fml טיפות עיניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לfml טיפות עיניים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

fml טיפות עיניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני נוטלת כבר חצי שנה טיפה אחת ביום של fml. קראתי באינטרנט על תופעות לוואי של שימוש בחומר משמר המצוי בטיפות bak, שאלתי היא האם מה שכתוב הוא שגוי ולכן רופאת העיניים לא הזהירה אותי מכל התופעות האלה? היא דברה איתי על קטרקט וגלאוקומה אבל לא על מה שנגרם מהחומר משמר The most frequently used preservative, benzalkonium chloride (BAK), has consistently demonstrated its toxic effects in laboratory, experimental, and clinical studies. As a quaternary ammonium, this compound has been shown to cause tear film instability, loss of goblet cells, conjunctival squamous metaplasia and apoptosis, disruption of the corneal epithelium barrier, and damage to deeper ocular tissues

הרוב המוחלט של טיפות עיניים סטרואידליות מכילות חומר משמר . מדוע את מקבלת טיפות סטרואידים לתקופה כל כך ממושכת ? תתיעצי שוב עם הרופאה שלך

שלום, עברתי PRK לפני כ3 חודשים. מספרים 4.5 בערך וצילינדר קטן בכל צד. לקחתי FML עד הביקורת שהייתה חודש אחרי הניתוח ושם לא ניתנו לי הוראות נוספות אז הפסקתי לקחת. והיום בביקורת של ה3 חודש הרופא שעשה את הביקורת (הוא לא הרופא שניתח) אמר שהייתי צריכה לקחת עד עכשיו ומכיוון שלא לקחתי שאתחיל לקחת עכשיו (תחליף של FML בשם לוטמקס), פעמיים ביום במשך חודשיים ואז חודש פעם ביום. זה נשמע הגיוני? יש טעם בכלל להשתמש בסטרואידים אחרי כ"כ הרבה זמן? מה דעתך? (ברור שלא אפעל לפי עצות באינטרנט, אני שוקלת ללכת לרופא קרנית של הקופ"ח לקבלת עצות נוספות אך השאלה אם יש טעם, אם נשמע הגיוני מה שאמר הרופא במכון הלייזר..). תודה מראש!

שלום רב. הגיוני בהחלט!

שלום ד״ר לפני שנה וחצי ביצעתי prk להסרת משקפיים ממספרים גבוהים (כמעט -9 ) חודש לאחר הניתוח חליתי באדנו וירוס אשר מטופל ב fml עד היום עקב חזרה של עכירויות לאחר הפסקת טיפול. לפני שלושה חודשים התחלתי לסבול מתופעת הפלוטרים בשתי העיניים, אשר מופיעים בצורת חוטים ונקודות ואף כמו פיח של עשן כל פעם שאני מזיז את העיניים מטה מעלה ומצד לצד. בלילה אני מרגיש שהאורות של פנסי רחוב זזים יחד עם תנועת העיניים. נבדקתי היום ע״י מומחית לרשתית שמצאה כי יש חור בעין ימין שעה 2 ובשתי העיניים אובחן לאטיס בהיקף התחתון של הרשתית. הומלץ לבצע טיפול לייזר בעין ימין. השאלה שלי היא האם יכולים להתפתח חורים נוספים בעתיד עקב לאטיס? ממה מומלץ להיזהר או להימנע עקב מצב עדין זה? והאם הלייזר להסרת משקפיים יכל לגרום למצב זה? אני די אובד עצות מכיוון שאמור להתחיל לימודי רפואה בחול בשנה הבאה. תודה על העזרה.

הלטיס - וכן החור - קשורים למבנה העין - נפוץ יותר בקוצר ראיה גבוה, וכלל לא קשור ללייזר . מה שחשוב זה להיות במעקב שגרתי, שכן בהחלט עשויים להתפתח חורים נוספים בעתיד - ועדיף לטפל לפני שיש בעיות. אין כל מניעה ללמוד רפואה. גם אין מניעה מכל פעילות - פשוט לחיות רגיל, ולהקפיד להיבדק, בד"כ מספיק פעם בשנה.

שלום פרופסור, מזה כשנה אני סובל מעכירויות בקרנית לאחר אדנו וירוס. לציין שהוירוס תקף אותי כחודש אחרי שביצעתי prk להסרת משקפיים. לאחר השלב האקוטי נצפו עכירויות רבות ומפושטות, עד חודש אוקטובר טופלתי ב FML תוך ירידה הדרגתית והועברתי לרסטזיס אך העכירויות חזרו. לאחר מכן הייתי אצלך במרפאה ונתת לי סטרודקס 4 פעמים ביום וירדתי מדי חודש במינון בהדרגתיות. שוב חזרו העכירויות ורופא עיניים החזיר אותי ל fml והייתה הטבה מסויימת. בבדיקה אחרונה אצלך נצפו שיש 6 עכירויות מרכזיות בשמאל וכ2 בימין. נתת לי טיפול בסטרודקס 3 פעמים ביום ושוב לרדת בהדרגה ובמקביל לשלב פרוטופיק וציקלוספורין 2% היות והסטרואידים עלולים לגרום לקטרקט. שאלותיי הן כאלה: 1) האם עצם זה שחליתי בוירוס לאחר הניתוח עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לראייה? 2) אני עדיין סובל מסינוורים והילות. האם התופעה עלולה להישאר גם אחרי היעלמות העכירויות? 3) לעיתים כשאני מסתכל על מסך טלפון בתאורה שחורה אני רואה את הכיתוב הלבן בצורה כפולה מלמטה. על מה זה יכול לרמוז? 4) לגבי ירידה של הסטרואידים- כשאגיע לטיפה יום יום לא, איך להמשיך לאחר מכן? תודה רבה.

במידה וחלילה העכירויות חוזרות לאחר טיפול זה, מה ניתן יהיה לעשות?

הטיפול שאתה מקבל הוא טיפול טוב. ההחלמה בעיתית וצריך הרבה סבלנות. אם לא ישארו עכירויות אז לא תהיה בעיית סינוורים