עין דומעת כואבת וגורמת לכאב באוזן ימין ולעווית בזו

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/10/2007 | 19:44 | מאת: איילת

לאמי התחילה עין ימין פתאום לכאוב וכל הזמן יורדים דמעות מהעין ואוזן ימין קצת כואבת שלוחצים עליה פנינו לרופאת עיניים שאמרה שזה תסמונת בל בגלל שהפה התעוות הפנים קיבלו צורה של עיוות היא הפנתה אותה לרופא המשפחה שלה אבל זה לא עזר בכלום נראה לנו שהוא לא מבין כלום כי הוא אמר לה לקחת משחת עיניים וטיפות עינים והפנה אותה לרופא אוזניים היא כרגע לוקחת טייפות ומשחת עיניים וגם טיפות אזניים להקל על הכאבים אבל המצב לא עוזר למי אפשר לפנות ? ומה עושים לגבי העווית בפנים האם זה אמור לחלוף? העין רק כואבת יותר ומפחיד אותי העוית בפנים שנוצרה עקב פגיעה במערכת העצבים איך זה נגרם ? ומה אפשר לעשות ? המצב דחוף אנא רשמו לי תשובתכם אני מתכוונת ביום ראשון שוב לפנות לאותה רופאת עיניים או שעליי לפנות למישהו אחר אנא עיזרו לי

איילת שלום, שיתוק חצי פנים נקרא Facialis (פציאליס). הדמעת נגרמת מיובש של הקרנית עקב חשיפה של העין בגלל השיתוק וחוסר המיצמוץ. הרופא שלה צדק שנתן לה טיפול במשחה וטיפות בעין למנוע יובש. לעיתים יש צורך בסגירת העין, אפילו לתפור את העפעף כדי למנוע התיבשות הקרנית. לעיתים מטפלים במצב זה בסטרואידים ססטמים להקטין את הבצקת באזור האוזן ולחץ על עצב VII.

מנהלי פורום בריאות העין