עכירות בעין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח לתיקון פזילה בילדים: מדריך להורים

פזילה בעיניים לא משפיעה רק על הראייה, אלא עלולה להשפיע גם על הביטחון העצמי, ההערכה העצמית והחוסן הרגשי של ילדכם. ניתוח לתיקון פזילה בגיל צעיר עשוי למנוע מהילד התמודדות רגשית מיותרת בהמשך חייו. כל מה שחשוב לדעת לפני הניתוח רבים מאמינים שהעיניים הן האיבר החשוב ביותר. העיניים לא רק מסייעות לנו לראות ולהתמצא בסביבה - יש להן גם ערך אסתטי, חשוב מאין כמותו. בדרך כלל, העיניים הן הדבר הראשון שאנשים מבחינים בו, כשהם מביטים עלינו. לכן, פזילה או חוסר סימטריה בין העיניים עלולים להשפיע גם על האופן שבו אחרים תופסים אותנו, וחשוב מכך, האופן שבו אנו תופסים את עצמנו. לכן, כשתינוק נולד עם פזילה בעיניים, או כשפזילה מופיעה בגיל מתקדם יותר, ההורים מיד חושבים על הדרך הלא פשוטה שצפויה לתינוק בעתיד, כשיגדל, הן מבחינה חברתית והן מבחינת ההתמודדות האישית עם אתגרי החיים. חשוב לזכור כי כיום קל לתקן את הבעיה באמצעות ניתוח ייעודי, ממוקד ובטוח יחסית. במאמר זה נסקור את משמעות הפזילה מבחינה רפואית ואת הניתוח עצמו.   דרך לא פשוטה....
ללמוד עוד על עכירות בעין
ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות-תמונה

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה?...

מאת: המרכז הרפואי...
22/11/2018
ויטרקטומיה: להציל את הראייה!-תמונה

ניתוח ויטרקטומיה לכריתה של זגוגית העין מיועד למנוע החמרה...

מאת: ד"ר ריטה...
31/07/2018
עין עצלה - מהן הסיבות לראיה לקויה?-תמונה

בדיקת עיניים בשנה הראשונה לחיי התינוק חיונית לאבחון עין...

מאת: ~~פרופ'...
30/11/2008
הרפס בעין: שומרים על היגיינה-תמונה

הרפס בעין עלול לפגוע בלחמית (במקרים קלים) ובקרנית (במקרים...

מאת: ד"ר אליה...
25/12/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לעכירות בעין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

עכירות בעין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לפני שנה וחצי כמעט עברתי prk עם מספרים של -8.5 , כארבעה חודשים לאחר מכן התפתח haze מרכזי בקרניות. טופלתי בסטרואידים תקופה ארוכה והעכירות מעט פחתה. כיום בבדיקה יש haze בדרגה עדינה אך עדיין מרגיש באי נוחות, סינוורים, הילות ולפעמים כפל ראייה. בנוסף סובל מיובש בעיניים ומטופל ב RESTASIS. חדות ראייה 6/6 בימין ו 6/7.5 בשמאל. מהתייעצויות עם רופאים שונים שאלתי מה ניתן לעשות ניתוח חוזר לשיוף העכירויות ואחרים טוענים כי העכירות תעבור מעצמה עם הזמן ותתבהר ושכדאי להתאזר בסבלנות ולא להסתכן. מה ניתן לעשות לדעתכם? מיואש מאוד.

שלום רב מאחר וחדות הראיה טובה נראה שיש מקום לחכות. ברוב המקרים יש שיפור העכירות.

שלום, לפני שנה וחצי כמעט עברתי prk עם מספרים של -8.5 , כארבעה חודשים לאחר מכן התפתח haze מרכזי בקרניות. טופלתי בסטרואידים תקופה ארוכה והעכירות מעט פחתה. כיום בבדיקה יש haze בדרגה עדינה אך עדיין מרגיש באי נוחות, סינוורים, הילות ולפעמים כפל ראייה. בנוסף סובל מיובש בעיניים ומטופל ב RESTASIS. חדות ראייה 6/6 בימין ו 6/7.5 בשמאל. מהתייעצויות עם רופאים שונים שאלתי מה ניתן לעשות ניתוח חוזר לשיוף העכירויות ואחרים טוענים כי העכירות תעבור מעצמה עם הזמן ותתבהר ושכדאי להתאזר בסבלנות ולא להסתכן. מה ניתן לעשות לדעתכם? מיואש מאוד.

שלום רב מאחר וחדות הראיה טובה נראה שיש מקום לחכות. ברוב המקרים יש שיפור העכירות.

שלום רב, לפני כחודש עברתי לאסיק. אתמול עברתי בדיקה במחלקת עיניים במיון עקב מיגרנות חזקות, נשלל קשר בין הכאבים לניתוח אך נכתב כי קיימת "עכירות קטנה טמפורלית דו"צ". האם זה מצריך התייחסות מיוחדת? האם זה לכל החיים? טיפול כלשהו שצריך לעבור? תודה מראש.

קשה לי להעריך במה מדובר. בחלק מהמקרים האבחנה יכולה להיות לא מדויקת. ממליץ על בדיקה ויעוץ של הרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום רב לאחר דלקת הלחמית לפני כשנה עקב אדנווירוס הופיעה עכירות בקרנית טופלה תקופה של מספר שבועות בלוטמקס והטיפול הופסק בהדרגה. נשארו עכירויות..בשבועות האחרונים החמרה נוספת וירידה בראייה בעיקר סינוור והילה בלילה.בבדיקה חדות ראייה במשקפיים 6/15 בין ימין 6/6 בשמאל. בימין multiple sel’s ובמרכז הצטלקות סטרומלית קדמית עדינה. שאלתי מה הטיפול המומלץ במצב המתואר?? תודה על תשובתכם

לרוב הטיפול הוא שוב בסטרואידים עם ירידה הרבה יותר איטית במינון. הכל תחת מעקב רופא עיניים. בכבור רב ד״ר מיכאל היימס