קרטיטיס בקרנית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/02/2014 | 19:38 | מאת: אורן

שלום, אני אופטומטריסט, ולפני 8 חודשים נדבקתי באדנו וירוס שטופל ע"י סטרואידים ודמעות מלאכותיות, ולאחר חצי שנה הקרנית הבריאה וחזרתי לראות 6/6. לפני כשבועיים לאחר הרכבת ע"מ שתי עיניי נהיו אדומות מאוד, עם תופעות של דמעות , פוטופוביה וטשטוש ראיה. רופא עיניים אבחן כי אני סובל מקרטיטיס והמליץ על לובריקציה רבה. אני מתמיד כבר שבועיים אך ח"ר שלי לא משתפרת ואני רואה 6/12. הדבר המוזר שעם ע"מ (אותן אני משתדל לא להרכיב) אני רואה 6/6.6. אני מעוניין לשמוע על פתרונות נוספים. האם ניתוח PRK לדוגמה יכול לפתור הבעיה? תודה!

אורן שלום רב, לעיתים קורה שדלקת מסוג אדנו וירוס תוקפת את הקרנית באופן משני לאחר חודשים רבים. מקור הדלקת העלולה לפגוע בקרנית בצורת משקעי קרטיטיס הוא תגובת חיסון לחלקיקי הוירוס. כמובן שניתן לבצע ניתוח מסוג PRK ולסלק על ידי ניתוח זה את משקעי הדלקת, אך עד להחלטה על הניתוח הנ"ל כדאי להשתמש בטיפות סטרואידים מסוג לוטמאקס למשך מס' שבועות תוך מעקב לחץ תוך עיני וכן גם טיפות ליובש ללא חומר משמר מסוג רפרש. לגבי ניתוח הPRK אני מציע להגיע אלי לבדיקת התאמה בתאום עם מוקד רשת "עיניים". בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין