בעיות בעיניים ופלוטרס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/02/2019 | 11:52 | מאת: דנה

שלום ,בת 27, קוצר ראייה גבוה -8 בשתי העיניים אך עצירה במספר כבר 10 שנים מאז שמרכיבה עדשות ראייה. לפני כמה שנים, במקביל לטראומה שחוויתי במידה ויש קשר בין הדברים, התחיל לי פלוטרס בעיניים, לאחר ששללו היפרדות רשתית שני מומחים אמרו לי שאצטרך ללמוד לחיות עם זה. לאחרונה אני שמה לב שאני רואה קצת פחות טוב בעין שמאל, ראיית צבעים קצת שונה בין שתי העיניים (אציין שאני לא זוכרת אם זה משהו חדש או שתמיד היה ככה) ומרגיש לי כשאני סוגרת את עין ימין שאני רואה צל או כתם שחור קרוב לאף בעין שמאל.אתמול ביצעתי בדיקה אצל מומחית, בדיקת לחץ תוך עיני שיצא תקין ובדיקת רשתית לאחר הרחבת אישונים והכל נמצא תקין. חשוב לציין שכאשר שתי העיניים פקוחות אני לא מרגישה משהו חריג אלא רק כשאני סוגרת את עין ימין.. איך יכול להיות שלא נמצא כלום בבדיקה? האם הכתם הזה שאני רואה יכול להיות קשור לפלוטרס? ביום יום אני רואה הרבה חוטים שזזים מצד לצד. מצד אחד אני רוצה להיות רגועה ומצד שני אני מפחדת שלא עולים פה על משהו וזה יחמיר.

שלום רב, כמו שאמרו לך המומחים לפלוטרס אין פתרון רפואי והמח לומד לקבל אותו עם הזמן. לגבי בעיות והתדרדרות בראייה יש לגשת לבדיקה את רופא עיניים שוב. במידה והבדיקה תקינה יש לפנות לאופטומטריסט מומחה להתאמת משקפיים או עדשות חדשות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין