טשטוש ראייה בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2019 | 09:39 | מאת: סאם9

שלום, בן 29 עם משקפיים. לפני חצי שנה התחיל טשטוש ראייה עם מין "הבהובים במעברים בין שחור ללבן" (אם יש ריבוע שחור על רקע לבן - הגבול נראה "מהבהב") ובין שורות טקסט אני רואה את השורה שמעל בריצוד מוזר. גם ראיית הלילה נפגמה מאוד ומכל מקור אור יוצאים קוים שיוצרים עיגול מקרניים צפופות. בהתחלה חשבתי שזה אאורה (סובל ממגרנות) מסוג אחר מהרגיל אך לאחר שלא עבר במשך ימים, חשבתי שהציפוי במשקפיים נהרס. ולאחר בדיקה קניתי משקפיים חדשים: מינוס 4, מינוס 5. צילינדר 0.25 בשניהם (קודם היה צילינדר רבע רק בעין אחת) לאחר שגם איתם לא נפתרה הבעייה, הופניתי לרופא עיניים. באופן מוזר בשבוע של התור הרגשתי שהראייה השתפרה, בבדיקות אצל הרופא ראיתי 6/6. הרופא ראה "משהו מוזר בעין" והדפיס לי צילום שלו (ללא הרחבת אישונים) - הוא אבחן את זה כ"כתם לידה בתוך העין" שלא אמור להפריע לטענתו, אבחן את הבעיה כ"חסימה בדם לראש". ונתן מרשם למשקפיים קצת אחר (מינוס 4.25, מינוס 5.25 ללא צילינדר). לאחר מכן הבעיה חזרה ובמקרה נפגשתי עם רופא עיניים נוסף, הוא הרחיב אישונים ואבחן את זה כ"קטרקט צעירים מסוג מוזר" אבל הפנה בכל זאת לבדיקת שדה ראייה (כדי לשלול דלקת בעצב ראייה) שיצאה תקינה (למרות שהרגשתי בסוף שהכל מהבהב ושאני לא מדייק). אמר שצריך להתרגל ולחזור לביקורת בהמשך. בנוסף ב-MRI ראש לא נמצא כלום, וניורולוג חשד שזה שרירי עיניים חלשים. מאוד קשה לעבוד מול מחשב וגם לראות פרטים למרחק בצורה מהירה וגם להסתובב בלילה. מצורפת התמונה מהצילום הראשון.

18/11/2019 | 21:57 | מאת: סאם9

לא הצלחתי להעלות אז קישור לצילום http://shorturl.at/bmDIY

20/11/2019 | 21:09 | מאת: ד"ר אורן גולן

יש פה מספר חוות דעת שונות וקשה לי לדעת בלי בדיקה. תבקש הפניה למרפאות עיניים בביח שם יש מספר מומחים בתחומים שונים

מנהלי פורום בריאות העין