קרניטיטיס כרוני מסוג טייגסון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/02/2018 | 09:32 | מאת: שי

ד"ר שלום, אני סובל מזה כ- 13 שנה מטייגסון שחוזר כל כמה חודשים. למיטב הבנתי מדובר בדלקת/שריטה בקרנית שנגרמת ככל הנראה (במקרה שלי) כתוצאה מיובש כרוני בעיניים. אני מטופל אך ורק בתרופה שנקראת FML המכילה סטרואידים שאותה אני לוקח 2-3 ביום במצב שהדלקת מופיעה ולאחר מכן מוריד את המינון בהנחיית הרופא המטפל עד ל- פעם או פעמיים בשבוע לצורך מניעה. לדברי הרופא מדובר אצלי בתופעה קלה שעוברת די מהר לאחר שימוש בתרופה הנ"ל ועד היום לא נגרם לי לחץ בעיניים או נזק אחר. הרופאים שהייתי אצלם אינם מכירים פתרון לטווח הארוך או דרך למנוע לחלוטין את חזרת הדלקת ואין להם תשובה למעט שימוש ב- FML. יש לי תחושת יובש וצריבה בעיניים באופן קבוע ובעיקר בעונת החורף ואני משתמש בטיפות עיניים מסוג "ריפרש טירס" במהלך כל היממה בתדירות של כפעם בשעה-שעתיים. יש לציין שלא הצלחתי למצוא שום מידע באינטרנט על טייגסון (באתרים בעברית) אז כנראה שזו תופעה נדירה או שיש לה שם אחר. השאלה היא האם יש תרופה או דרך טיפול שונה ממה שקיבלתי עד היום והאם זו תופעה שיש לחיות איתה על החיים או שיש פתרון קבוע. אודה לתשובתך בנדון

שלום רב, מחלת טייגסון של הקרנית השטחית היא מחלה נדירה והטיפול היעיל בה הוא טיפות סטרואידים כגון FML. הבעיה היא שהמחלה נוטה לחזור לאחר הפסקת הסטרואידים בחלק מהמקרים. בדרכ' המחלה עוברת מעצמה ולא חוזרת. המקרה שאתה מתאר נדיר יחסית. לא מכיר תחליף לFML פרט לטיפות מסוג רסטאזיס פעמיים ביום בהם ניתן להשץמש למשך חודשים רבים, התרופה אולי לא תשפיע על המחלה בצורה יעילה יותר מFML, מה שבטוח הוא שהיא תעזור בטיפול ביובש. בשילוב של טיפות בה פאנטן 6 פעמים ביום. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין