סרטן ריאה, כמה שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/05/2017 | 09:54 | מאת: יערה

גבר בן 66 שהגיע עם כאבים בשכם והקרין לו ליד ימין, עבר תילום חזה וCT בבעת החולים להלן תוצאות הCT חזה שהדגים גוש ריקמתי באונה עליונה ימנית עם מעורבות של פלאורה ודופן בית חזה והרס סגמנטים קדמיים של צלעות 1-3, חשד לגידול, ככל הנראה מערב את בBRACHIAL PLEXUS דבר שמסביר את הקליניקה. עצמות: אין לראות גרורת מרוחקות אבל יש מעורבות ישירה של הצלעות הנושקות לגידול. לסיכום: הממצאים מתאימים לסרטן ריאה עם מעורבות ישירה של דופן בית החזה וצלעות כמתואר לעיל עם פיזור לפלאורה האיפסילטרית וחשד למעורבות 2N לאחר הבדיקה נשלח לעשות ביופסיה לאחר החג ולקבוע תור למרפאה לעוד שבועיים. מה אתם יכולים להסיר לנו על הסרטן הזה? האם זה אומר שיש גרורות? האם נכון לחכות שבועיים עד לקבלת הביפסיה, אודה לכל התיחסות

12/06/2017 | 07:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יערה, קשה לומר בוודאות אבל מהציטוט שהבאת יתכן שמדובר במחלה מתקדמת מקומית ולא גרורתית ואז הטיפול יכול להיות שילוב של כימורתפיה+ הקרנות אשר ניתנים בו זמנית. נראה לי שניתוח הטיפול ראשון - לא יתאים, אבל אני לא יכולה לקבוע בוודאות מבלי לראות את הצילומים עצמם. בכל מקרה צריך להשלים את הבירור ע"י בדיקת PET-CT ו-MRI מח. אין אפשרות להתחיל טיפול בלי בדיקת הפתולוגיה - מכיוון שזה הבסיס להחלטה הטיפולית, לכן אין ברירה אלא לחכות. בנתיים אפשר לעשות את הבדיקות שפרטתי. בהצלחה

14/06/2017 | 10:55 | מאת: יערה

תודה רבה על תגובתך, בגלל שכל הסיפור התחיל בכך שהוא התאשפז בשל כאבים בגב ומשם שלחו לצילום חזה וCT, לאחר שיחרורו מביה"ח אמרו לנו לעשות ביופסיה ולקבוע תור שוב למרפאת החוץ של ביה"ח, ושם יאמרו לנו מה תוצאות הבדיקה. למה בעצם קבעו לנו תור למרפאת חוץ ולא ישר למרפאה שעוסקת בתחום הספציפי הזה? האם זה לא בזבוז זמן? כשאת כותבת שבנתיים אפשר לעשות את הבדיקות שפרטת, ממי אני מבקשת הפניה כזאת? אנחנו מרגישים נורא תלושים, לא מבינים מי אמור לפקח על הנושא ומי אמור לומר לנו מה לעשות ולאן ללכת ומה לדרוש. כרגע לאחר שהשתחררנו מבית החולים והוא עשה את הביופסיה לא אמרו לנו כלום. רק לחכות לתוצאות ולקבוע תור למרפאת החוץ בתל השומר, האם יש דברים אחרים שאנחנו אמורים לעשות בנתיים? תודה מקרב לב על ההתיחסות

17/06/2017 | 09:53 | מאת: ד"ר מיה גיפס

מרפאת חוץ - זה רק אומר שלא מדובר באשפוז, זה בהחלט יכול להיות מרפאה אונקולוגית שעוסקת בתחום הזה! אני מניחה שמדובר במרפאה אונקולוגית. לגבי ההפניות ל-PET-CT ול-MRI מוח - אפשר לנסות דרך רופא המשפחה. בדר"כ הקופות מאשרות רק לאחר שיש אבחנה סופית, כלומר ביופסיה, אבל בהתחשב בממצאי ה-CT אפשר לנסות לקבל אישור כבר עכשיו. צריך להשתמש בדו"ח בדיקת ה-CT, אני מניחה שיש בידכם.

18/06/2017 | 20:08 | מאת: יערה

תודה על תגובתך, ולא, היה מדובר במרפאת חוץ של פנימית א. הרופא חוץ מלומר לאבא,שלי שיש לו סרטן ריאה מפושט לא ידע לומר כלום. אמר לנו לקבוע תור לאונקולוגיה. ושלח אותנו הביתה. האם באונקולוגיה ידעו לומר לנו לפי תוצאות הביופסיה באיזה שלב מדובר ומה תוכנית העבודה או שגם שם ישלחו אותנו לחכות שיגיעו שאר תוצאות, של הפאט ושל הmri מוח, בכלל כרגע אמרו לנו שתור לפאט הכי דחוף זה בערך לעוד שבועיים ויחזרו אלינו עם תור. בנתיים הוא אוכל בקושי, כאוב נורא, ויש לו צבע רצת צהוב. הצלחנו לקבוע תור לאונקולוג ליום רביעי, בהתחלה נתנו לנו תור לעוד חודש, ככה זה עובד? אדם שיש לו סרטן ריאה אמור לחכות כל כך הרבה זמן לראות אונקולוג? עוד אמרו לנו שיתקשרו אלינו לקבוע לנו תור להקרנות

20/06/2017 | 07:24 | מאת: ד"ר מיה גיפס

הביופסיה מצביעה על סוג הגידול אבל מידת ההתפשטות נקבעת לפי בדיקות ההדמיה - סיטי, PET ו-MRI מוח. אני מניחה שהאונקולוג יוכל לומר את מידת התפשטות המחלה אם יהיה בידיו הסיטי (לפחות). כמובן שההערכה תהיה יותר מדוייקת לאחר שיבצע את שאר הבדיקות. לגבי זמן ההמתנה - מערכת הבריאות לא אידאלית. לעיתים צריך לחכות לאונקולוג. הדבר נובע מהעומס העצום ולא מרצון לתת לחולי סרטן להמתין. זו המציאות כרגע. נקוה שישתפר

20/06/2017 | 18:55 | מאת: יערה

תודה רבה

מנהל פורום סרטן ריאה