וירוס אדנו וטשטוש ראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/05/2018 | 22:24 | מאת: הילה

שבוע טוב! בחודש פברואר החלה לי דלקת עיניים חמורה (יחד עם דלקת גרון) טופלתי בהתחלה בטיפות אנטיביוטיות שלא עזרו. הפרשות ירוקות עפעפיים נפוחות מאד ובהמשך טשטוש ראייה. הדלקת החלה בעין שמאל ובהמשך עין ימין נדבקה באופן קל יותר ללא טשטוש. עקב חומרת הדלקת טופלתי שבוע בסטרואידים שהקלו במעט על הנפיחות. לצערי הדלקת התפשטה לקרנית בעין שמאל ועקב כך טופלתי במשך 3 שבועות בfml והפסקתי בהדרגה. הסרואידים אומנם עזרו לתסמיני הוירוס והטשטוש השתפר אך לא נעלם לגמרי. בהמלצת רופא העיניים שלי סיימתי בהדרגה את הטיפול תוך המלצה שלו שהגוף ינקה את הוירוס מעצמו. שבועיים לאחר הפסקת הטיפול העין החלה להציק לי מאד, טופלתי בנבנק- אנטי דלקתי כדי להרגיע. בימים האחרונים אני מרגישה שהטשטוש חזר להיות חמור אך לעומת זאת העין רגועה יותר וההפרשות פחתו משמעותית. אני לא יודעת מה לעשות כרגע..האם להתחיל טיפול נוסף בסטרואידים או להמשיך לתת לגוף להילחם בוירוס עד שייעלם?! הטשטוש מפריע לי למרות שמדובר בעין אחת..כמו"כ ישנה תמיד סכנה להצטלקויות מהן אני פוחדת מאד אך האם חזרה לסטרואידים לא תיצור שוב תלות בהן לאחר שאפסיק אותם?? אשמח לדעת מה כדאי לעשות? אני מתוסכלת מאד.אני 3.5 חודשים עם הוירוס והמצב לא פשוט לי. תודה מראש!

לעיתים יש הווצרות של עכירות בקרנית לאחר דלקת ויראלית. אם העכירות קלה ולא מפריעה לתפקוד אז אפשר לנסות לחכות לספיגה עצמונית. אם העכירות חמורה ומפריעה אז הטיפול הוא בסטרואידים, אך יש לקחת בחשבון שיש צורך בהפסקה מאוד הדרגתית של הטיפול בכדי למנוע השנות תוך מעקב רופא עיניים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין