US עצב ראיה של ילד בן 8

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/01/2019 | 14:12 | מאת: נעמי

היי עקב קומה נמוכה בוצעה בדיקת MRI. התגלה הידרוצפלוס. בעקבות פודוס לא תקין ביצענו היום בדיקת US להלן התוצאה: עצבי ראיה הודגמו עם טבעת נוזל יתר עדינה סביב דו"צ. מימן בספק דרוזדן חבוי זעיר של ראש העצב. נמדד 3.5 מ"מ מימין ו 3.5 מ"מ משמאל ערכים גבוהים מהנורמה האם בהכרח זה כתוצאה מההידרוצפלוס וממילא ההכרח זה ניתוח? הרופא אמר בעבר שאם ההידרו יהיה מאוזן ללא השפעה מזיקה זה יהיה רק מעקב. מה ניתן להבין מתוצאה שרשמתי? תודה רבה

שלום רב, יש לפנות לרופא עיניים המומחה בילדים. פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין