עיפות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/05/2014 | 08:16 | מאת: עדן

אני חודש וחצי לאחר ארוע. מתפקדת לא רע ואפילו כבר עובדת כ 7 שעות ביום עבודה משרדית. מטופלת בפיזיוטרפיה .וגם מתרגלת הרבה בבית. הבעיה העיקרית כרגע הינה עייפות נוראית שבאה לידי ביטוי כבר בשעות הצהריים. מה עושים????

עדן שלום, עייפות היא תופעה שכיחה מאוד לאחר שבץ. למה בעצם? הנה כמה מהסיבות: - מאמץ גופני מוגבר - לאחר שצד אחד נפגע התנועה פחות יעילה ופעולות יום יומיות דורשות יותר מאמץ ויותר אנרגיה - במקביל, ירידה בכושר הגופני עקב ירידה בפעילות - התמודדות רגשית מורכבת, רגשות תסכול, פחד, דאגה וחוסר שקט גוזלים הרבה אנרגיה שכלית ורגשית - תופעות לוואי של תרופות שהתווספו לאחר האירוע - שינויים בתבנית השינה ושינה לא איכותית - למשל קושי להרדם, יקיצה מוקדמת ושינה לא רציפה למרות תחושת עייפות, או קימה לאחר שינה טובה עם תחושת עייפות - ירידה באיכות התזונה בגלל קושי בבליעה, אכילה לא מסודרת או חוסר תאבון - דיכאון, ששכיח מאוד לאחר אירוע מוחי, יכול להתבטא בעייפות רבה ולתרום להפרעות בשינה, לחוסר תאבון ולחוסר רצון לפעילות - פגיעה ביעילות התפקוד של המוח, כלומר המוח עצמו 'מתעייף' יותר במהלך פעילות מה אפשר לעשות? א. בדיקת רופא לזיהוי תופעות לוואי של תרופות ולזיהוי חסרים תזונתיים - בפרט חסר בברזל, ויטמין בי12 וויטמין די ב. טיפול בדיכאון אם קיים - עשוי להקל מאוד על העייפות. חשוב לדעת שישנם גם טיפולים לא תרופתיים יעילים מאוד לדיכאון. ג. פעילות לב ריאה מתונה באישור רופא ד. טיפול בתא לחץ עשוי לסייע להקלה בעייפות ה. פיזיותרפיה לשיקום יכולת התנועה ולתנועה יותר יעילה לקריאה נוספת במדריך לשיקום לאחר אירוע מוחי - http://www.shikum-cva.org/impaired/fatigue בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי