה 174) קשרית תת פלאורלית בקוטר 2 מ"מ (סדרה 201 תמונה 267 - LLL) ללא קונסולידציה. תמט סובסגמנטרי מוקדי בסגמנט מדיאלי של .( תמונה 106 ). לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. הודגמו הסתיידויות קורונריות במידה בינונית. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. איברי הבטן העליונה הנכללים בסריקה (הערכה מוגבלת בהעדר חומר ניגוד תוך ורידי וקרינה נמוכה): ללא ממצא חריג. מבנה גרמי: ללא תהליך אגרסיבי. סיכום: מספר קשריות ריאתיות עד קוטר 3 מ"מ להמשך מעקב CT חזה נמוך קרינה בעוד שנה. אפשר לפרט ? האם דרוש בירור יותר מעמיק ? מה האפשרויות הנוספות לבירור הנושא .

12/05/2019 | 00:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליאור, לפי התיאור הכתוב נראה שמדובר בממצאים חסרי משמעות, אך אני מציעה להתייעץ עם פולמונולוג, ולבצע את המעקב כפי שהומלץ. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה