טשטוש ראיה \ חוסר מיקוד למשך 15 דקות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/03/2018 | 10:49 | מאת: רועי

שלום ד"ר, אני בן 34, בריא, לא מרכיב משקפיים, רואה טוב, לא לוקח תרופות, מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, לא יודע על סכרת. לפני שבועיים חוויתי פעמים בטווח של יומיים טשטוש ראיה וחוסר מיקוד בשתי העיניים למשך 15 דקות. ראיתי מעין עצם שקוף בפעם הראשונה בצד שמאל למעלה ובפעם השנייה בצד ימין למטה. לא יכולתי לקרוא ממסך מחשב \ קושי בלהתמקד במספרי רכב \ עצמים \ פרצופים וכו'. בזמן התופעה הרגשתי טוב. ללא כאבי ראש, חולשה, תפקדתי ב-100% חוץ מהחולשה בראיה. לאחר 15 דקות חזרתי לראות תקין. בצעתי בדיקה אצל רופאת עיניים. היא אבחנה שהעין תקינה והפנתה אותי לבדיקות (ECG 24 שעות, בדיקות דם, דופלר כלי דם ואוקורדוגרפיה) כחשד לאירוע מוחי \ גופני חולף. אשמח לחוות דעת נוספת. חג שמח ותודה מראש.

ארועים של הפרעה בראיה כפי שאתה מתאר ללא ממצאים בבדיקת עיניים, מחייבים לשלול סיבה נוירולוגית כפי שעשתה הרופאה שמטפלת בך. יש להמשיך בבירור. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין