דלקת עיניים אחרי מחלה ויראלית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/08/2020 | 08:26 | מאת: דן

היי ד״ר. לפני חודש וקצת חליתי במחלה וויראלית (לא הלכתי לרופא אם כי הוא רשם לי טיפות עיניים,אוזניים ושלח אותי לבדיקת סטרפטוקוק )שכללה דלקת עיניים ונמשכה המון זמן ( 3 וחצי שבועות- ובין הסימפטומים שכללו כאבי בטן,בחילות,כאבי גרון, נזלת, אוזניים,עיניים,כאבי שרירים,חולשה אבל ללא חום וכו...)זה עבר (מקווה) אבל דלקת העיניים נשארה לי. גם כשהיא עוברת היא חוזרת . זאת דלקת ווראלית כי העיניים דומעות אבל אין מוגלה וגם הרופא המשפחה רשם לי טיפות אנטיביוטיות וכלום...הדלקת יכולה להעלם לכמה ימים ואז לחזור,זה בא בגלים. אני לא יודע מה לעשות. מה שהכי מטריד אותי האם אני יכול להדביק דרך העיניים בוירוס ההוא שחליתי בו?יש לך רעיון לטיפול אולי?

שלום דן! מה שאתה מתאר נשמע כמו דלקת ויראלית. קרוב לוודאי על רקע אדנווירוס שיודע לעשות דלקות עיניים מתמשכות ולפעמים עם מחלה סיסטמית. אם זה נכון יכול להיות שטיפות סטרואידים יקלו על התסמינים שאתה מתאר. בכל מקרה מומלץ ללכת לרופא עיניים כדי לקבל אבחנה וטיפול מתאים. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין